Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Maradona turpinās trenēt Argentīnas augstākās līgas klubu

Agris Suveizda

Leģendārais Maradona turpinās trenēt Argentīnas augstākās līgas klubu
Djego Maradona. Foto: Reuters/Scanpix

Argentīnas futbola klubs Laplatas "Gimnasia" pavēstījis par līguma pagarināšanu ar komandas galveno treneri Djego Maradonu. Sadarbība parakstīta līdz 2021. gada 31. decembrim jeb nākamās sezonas beigām.

Arī Argentīnas futbolu ievērojami ietekmējusi Covid-19 pandēmija. Augstākā līga paguva līdz pandēmijai izspēlēt pēdējo kārtu un noskaidrot čempionus, taču aprīļa beigās tika pieņemti vairāki nozīmīgi lēmumi. Pirmkārt, tika izbeigta 2019./20. g. sezona, neizspēlējot līdz galam atlikušos pārspēļu un cita veida turnīrus. Otrkārt, nākamā sezona tiks uzsākta tikai 2021. gadā un tiks aizvadīta kalendārajā gadā. Treškārt, uz divām sezonām apturēta izkrišana no līgas.

Pēdējais lēmums no augstākās līgas pamešanas izglāba Maradonas vadīto "Gimnasia". Sezonu sākusi ar vienu punktu piecos mačos, leģendārā Maradonas vadībā "Gimnasia" augstākajā līgā 18 spēlēs tika pie 22 punktiem un kopsummā ierindojās 19. vietā starp 24 komandām. Argentīnā izkrišanu gan rēķina trīs gadu griezumā, un šajā tabulā "Gimnasia" bija pēdējā vietā. Zīmīgi, ka tieši pret "Gimnasia" titulu pēdējā kārtā izcīnīja "Boca Juniors", uzvarot ar 1:0, izmantojot līderes "River Plate" klupienu pret "Atletico Tucuman" (1:1) un niknāko sāncensi apsteidzot par punktu.

59 gadus vecais Maradona trenera karjeras sākumā vadīja pazīstamo Argentīnas klubu "Racing", bet trenera aroda augstākais punkts viņam bija kļūšana par Argentīnas izlases galveno treneri, to vadot arī 2010. gada Pasaules kausā. Tajā argentīnieši ceturtdaļfinālā ar 0:4 kapitulēja Vācijai. Tāpat Maradona strādājis arī AAE un Meksikā, bet 2018. gada vasarā tika prezentēts par Baltkrievijas kluba Brestas "Dynamo" direktoru, savus pienākumus gan tā arī nepildot un pēc dažiem mēnešiem nokļūstot Meksikā. Interesanti, ka Maradona vien pēc dažu mēnešu darba pameta amatu "Gimnasia", taču jau pēc divām dienām atgriezās, atzīstot, ka atkāpies, lai ietekmētu politiku klubā.

Izmantotie resursi
Maradona extendió su vínculo con Gimnasia