Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

FIFA noraida Krievijas lūgumu ieviest trīs transfēru logus sezonas laikā

FIFA noraida Krievijas lūgumu ieviest trīs transfēru logus sezonas laikā
Sergejs Prjadkins un Sergejs Fursenko
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) nav spērusi soli pretim Krievijas Futbola savienībai (RFS) un noraidījusi tās lūgumu gaidāmās sezonas laikā ieviest trīs transfēru logus ierasto divu vietā. Krievijas futbola varas vīri gan sola turpināt veikt sarunas.

Atgādināsim, ka gaidāmā Krievijas Premjerlīgas sezona, kura sāksies 12. martā, ilgs līdz pat 2012. gada pavasara beigām. Tas būs pārejas gads no spēlēšanas pēc sistēmas ''pavasaris-rudens'' uz ''rudens-pavasaris''. Daļēji jaunā sistēmā stāsies spēkā jau šogad, taču pilnībā - 2012. gada rudenī. Ņemot vērā šo pārejas periodu, Krievijas Futbola savienība (RFS) vērsās FIFA ar lūgumu izņēmuma kārtā šīs sezonas laikā atļaut ieviest trīs transfēru logus iepriekšējo divu vietā.

Vienkārši situācija ir tāda, ka pēc FIFA noteikumiem vienas sezonas laikā drīkst būt ne vairāk kā divi transfēru logi, taču Krievijā gaidāmā sezona izstiepsies nepilna pusotra gada garumā. Lai nu kā, krievu laikraksts ''Спорт-Экспресс'' vēsta, ka FIFA nav spērusi soli pretim RFS un noraidījusi tās lūgumu. Tādējādi krievu klubiem nāksies izvēlēties, kad veikt transfērus – 2011. gada vasarā vai 2012. gada ziemā.

Nesen izskanēja runas, ka Krievijā varētu tikt atcelta sistēma ''rudens-pavasaris'', taču Krievijas Premjerlīgas prezidents Sergejs Prjadkins pilnībā noliedza šo informāciju: ''Tas vienkārši ir smieklīgi, un to pat nav iespējams komentēt. Kāpēc? Tāpēc, ka tam nav absolūti nekāda pamatojuma. Par to nevar būt ne runas.'' Sistēmas atcelšanu noliedzis arī RFS prezidents Sergejs Fursenko: ''Šī informācija nav patiesa. Gribētu visiem apstiprināt, ka pieņemtais lēmums pāriet uz sistēmu ''rudens-pavasaris'' netiks atcelts. Runājot par transfēru logiem, pirmais reģistrācijas periods jau ir sācies, otrais plānots vasarā, bet sakarā ar trešo turpināsim konsultācijas ar FIFA.''

Atgādinām par šīs sezonas čempionāta jauno formātu. Proti, pēc tam, kad 16 Premjerlīgas komandas būs divas reizes tikušās savā starpā 2011.gadā, tās tiks sadalītas divās grupās pa astoņām. Jaunajās grupās komandas atkal savā starpā aizvadīs divas spēles (vienu izbraukumā un vienu savā laukumā), tādējādi kopā 2011./2012. gada sezonā katra komanda aizvadīs 44 spēles. 2012. gada pavasarī spēcīgāko astoņu komandu grupa cīnīsies par Premjerlīgas titulu un dalību Eirokausos, bet vājākās astoņas cīnīsies par palikšanu Premjerlīgā. 13. un 14. vietas ieguvēja cīnīsies ''play-off'' turnīrā ar 2. līgas (Krievijas 1. divīzija) trešo un ceturto spēcīgāko komandu par iespēju spēlēt Premjerlīgā arī nākamajā sezonā.

Izmantotie resursi:
gazeta.ru
www.sport-express.ru

  -3 [+] [-]

, 2011-02-14 18:44, pirms 13 gadiem
Nevajag arī.