Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Ronaldinju par 1,6 miljonu dolāru izpirkuma maksu nokļūst mājas arestā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Ronaldinju par 1,6 miljonu dolāru izpirkuma maksu nokļūst mājas arestā
Ronaldinju. Foto: Nathalia Aguilar/EFE/as.com

Par ierašanos valstī ar viltotu pasi marta mēnesī Paragvajā aizturētais bijušais futbolists Ronaldinju ticis izlaists no cietuma, nokļūstot mājas arestā. Izpirkuma maksa bijusi noteikta 1,6 miljonu ASV dolāru apjomā.

Tiesnesis Gustavo Amarija pēc Ronaldinju vairākkārtējiem lūgumiem beidzot pieņēma lēmumu par leģendārā futbolista izlaišanu no cietuma. Tagad Ronaldinju ar savu brāli Robertu Moreiru būs jāpaliek Paragvajas galvaspilsētas Asunsjonas centra viesnīcā, kur viņi pastāvīgi atradīsies video novērošanā.

Ronaldinju līdz pat vakardienai izcieta profilaktisko aizturēšanu, kas saistīta ar koronavīrusa izplatības dēļ Dienvidamerikā izsludināto ārkārtas stāvokli, kas paralizējis praktiski visas tiesu darbības. Aizturēšanas periodu Ronaldinju kopā ar brāli izcieta Paragvajas Nacionālās policijas štābā, kas darbojas arī kā cietums.

Ronaldinju Paragvajā ieradās pēc uzņēmējas Dalijas Lopesas uzaicinājuma, un vietējās varasiestādes uzskata, ka viņa ir saistīta ar organizēto noziedzību un viltotu dokumentu izgatavošanu. Ņemot vērā brazīliešu futbolista saistību ar Lopesu, tiks izmeklēta viņa saistība ar naudas atmazgāšanu. Lopesa parūpējās par Ronaldinju ierašanos Paragvajā un sagaidīja viņu lidostā. Viņa pati bēguļo no varasiestādēm, jo ir izsludināts apcietināšanas orderis.

"Šobrīd domājam, ka viņi izgatavoja viltotus dokumentus, ka viņi izmantoja šos dokumentus, lai iekļūtu Paragvajā, un ka dokumenti vēlāk tiktu izmantoti, lai noslēgtu komerciālos līgumus vai veiktu investīcijas, kas nav legālas," mart vidū atklāja prokurors Osmars Legals.

Ronaldinju un viņa brālis tika apcietināti 6. martā, kad abi centās iekļūt Paragvajā, izmantojot viltotas Paragvajas pases, kuras, kā abi apgalvo, viņiem tika uzdāvinātas. Futbolista pārstāvji pauduši, ka Ronaldinju nav zinājis par to, ka dokumenti ir viltoti.

Izmantotie resursi:
https://as.com/futbol/2020/04/07/in...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 06:02, pirms 4 gadiem
Diezgan neapdomīgi tādai atpazīstamai futbola leğendai krāpties ar domumentiem. Savā laikā bija populārāks pat par Neimaru šodien. Daudzu sētas puiku elks un ne tikai. Žēl, ka pēc labas karjeras dzīvesveids nogremdē personību.

  +1 [+] [-]

, 2020-04-08 09:08, pirms 4 gadiem
Laikam izbesīja cietuma biedru vājās kājvolejbola prasmes.

     [+] [-]

, 2020-04-08 15:50, pirms 4 gadiem
Viņam jau karjeras sākumā bija problēmas ar viltotiem dokumentiem. Tiesnesis ir vadījies pēc pēdējās zināmās futbolista vērtības transfēru tirgū, kas bija apmēram šādā apmērā pirms 4 gadiem.