Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Zēdorfs pievienojas brazīliešu "Botafogo"

Andrejs Siliņš

Leģendārais Zēdorfs pievienojas brazīliešu "Botafogo"
Klarenss Zēdorfs
Foto: AFP/Scanpix

Nīderlandiešu leģendārais pussargs Klarenss Zēdorfs, kurš šovasar pēc desmit klubā pavadītiem gadiem pameta "AC Milan" vienību, karjeru 36 gadu vecumā turpinās Brazīlijas futbola klubā "Botafogo", kas šobrīd Brazīlijas A sērijas čempionātā ieņem astoto vietu. Līgums noslēgts uz divām sezonām.

Zēdorfs ir pirmais futbolists, kurš izcīnījis uzvaru UEFA Čempiou līgā četras reizes, pie tam ar trim dažādām komandām ("Ajax", Madrides "Real" un "Milan"). Milānas vienībā Zēdorfs spēlēja kopš 2002. gada un laukumā kopumā desmit gadu laikā devās 300 spēlēs, gūstot 47 vārtus. Iepriekš karjeras laikā pussargs spēlēja "Ajax", "Sampdoria", Madrides "Real" un Milānas "Inter" klubu rindās.

Pats Zēdorfs sacīja, ka piedāvājumu netrūkstot. Viens no variantiem esot bijis "West Ham United", taču Anglijas Premjerlīgas klubs neesot bijis ar mieru maksāt Zēdorfam prasītos 70 000 sterliņu mārciņu nedēļā. To, ka futbolists arī uz Brazīliju nav devies par pliku "lūdzu", liek noprast "Botafogo" kluba vadība, kas lēš, ka Zēdorfs nu esot kļuvis par dārgāko ārzemju spēlētāju Brazīlijas futbola vēsturē.

"Botafogo" sastāvā Zēdorfs kļūs tikai par otro ārzemnieku, otrs ir komandas kapteinis Loko Abreu no Urugvajas. Pagājušo sezonu komanda noslēdza devītajā vietā, bet šogad pēc sešām spēlēm "Botafogo" ar trim uzvarām un trim neveiksmēm ieņem astoto vietu 20 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
Botafogo de Futebol e Regatas

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-01 18:54, pirms 12 gadiem
Kāpēc Brazīlija? Kāpēc ne Ķīna?

     [+] [-]

, 2012-07-01 22:43, pirms 12 gadiem
@Big_Lebo

Nu nav jau tā, ka aiziet no lielās skatuves, Brazīlijas līga diezgan prestiža paliek, īpaši pēdējā laikā (nesalīdzināsi ar Ķīnu), futbola līmenis tur ir ļoti labs, lai neteiktu vairāk.
Pēc manām domām uzspēlēt Brazīlijā tas varētu būt kā viens no Klarensa "do list" punktiem.
Ļoti ceru dzirdēt par viņu vēl daudz!
Laimi, prieku, veselību! ^^