Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales futbola izlase piedalīsies starptautiskā turnīrā Baltkrievijā

Jānis Celmiņš

Latvijas pludmales futbola izlase šonedēļ dodas uz Baltkrievijas pilsētu Vitebsku, lai piedalītos starptautiskajā pludmales futbola turnīrā "Draudzības Kauss 2011", ko organizē Baltkrievijas Futbola asociācija kopā ar Vitebskas apgabala izpildkomiteju. Valstsvienības galvenais treneris Valts Būmanis uz šo turnīru komandas sastāvā aicinājis kopumā 11 spēlētājus, kuri pārstāv vairākus Latvijas čempionāta klubus.

„Uz šo turnīru ir aicināti spēlētāji no vairākiem Latvijas klubiem. Tas saistīts ar to, ka šogad Latvijas čempionāts ir kļuvis plašāks, tajā piedalās desmit komandas. Turnīra spēles ir interesantas, pretinieki ir kļuvuši līdzvērtīgāki. Agrāk čempionātā bija vairākas izteikti spēcīgas komandas, taču šogad katra turnīra spēle ir neprognozējama,” Latvijas pludmales čempionāta pēdējo gadu izaugsmi vērtē V.Būmanis.

Komentējot gaidāmā turnīra pretiniekus, Latvijas izlases treneris atzīst, ka „Polija un Baltkrievija – tās ir ļoti spēcīgas komandas, tomēr pirms turnīra spēlēm ir grūti vērtēt, kādā sastāvā abas komandas piedalīsies gaidāmajā turnīrā. Baltkrievija ir mājinieki, tāpēc noteikti, ka šajā izlasē tiks sapulcināti visi spēcīgākie mūsu kaimiņzemes spēlētāji. Šajā komandā nav izteiktu zvaigžņu vai pār pārējiem individuāli meistarīgu spēlētāju, tomēr visi futbolisti ir spēcīgi, ātri un tehniski, komanda ir vienmērīgi nokomplektēta.

Salīdzinoši mazāk informācijas pašlaik ir par Sanktpēterburgas komandu. Zināms, ka Krievijas pludmales futbola čempionātā arī piedalās komanda no Sanktpēterburgas un līdzīgi kā daudzās citās Krievijas pludmales futbola komandās, tajās vienu no galvenajām lomām komandā ieņem viesspēlētāji arī no tādām valstīm kā Brazīlija, turklāt tie ir valstsvienības spēlētāji. Kopumā uzskatu, ka mūsu apakšgrupa ir spēcīgāka par otro grupu.

Nedrīkstam aizmirst, ka šis ir draudzības turnīrs, kurā primārais uzdevums būs pārbaudīt izsauktos spēlētājus. Mums arī jāsaprot, ka šī turnīra spēles ir kas citādāks nekā Latvijas čempionāta spēles. Protams, brauksim un cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē, tomēr atcerēsimies, ka galvenie uzdevumi šajā turnīra ir spēlētāju pārbaude pirms atbildīgākām valstsvienības cīņām.”

Latvijas pludmales futbola čempionāta uzvarētājs kļūs zināms pēdējās kārtas spēlēs jau nākamajā nedēļas nogalē – 23. un 24.jūlijā, savukārt Latvijas pludmales futbola izlase laika posmā no 28.-29.jūlijam Dzintaru pludmalē piedalīsies muzikālā konkursa „Jaunais Vilnis” pludmales futbola Kausā, kur mūsu komanda tiksies ar Baltkrievijas, Igaunijas un Kaļiņingradas pludmales futbola izlasēm.

Latvijas pludmales futbola izlases un delegācijas sastāvs Starptautiskajā turnīrā Vitebskā, Baltkrievijā: Aigars Bondars, Ritvars Cinītis, Pāvels Skaļenko, Andrejs Ivanovs, Ruslans Marčenkovs, Edgars Rubenis, Oļegs Penkovskis, Gatis Rožkalns, Romāns Solomevičs, Sergejs Vasiļjevs, Dāvids Vecaukums

Galvenais treneris: Valts Būmanis
Delegācijas vadītājs: Vladimirs Šteinbergs
Ārsts: Viktors Simanovičs

Turnīra kalendārs

Piektdiena, 15.jūlijs
10:00 tehniskā sanāksme
11:00 turnīra svinīgā atklāšana
11:30 Sanktpēterburga - Baltkrievija
12:30 Ukraina - Azerbaidžāna
13:30 Moldova - Kaļiņingradas apgabals
14:30 Polija - Latvija
15:30 Azerbaidžāna - Moldova
16:30 Baltkrievija - Polija
17:30 Kaļiņingradas apgabals - Ukraina
18:30 Latvija - Sanktpēterburga

16.jūlijs, sestdiena
15:00 Kaļiņingradas apgabals - Azerbaidžāna
16:00 Latvija - Baltkrievija
17:00 Moldova - Ukraina
18:00 Polija - Sanktpēterburga

17.jūlijs, svētdiena
11:00 Spēle par 7./8.vieta
12:00 Spēle par 5./6.vieta
13:00 Spēle par 3./4.vieta
14:00 Spēle par 1./2.vieta
15:00 Uzvarētāju apbalvošana un turnīra noslēguma ceremonija

Turnīra spēles notiks Vitba (Витьба – kr.val.) upes ielejas pludmales futbola stadionā, Vitebskā, Baltkrievijā.

Vairāk informācijas par šo turnīru un pludmales futbolu Baltkrievijā kopumā skatieties: Федерация пляжного футбола Беларуси

Informāciju sagatavoja:
Viktors Sopirins
LFF Preses un sabiedrisko attiecību daļa

  +1 [+] [-]

, 2011-07-13 21:04, pirms 13 gadiem
redzot pa eurosportu pirs pusgada apmēram kā spēlē Baltkrievija ar pasaules lielvastīm, nav divu domu kas var uzvarēt bet par finālu Baltkrievija - Latvija

     [+] [-]

, 2011-07-14 01:28, pirms 13 gadiem
Deeem, Skabis netika..