Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Diamanti, Dindane un Mensā turpmāk spēlēs Premjerlīgā

Diamanti, Dindane un Mensā turpmāk spēlēs Premjerlīgā
Alessandro Diamanti
Foto: Digitale

Itāļu uzbrucējs Alessandro Diamanti, kurš iepriekš pārstāvēja Itālijas klubu ''Livorno'', pievienojies Anglijas Premjerlīgas klubam ''West Ham''. Franču aizsargs Paskals Šimbonda no ''Tottenham Hotspur'' pārgājis uz ''Blackburn Rovers'', savukārt ''Lyon'' pussargs Džons Mensā un ''Lens'' uzbrucējs Aruna Dindane izīrēti attiecīgi ''Sunderland'' un ''Portsmouth''.

26 gadus vecajam Diamanti līgums ar ''Livorno'' bija spēkā līdz 2013. gadam, taču spēlētājs nolēmis pārcelties uz Premjerlīgu un parakstījis piecu gadu līgumu ar ''West Ham'', kur par komandas galveno treneri strādā Diamanti tautietis Džanfranko Dzola. Darījuma summa netiek izpausta. Itāļu speciālists jau labu laiku vēlējās papildināt savas komandas rindas ar šo spēlētāju. Arī pats futbolists atzinis, ka jūtas ļoti sajūsmināts par iespēju spēlēt ''West Ham'' un Dzolas vadībā.
''Esmu ļoti priecīgs, ka pievienojos ''West Ham'', un, ka man būs iespēja trenēties pie Dzolas,'' kluba oficiālajā mājaslapā sacīja Diamanti. ''Šis ir liels klubs un es vēlos tam dot visu, kas ir manos spēkos. Devu priekšroku ''West Ham'', jo klubam ir lieliskas tradīcijas, kā arī tāpēc, ka kluba līdzjutēji ir ļoti emocionāli un dedzīgi – arī es tāds esmu,'' piebilda itālis.

30 gadus vecais franču aizsargs Šimbonda, kurš iepriekš pārstāvējis Premjerlīgas klubus ''Tottenham Hotspur'', ''Sunderland'' un ''Wigan Athletic'', pievienojies ''Blackburn Rovers'', parakstot līgumu uz diviem gadiem. Darījuma summa netiek izpausta.
Pieredzējušais aizsargs Totenhemu pamet jau otro reizi pēdējā gada laikā. Pērnā gada vasarā aizsargs nolēma pāriet uz ''Sunderland'', taču, pavadot komandā tikai pusi sezonas, atgriezās Totenhemā jau šī gada janvārī. Vakar Šimbonda nolēmis vēlreiz pamest ''Hotspur'' rindas.
''Esam ieguvuši pieredzējušu spēlētāju, kurš varēs atkal regulāri spēlēt, ņemot vērā viņa mazo spēles laiku Totenhemā,'' sacīja ''Blackburn Rovers'' treneris Sems Alardaiss.

Savukārt ''Blackburn Rovers'' rindas atstājis 27 gadus vecais angļu aizsargs Stīvens Vornoks, kurš komandas rindās spēlēja pēdējās divas sezonas. Vornoks pievienojies ''Aston Villa'', parakstot līgumu ar klubu uz četriem gadiem. Angļu futbolists var spēlēt gan labā aizsarga, gan pussarga pozīcijā. Vornoks aizvadījis arī vienu spēli Anglijas izlases rindās.

Tikmēr ''Everton'', kuri nesen šķīrās no Anglijas izlases aizsargs Džoleona Leskota, kurš par 22 miljoniem sterliņu mārciņām tomēr pievienojās ''Manchester City'', parakstot līgumu uz pieciem gadiem un pieliekot punktu šīs vasaras, iespējams, garākajai transfēru sāgai, parakstījuši triju gadu līgumu ar nu jau bijušo ''Portsmouth'' komandas franču centra aizsargu Silvānu Distēnu. 31 gads vecais francūzis iepriekšējos divus gadus aizstāvēja ''Portsmouth'' komandas krāsas, bet pirms tam piecus gadus (2002.-2007.g.), līdz šim savas karjeras ilgāko posmu, spēlēja ''Manchester City'' vienībā, vietējā čempionāta ietvaros aizvadot 178 spēles komandas rindās.
Tāpat franču futbolists spēlējis arī ''Newcastle United'', Francijas vienībā ''PSG'' u.c.

''Everton'' komandas galvenais treneris Deivids Moijess atzina, ka Distēns būs pienācīgs Leskota aizvietotājs.
''Viņš spēlēs centra aizsarga pozīcijā. Kad komandu pameta Leskots, man bija nepieciešams šāda tipa spēlētājs kā Silvāns, lai mēs aizlāpītu robus aizsardzībā un joprojām pienācīgi spētu konkurēt ar pārējām Premjerlīgas ''Top'' komandām. Protams, viņš vairs nav jauns, taču ļoti pieredzējis spēlētājs,'' sacīja Moijess.
Atgādināsim, ka šajā vasarā ''Everto''n rindas papildinājuši divi spēlētāji – 24 gadus vecais pussargs Dinijars Biljaletdinovs, kurš pārnāca no Maskavas kluba ''Lokomotiv'', parakstot līgumu uz pieciem gadiem, kā arī komandas rindās uz īres tiesībām no ''Manchester City'' joprojām spēlēs brazīliešu 22 gadus vecais uzbrucējs Žo, kurš ''Everton'' tika izīrēts arī pagājušajā sezonā.

''Portsmouth'' rindas papildinājuši uzreiz trīs spēlētāji. No ''Wigan Athletic'' nopirkts 32 gadus vecs pussargs Maikls Brauns. Ar ''Portsmouth'' klubu pieredzējušais futbolists, kurš agrāk pārstāvējis arī ''Manchester City'', ''Tottenham Hostpur'' un ''Fulham'', parakstījis līgumu uz diviem gadiem.
Tāpat komandai pievienojies Francijas kluba ''Lens'' uzbrucējs Aruna Dindane (28). Kotdivuāras izlases spēlētājs ''Portsmouth'' tiks izīrēts uz vienu sezonu ar iespēju angļu klubam sezonas beigās viņu iegādāties. Dindane atklāja, ka pārcelties uz Premjerlīgu viņu pierunājis tuvs draugs izlases rindās – Londonas ''Chelsea'' uzbrucējs Didjē Drogba: ''Runāju ar Didjē pa telefonu un viņš teica, ka esmu izdarījis pareizu izvēli, pārceļoties uz Anglijas Premjerlīgu.''
Komandai pievienojies arī ''Tottenham Hotspur'' 22 gadus vecais pussargs Kevins Prinss Boatengs, kurš iepriekšējās sezonas otro daļu pavadīja Vācijas Bundeslīgas klubā ''Borussia Dortmund.''

Un visbeidzot...darba atļauju Anglijā saņēmis nu jau bijušais Francijas kluba ''Lyon'' aizsargs Džons Mensā (26). Ganas izlases spēlētājs (58 spēles valstsvienības rindās), kurš tikai pērnā gada vasarā pievienojās franču klubam, pārnākot no cita franču kluba ''Rennes,'' uz vienas sezonas īri pievienojies ''Sunderland''.

Izmantotie resursi:
skysports.com
independent.co.uk
soccerway.com
fifa.com

  +5 [+] [-]

, 2009-08-28 23:38, pirms 15 gadiem
Stoke labi pastiprinājusies-Hunts un Tunčajs no Middlesbrough.

  +5 [+] [-]

, 2009-08-28 23:44, pirms 15 gadiem
Un tikko svaiga ziņa ka Portsmouth izīrējuši O'Haru no Spurs.

  +2 [+] [-]

, 2009-08-29 00:00, pirms 15 gadiem
Veiksmi arī EPL.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-29 00:15, pirms 15 gadiem
Pompey tiešām sāk uzdarboties aktīvi pedējās dienās.
Gribetu redzet kā Drogbas pacans Dindane speles EPL, jo džekam ir iekšā!

     [+] [-]

, 2009-08-29 11:12, pirms 15 gadiem
Vornoks nespēlē labajā malā, savulaik izlasē bija rotācijas spēlētājs, jo nebija, ko likt aiz E.Koula kreisajā malā. Diamanti izdarīja nepareizo izvēli, pagājušajā sezonā bija tuvu izsaukumam uz izlasi, Premjerlīgā trequaristas ātri vien nozied, cerams, ka Alessandro neliks vilties.