Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ziemeļamerikā 8. jūlijā startēs futbola turnīrs, kurā piedalīsies visas MLS komandas

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Ziemeļamerikā 8. jūlijā startēs futbola turnīrs, kurā piedalīsies visas MLS komandas
Monreālas "Impact" galvenais treneris Tjerī Anrī. Foto: Scanpix/USA Today sports

Ziemeļamerikas futbola līgas (MLS) komisārs Dons Gārbers nācis klajā ar paziņojumu, ka 8. jūlijā atsāksies futbola sezona Ziemeļamerikā. Tiks aizvadīts jaunizveidots turnīrs ar nosaukumu "MLS is Back". Zināms, ka komandas mačus aizvadīs tajā pašā vietā kur norisināsies Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona - Orlando pilsētā esošajā Disnejlendas sporta centrā.

Šis būs kā papildus turnīrs regulārajai sezonai. Turnīram būs savdabīga izspēles kartība - sistēma būs līdzīga kā Pasaules kausā futbolā.

Austrumu konference tiks sadalīta trīs grupās – vienā grupā startēs sešas komandas, bet divās grupās katrā būs četras komandas. Rietumu konferencē būs trīs grupas, un katrā no tām būs četras komandas. Grupu turnīrā katrai komandai būs trīs spēles.

Grupu turnīram sekos izslēgšanas turnīrs, kuru uzsāks 16 komandas – katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās ceturtās vietas ieguvējas. Izslēgšanas turnīrs noritēs tieši tāpat kā Pasaules kausā futbolā – stiprākais iesoļo nākamajā kārtā, bet zaudētājam turnīrs beidzas.

Grupu izloze notiks ceturtdien. Interesanti, ka visi grupu turnīra rezultāti tiks fiksēti arī MLS regulārā turnīra tabulā, kuru plānots atsākt pēc šī turnīra izspēlēšanas. Pagaidām nav skaidrs, vai pēcāk tiks aizvadīta pilna MLS regulārā sezona, vai arī būs kādi grozījumi izspēles kartībā. Jāatgādina, ka MLS sezona tika apturēta, kad katrai no komandām bija nospēlētās vien divas spēles. Iemesls visiem zināms – vīruss "Covid-19".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/major-l...