Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Policija izmeklē notikumus "Groningen" - "Ajax" spēlē

Policija izmeklē notikumus "Groningen" - "Ajax" spēlē
Foto: AFP

Nīderlandes futbola čempionāta "Eredivisie" priekšpēdējā kārta izcēlās ar nepatīkamu incidentu - pateicoties fanu grupējuma aizdedzinātajiem krēsliem"Groningen" un "Ajax" spēli nācās pārcelt uz nedēļas vidu. Šis gadījums gar acīm nav paslīdējis arī policijas pārstāvjiem, un, šķiet, ka vainīgie saņems pelnītu sodu.

Svētdienas pēcpusdienā futbola tiesnesis Ēriks Bramhārs izlēma pārcelt paredzēto "Groningen" - "Ajax" spēli pēc tam, kad kāds neliels ultru grupējums aizdedzināja toletes papīra ruļļus uz "Euroborg" stadiona krēsliem, kas ātri vien pārvērtās plašākā ugunsgrēkā. Lai izvairītos no liesmām un dūmiem, simtiem fanu izskrēja laukumā, bet viens tribīnes sektors tika pilnībā evakuēts no faniem, lai dotu vaļu ugunsdzēsēju brigādei. Notikuma sekas bija tādas, ka četriem cilvēkiem nakti nācās pavadīt slimnīcā, bet 28 bija vienkārši "saelpojušies dūmus". Kā vēlāk apstiprināja "Groningen" treneris Rons Jans, arī dažiem spēlētājiem bijušas elpošanas problēmas.

Kā tagad ir atklājies, klubu vadības un ugunsdzēsēju departaments jau iepriekš bažījušies par līdzīga incidenta iespējamību, kā arī liesmu izplatīšanos būtu bijis iespējams novērst daudz ātrāk. "Ja šļūtenes būtu strādājušas normāli, liesmas nebūtu izplatījušās tik ātri. Bet, būvējot futbola stadionus, no viegli uzliesmojošiem materiāliem nav iespējams izvairīties," Nīderlandes medijam "NOS" pastāstīja "Groningen" kluba ģenerāldirektos Hanss Nīlands.

Policija jau ir sākusi izmeklēšanu, lai sodītu vainīgos un novērstu šādus gadījumus nākotnē. Līdzās viedokļiem, ka šļūtenes nav darbojušās kā nākas, un ugunsdzēsības mašīnas netika izsauktas laikā, pastāv arī teorija par to, ka avārijas izejas karstajā sektorā bijušas aiztaisītas, tādējādi pamatīgi apgrūtinot cilvēku evakuāciju. Groningenas laikraksts "Dagblad van het Noorden" raksta, ka viens no aizdomās turamajiem nofilmēts ar telefonā iebūvētu kameru, un video esot bijis pieejams interneta portālā YouTube.com. Video materiālā redzamais vīrietis īsi pirms eksplozijas laistījis kaut kāda veida šķidrumu uz tribīņu krēsliem.

Malā nav palikusi arī Nīderlandes futbola federācija KNVB, kura plāno veikt savu izmeklēšanu, lai noskaidrotu vai spēles tiesnesis un abu klubu vadība šajā situācijā rīkojušies adekvāti, un nav pieļautas kļūdas. Spēle pārcelta uz trešdienas vakaru, un KNVB izplatītajā paziņojumā teikts: "Abu komandu atbalstītāji ir laipni lūgti apmeklēt šo spēli. Tas gan, pretstatā plašsaziņas līdekļu izplatītajam viedoklim, nenozīmē, ka svētdienas notikumi tiks atstāti nesodīti."

Izmantotie resursi:
goal.com

  +6 [+] [-]

, 2008-04-14 22:22, pirms 16 gadiem
jaa, abiciozo klubu, diivainie fani..

  +3 [+] [-]

, 2008-04-14 22:36, pirms 16 gadiem
Kļaviņa jaunskungs - kā jūs tik droši zināt, ka tas bija ultru grupējums?

     [+] [-]

, 2008-04-14 22:40, pirms 16 gadiem
patiesiibaa aiziet jau sviestinjaa..

  +2 [+] [-]

, 2008-04-15 00:09, pirms 16 gadiem
Vakar Viasataa kaa reiz sho raadiija. Vesels barins tuseejaas mellos T-kreklos ar uzrakstu F**K AJAX. Domaaju ka Gronongen vareetu iedot pat zaagji - taa buutu pareizi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-04-15 01:51, pirms 16 gadiem
Jaa....kad pienaaks Latvijaa taadi laiki kad uz futbolu ies tuukstoshiem liidzjuteeju un dziedaas...karogus plivinaas....

Forza Juve

  +1 [+] [-]

, 2008-04-15 08:21, pirms 16 gadiem
laistījis kaut kāda veida šķidrumu uz tribīņu krēsliem

nosist tadu atnaci uz stadionu,skaties,vai fano normaali,ne,vajag kaut kadus sudus pietaisit

  +2 [+] [-]

, 2008-04-15 08:52, pirms 16 gadiem
MightyX
Tu no sākuma uzzini, kas ir ultra un tad runā....

  +1 [+] [-]

, 2008-04-15 15:06, pirms 16 gadiem
psc. kaa taa var?