Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Brazīliešu uzbrucējs Žardels karjeru turpinās Bulgārijā

Brazīliešu uzbrucējs Žardels karjeru turpinās Bulgārijā
Mario Žardels
Foto: chernomorepfc.bg

Iespējams, daudziem jau aizmirstais, bijušais Brazīlijas izlases futbolists, 36 gadus vecais uzbrucējs Mario Žardels, kura ziedu laiki savulaik bija ''Porto'', ''Galatasaray'' un ''Sporting'' rindās, atgriezies Eiropā un karjeru turpinās Bulgārijas līgā, kur parakstījis viena gada līgumu ar ''Cherno More'' klubu, kurš aizvadītajā sezonā vietējo čempionātu pabeidza 7. vietā.

''Augstākajā līmenī neesmu spēlējis pēdējos 14 mēnešus. Lai nu kā, mērķus sev uzstādu augstākos, jo esmu ļoti mērķtiecīgs un bijis diezgan veiksmīgs visur, kur savulaik esmu spēlējis. Man uzdevums ''Cherno More'' rindās - gūt daudz vārtu un triumfēt vietējā čempionātā,'' tā Žardels, kura labākie karjeras laiki gan meklējami tālā pagātnē. Jāatzīmē, ka 36 gadus vecais futbolists gan nedaudz piepušķoja savu sacīto, jo kopš 2003. gada viņš nav guvis nekādus ievērojamus panākumus, septiņu gadu laikā paspējot uzspēlēt 11(!) klubos.

Jau pērnā gada augustā Žardels paziņoja, ka vēlas atgriezties lielajā futbolā (pēdējos gadus futbolists spēlējis Brazīlijas zemāko līgu klubos – R.Z.). ''Domāju, ka esmu spējīgs spēlēt vēl kādus trīs gadus noteikti. Man vienkārši vajadzīga iespēja. Ceru, ka man izteiks piedāvājumu kāds lielāks klubs,'' toreiz sacīja Žardels, tajā pašā brīdī norādot, ka jaunu komandu atrast būs ļoti grūti, ņemot vērā viņa vecās likstas (aizraušanās ar narkotikām – R.Z.). ''Zinu, ka vecu kļūdu dēļ uz mani tagad skatās pavisam citādāk. Ko lai saku - visi kādreiz mēdz kļūdīties, bet katram ir jādod iespēja sākt visu no jauna. Tas, kurš zina, kā jāgūst daudz vārtu, nekad neaizmirsīs, kā tas jādara,'' piebilda Žardels.

Žardela karjeras labākie gadi noteikti pagāja tad, kad viņš pārstāvēja Portugāles klubus ''Porto'' (1996.-2000.g., 169 mačos gūti 166(!) vārti) un ''Sporting'' (2001.-2003.g., 62 mačos 67 vārti), kā arī turku ''Galatasaray'' (2000.-2001.g., 43 mačos 34 vārti). 2000. un 2001. gadā Žardels kļuva par Čempionu līgas rezultatīvāko spēlētāju, 2000. gadā ''Porto'' rindās uzvarot arī UEFA Superkausā, finālā ar 2:1 pārspējot Madrides ''Real''. Šajā mačā Žardels guva abus komandas vārtus.

Tāpat karjeras laikā Žardels, kurš savulaik uzspēlējis arī ''Bolton Wanderers'', Deportivo Alaves'', kā arī itāļu, portugāļu un pat Austrālijas klubos, piecas reizes bijis Portugāles čempionāta rezultatīvākais spēlētājs, divas reizes (1999. un 2002.g.) savā īpašumā ieguvis ''Eiropas Zelta Zābaku'', kā arī trīs reizes atzīts par Portugāles čempionāta labāko spēlētāju. Brazīlijas izlasē Žardels, kurš neilgu laiku spēlējis kopā arī ar Latvijas izlases uzbrucēju Marianu Paharu Kipras kluba ''Anorthosis'' rindās, savulaik aizvadījis septiņas spēles, gūstot vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
chernomorepfc.bg

  +6 [+] [-]

, 2010-07-07 17:16, pirms 14 gadiem
pamatīga vārtu mašīna. prieks, ka šādi spēlētāji, lai arī neīpaši novērtēti un pamanāmi, bet spēlēt. patīkami apzināties. veiksmi ceļotājam!
Slēpts komentārs: Awesome

  +5 [+] [-]

, 2010-07-07 18:57, pirms 14 gadiem
Ak, leģendārais Žardels

  +2 [+] [-]

, 2010-07-07 19:37, pirms 14 gadiem
Awesome rakstīja: Nja pirmo reizi par šitādu te dzirdu.
tad jau daudz ko neesi dzirdejis

     [+] [-]

, 2010-07-08 00:03, pirms 14 gadiem
viņš vēl spēlē,jau sen biju aizsūtījis pelnītā atpūtā???!!!???