Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas līdz šim vērienīgākajā Covid-19 pārbaužu kārtā nevienas pozitīvas analīzes

Agris Suveizda

Premjerlīgas līdz šim vērienīgākajā Covid-19 pārbaužu kārtā nevienas pozitīvas analīzes
Ērons Remsdeils. Foto: PA/Scanpix

Anglijas futbola klubi turpina veikt regulāras Covid-19 pārbaudes, kas ir viens no priekšnosacījumiem, lai jūnija vidū varētu atsākt sezonu. Anglijas spēcīgākajā līgā jeb Premjerlīgā pozitīvo gadījumu skaits arvien ir ļoti mazs.

Ceturtdien un piektdien Premjerlīgas klubi aizvadīja jau ceturto pārbaužu kārtu, analīzes veicot gan spēlētājiem, gan treneriem un pārējam kluba personālam. Kopumā tika veiktas 1130 analīzes jeb vidēji 56,5 analīzes katrā klubā, un pozitīvas no tām nebija ne vienas.

Lielākais pozitīvo analīžu skaits bija pašā pirmajā pārbaužu kārtā, kurā no 748 pārbaudītajām personām inficēšanās ar Covid-19 tika atklāta sešos jeb 0,8% gadījumu. Otrajā kārtā pozitīvas bija divas no 996 analīzēm (0,2%), bet trešajā kārtā – četras no 1008 (0,4%). Kopsummā veiktas 3882 analīzes, no kurām pozitīvas bijušas 12 jeb 0,3%. Jāpiebilst gan, protams, ka pozitīvās personas tika ievietotas pašizolācijā, tādējādi atkārtoti analīzes veicot tikai pēc tās beigām. Vakar kļuva zināms, ka atveseļojies ir "Bournemouth" pamatvārtsargs Ērons Remsdeils.

Covid-19 pārbaudes veic arī Anglijas Futbola līga, kuras paspārnē ir nākamās trīs līgas. Visaktīvāk pārbaudes gan izdarītas Čempionātā jeb otrajā stiprākajā līgā, kurā bijušas jau trīs analīžu kārtas. Atšķirībā no Premjerlīgas, Čempionātā tieši jaunākā kārta bija ar visvairāk saslimšanas gadījumiem – 10 no 1058 (0,9%, vidēji 44,1 analīze katrā klubā), saslimstību atklājot astoņos klubos. Pirmajā kārtā pozitīvas bija divas no 1014 analīzēm (0,2%), otrajā kārtā – trīs no 1030 (0,3%). Kopsummā pozitīvas bijušas 15 no 3102 analīzēm (0,5%).

Kamēr "League One" jeb trešajā stiprākajā līgā analīzes netiek veiktas, pirmā analīžu kārta iepriekšējās dienās notika "League Two" četros klubos. No kopumā 135 analīzēm (vidēji 33,8 klubā) pozitīvas bija septiņas jeb 5,2%. No četriem pārbaudītajiem klubiem bez saslimšanas gadījumiem bija tikai viens.

Lielbritānijas valdība vakar oficiāli apstiprināja jau iepriekš provizoriski pieņemot lēmumu no 1. jūnija atļaut aizvadīt sporta sacensības aiz slēgtām durvīm. Kontakta treniņi atsākās 25. maijā, bet Premjerlīgas atsākšanās plānota 17. jūnijā.

Izmantotie resursi:
https://www.premierleague.com/news/...
https://www.efl.com/news/2020/may/e...
https://www.bbc.com/sport/football/...