Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

PREMJERLĪGAS 2016./2017. GADA SEZONA

Futbola sezona vairs nav aiz kalniem, un līdz tās sākumam palicis vien mazāk nekā mēnesis. Tāpat kā citus gadus, arī šajā starpsezonā starp klubiem notiek interesantas pārejas, kurās pārsvarā izceļas tieši Anglijas klubi. Tāpēc šodien gribēju izklāstīt savas pārdomas un prognozes par nākamo premjerlīgas sezonu, kas solās būt tikpat aizraujoša kā iepriekšējā.

Raksta sākumā jau gribu minēt, ka esmu uzticīgs Chelsea kluba fans, taču centīšos palikt objektīvs savās prognozēs par nākamo sezonu.

Melnie zirdziņi:

Middlesbrough - Līgas jaunpienācēji, taču noteikti klubs ar lielām ambīcijām. Manus vārdus apstiprina Middlesbrough darbības šī gada transfēru logā, kurā interesējas par daudziem mums zināmiem futbolistiem, un visatpazīstamākais no viņiem - bijušais viens no pasaules labākajiem uzbrucējiem Radamels Falkao, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Chelsea klubu, taču pašlaik ir AS ''Monaco'' kluba īpašums. Taču visticamākais šis transfērs nenotiks, jo klubs jau ir papildinājies ar Negredo, kurš ir īrē no Valencia komandas, pieredzējušo vārtsargu Viktoru Valdesu, kā arī Ajax bijušo uzbrucēju Fišeru (Ficher). Lai gan arī esmu šo klubu ierindojis ''Melno zirdziņu'' sarakstā, uzskatu, ka par titulu šī komanda necīnīsies, bet varu garantēt, ka vairākiem līgas līderiem liks krietni iesvīst savstarpējās spēlēs.

West Ham United - Kā jau ierasts pedējos gados, šajos sarakstos, kur figurē komandas, kas var pārsteigt, vienmēr starp viņām atrodas West Ham klubs. Iepriekšējā sezona klubam noteikti bija ar + zīmi, jo izdevās sasniegt pirms sezonas izvirzīto mērķi - tikt Eirokausos, par ko lielāko tiess var pateikties, kluba jaunpienācējam Dimitri Pajē (Payet). Komanda starpsezonā izcēlusies tikai ar vienu lielu pāreju, kas ir Fegulī (Feghouli) pāreja no Valencia. Domāju, ka šim klubam ir pa spēkam pacīnītes par vietu Čempionu līgā, kas, manuprāt, būtu ļoti atzīstams sniegums no viņiem.

Everton - Klubs, kuram pedējās sezonās nav īsti izdevies izmantot savu potenciālu, kas ir patiešām liels. Pedējās divās sezonas premjerlīgā vien 11. vieta, ko noteikti nevar uzskatīt par kluba mērķi. Sastāvs ir tiešām jaudīgs, it sevišķi uzbrukumā, kuru rotā rezultatīvais beļģu uzbrucējs Romelu Lukaku. Iepriekšējā sezonā, manuprāt, Everton lielākā problēma bija vārtsarga pozīcija, kuru pārstāvēja pieredzējušais Tims Hovards, kura jauda ar gadiem bija manāmi mazinājusies. Tagad šis spēlētājs ir devies pāri okeānam, uz savu dzimto ASV, lai turpinātu savas futbolista gaitas tur. Viņa vietā nākamsezon stāsies bijušais Southampton vārtsargs Stekelenburgs, kas viennozīmīgi ir kluba šīs vasaras lielākais papildinājums. Uzskatu, ka šis klubs var pacīnīties par Eirokausiem, kur, manuprāt, ir viņu vieta.

Stoke City - Ļoti talantīgs klubs, kuri var piepildīt fanu sapni un pacīnīties par top 4, kas šim klubam vēl nav izdevies ne reizi. Pārsvarā šī kluba spēlētāji vecumā ir diezgan jauni, kuru labākās sezonas vēl tikai priekšā, un kas zin, varbūt šogad sakrīt visas kārtis, un Stoke cīnīsies par titulu. Manuprāt, Stoke City sastāvs nav iedomājams bez tā flanga pussarga Shakiri, kurš pārstāv šo klubu vien no pagājušās sezonas. Protams, kur nu bez, viena no labākajiem un talantīgākajiem pagājušās sezonas vārtsarga Butlanda, kas pēc Begoviča kluba pamešanas iepriekšējā vasarā ir kļuvis par pirmo vārtsargu. Vienīgais ar ko starpsezonā Stouka izcēlās ir Euro 2016 spīdekļa Džo Allena piesaistīšanu no Liverpool.

Protams, ka ir vēl daudzi citi klubi, kas var pārsteigt, taču uzskatu, ka manis pieminētie četri klubi ir visnopietnākie kandidāti uz lielā sešinieka nobīdīšanu zemāk, par bukmeikeru prognozēm. Palēnām jau sāku runāt par to, kas loģiski interesē futbola fanus visvairāk, cīņa par titulu. Tāpat kā citus gadus, arī šogad droši varam teikt, ka Anglijā šie pretendenti uz titulu ir vairāk nekā pārējās top5 līgās. Nu ko tad ķeramies klāt!

(Komandu secībai nav loģikas, un tās nav novietotas pēc stiprākās, vai vājākās)

Cīņa par titulu!

Arsenal - Noteikti, tāpat kā šosezon, komanda cīnīsies par titulu, taču šai komandai ir viens būtisks trūkums - nav uzvarētāju mentalitāte. Šis mīnuss, manuprāt, nav vainojams spēlētājos, bet gan trenerī Arsēnijā Vengerā, kurš ar šo komandu jau ir ļoti daudz gadus, bet tituli šai komandai, ar viņu pie vadības grožiem, ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Sastāvs noteikti ir labs, un tur nav par ko Arsenal faniem sūdzēties, bet varbūt pēc 20 vadīšanas gadiem ir laiks Vengeram atkāpties, jo tituls nav izcīnīts jau 12 gadus. Arī transfēru tirgū pagaidām vairāk runā nekā dara, jo pagaidām no transfēru mērķiem izdevies vien dabūt Džaku (Xhaka), un augsta līmeņa smailes uzbrucējs tā arī nav atrasts, lai gan pašlaik diezgan aktīvi interesējas par Lakazetu.

Liverpool - Manuprāt, no lielā sešinieka klubs ar visvājāko sastāvu, taču klubs ar diezgan lielu vēsturi un prestižu, un zinot cik labs taktiķis un kluba vadītājs ir Jurgens Klops, tad Liverpool var arī par kaut ko pacīnīties. Sastāvs, ja nav traumas ir diezgan pilnvērtīgs, taču neskatoties uz to Klops diezgan aktīvi ir iesaistījies transfēru tīklā, pārdodot divus, un nopērkot divus aizstājējus centra aizsargu pozīcijā, prom Škrtels un Kolo Torē, taču vietā Mtips un mūsu kaimiņš Klavans. Taču ar to papildinājumu saraksts nebeidzas, jo klubam vēl pievienojies Winjaldums, un Mane, attiecīgi no Newcastle un Southampton. Ja runa par tituls izcīnīšanu un Liverpool, tad esmu diezgan skeptiski noskaņots, bet uzskatu, ka pie Eiropas līgas noteikti var tikt.

Chelsea - Kā jau teicu šis ir mans mīļākais klubs, bet uzskatu, ka šogad Chelsea neizcīnīs premjerlīgas titulu, lai gan noteikti būs augstākā pozīcijā nekā pērn. Lielāko tiess visos bukmeikeru kantoros Londonas zilā kluba vārds figurē starp komandām, kas atrodas Čempionu līgas zonā, kur, manuprāt, ir arī viņu īstā vieta. Ja man liktu pateikt iemeslu, kāpēc Chelsea varētu izcīnīt titulu, noteikti teiktu, ka grafiks ir daudz brīvāks un nav tik daudz jādomā par Čempionu līgu, kur viņiem nav jāspēlē. Sastāvs noteikti ir viens no līgā labākajiem, un ja klāt vēl ņem divus jaunieguvumus N'Golo Kante un Batšuajī, tad varbūt pat labākais. Ja iegādāsies augstu līmeņa aizsargu, uzskatu, ka būs galvenie kandidāti uz titulu, taču takā tā būs Kontei pirmā sezona galvenā trenera lomā pie Chelsea, viņi to neizcīnīs.

Mančesteras United - Viennozīmīgi klubs, kurš vasarā, ja runa ir par transfēriem izceļas visvairāk, un pagaidām, ja runa ir par top transfēriem, tad izceļas visvairāk MU, kuri papildinājušies ar aizsargu Bailiju, Mkhirtijanu, Zlatanu un izskatās, ka tuvākajās dienās arī ar Pogbu. Klubu, tāpat kā Chelsea galvenais treneris vada tikai no šīs vasaras, un tas ir visiem zināmais Žuzē Mourinjo. Grūti nepiekrist, ka sastāvs ir tiešām jaudīgs, un noteikti Premjerlīgas titula cienīgs. Vislielākais jautājums par Mančesteras sarkano klubu ir, vai jau Mourinjo ar savu taktiku pie Chelsea stūres (saprast var divejādi) nav izsmēlis visu iespējamo, un vai viņš jau nav atkosts, kas parādijās pirmajā sezonas pusē ar Chelsea.

Spurs - Ļoti laba sezona Totenhemas komandai, lai gan no viņiem neko tādu negaidīja, manuprāt, ja nebūtu Lesteras brīnums, tad tieši viņi kļūtu par čempioniem, jo uz 3. vietu nokrita, tikai dēļ tā, ka nebija vairs motivācijas pedējās spēlēs, jo neuzskatu, ka 1:5 zaudējums Newcastlai ir īstais spēku samērs. Komanda papildinājusies ar Nīderlandes līgas rezultavītāko spēlētāju Jannsenu, kurš aizvadītajā sezonā guva 27 vārtus 34 spēlēs, un vēl ieguvusi Viktoru Vanjamu (Wanyama). Es uzskatu, ka īpaši vairāk papildinājumi Spurs nav vajadzīgi, un ar šo sastāvu, tāpat kā šosezon būs titula predendenti.

Mančesteras City - Pedējā, taču ne vājākā komanda šajā titulu kandidātu sarakstā, jo sastāvs varētu būt pat labākais visā līgā, it sevišķi pēc diviem jaunajiem papildinājumiem, kad klubam pievienojās Ikajs Gundogans un Nolito, kas būs ļoti nozīmīgi spēlētāji jaunajā sezonā. Manuprāt, Nolito papildinājums nozīmē, ka komandas jaunais treneris Peps Gvardiola, netaisas laist sākuma vienpadsmitniekā Raheemu Sterlingu, kurš šim klubam izmaksāja tik ļoti daudz. Kluba vārds vairākkārt presē izskanējis ar to, ka vēlas iegādāties Everton aizsargu Džonu Stounsu, par ko uz galda gatavi likt jau 50m angļu mārciņas. Domāju, ka šis klubs ir vieni no galvenajiem favorītiem uz titulu, lai gan man tāpat kā lielākajai daļai lasītāju šis klubs nepatīk.

Mana līgas prognoze:
1. Mančesteras City
2. Chelsea
3. Mančesteras United
4. Spurs
------------
5. Arsenal
6. West Ham
7. Liverpool
8. Everton
9. Stoke City
10. Swansea
11. Crystal Palace
12. Middlesbrough
13. Leicester
14. Southampton
15. Watford
16. Bournemouth
17. West Brom
------------
18. Burnley
19. Sunderland
20. Hull City

Paldies, ka izslasīji, un komentāros droši liec savas prognozes par jauno premjerlīgas sezonu, un pārdomas par klubiem.

     [+] [-]

, 2016-07-28 20:37, pirms 8 gadiem
Spuru vietā liktu Arsenal, Chelsea un MU vietām samainītu. Lestera tiks 8.niekā un pūle West Ham vietā..

     [+] [-]

, 2016-07-28 20:45, pirms 8 gadiem
WHU iepriekšējās sezonas mērķis bija iekļūt Eiropas līgā? Esi aizmirsis kā viņi tai uzspļāva, aizvedot rezervistus uz Rumāniju atbildes spēlē? Pie tam viņi EL kvalificējās pateicoties MU triumfam FA kausā...

     [+] [-]

, 2016-07-28 20:51, pirms 8 gadiem
Robles iepriekšējā sezonā tik par vienu spēli mazāk vārtus sargāja(visu turnīra ietvaros)
Neticu, ka Stekelenburgs būs pirmais numurs

     [+] [-]

, 2016-07-28 20:54, pirms 8 gadiem
Redzējāt kā Sesks gandrīz kātus salauza Klavanam?

     [+] [-]

, 2016-07-28 20:58, pirms 8 gadiem
Mu būs čempioni!

     [+] [-]

, 2016-07-28 21:00, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Redzējāt kā Sesks gandrīz kātus salauza Klavanam?
Tas Sesks, kas Liepājas mērs? Neredzēju, kaut kāds sadzīves konflikts?

     [+] [-]

, 2016-07-28 21:03, pirms 8 gadiem
Pool stabili var tikt 4-niekaa

     [+] [-]

, 2016-07-28 21:04, pirms 8 gadiem
Labs raksts,bet nez vai bija jeega teret tik daudz laika,lai gan viedoklis interesants

     [+] [-]

, 2016-07-28 21:04, pirms 8 gadiem
SakuKoivu rakstīja: Tas Sesks, kas Liepājas mērs? Neredzēju, kaut kāds sadzīves konflikts?
Tu arī par ko citu esi spējīgs domāt? Tev tak liepājnieki sapņos rādās, pieaudz pajol

     [+] [-]

, 2016-07-28 21:09, pirms 8 gadiem
Mana prognoze:
1.Manchester City
2.Manchester United
3.Chelsea
4.4rsenal
5.Liverpool
6.Tottenham
7.West Ham
8.Leicester City
9.Southampton
10.Everton
11.Crystal Palace
12.Swansea
13.Stoke
14.Watford
15.Middlesborough
16.Bournemouth
17.Sumderland
18.WBA
19.Hull City
20.Burnley

     [+] [-]

, 2016-07-28 21:37, pirms 8 gadiem
bsjekabs rakstīja: Labs raksts,bet nez vai bija jeega teret tik daudz laika,lai gan viedoklis interesants
Kāda tev starpība cik daudz laika tērēju rakstot rakstu??

     [+] [-]

, 2016-07-28 21:38, pirms 8 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: WHU iepriekšējās sezonas mērķis bija iekļūt Eiropas līgā? Esi aizmirsis kā viņi tai uzspļāva, aizvedot rezervistus uz Rumāniju atbildes spēlē? Pie tam viņi EL kvalificējās pateicoties MU triumfam FA kausā...
Es vairāk runāju tieši par vietu, ka ir top6, nevis tieši par tikšanu EL

     [+] [-]

, 2016-07-28 22:19, pirms 8 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Kāda tev starpība cik daudz laika tērēju rakstot rakstu??

     [+] [-]

, 2016-07-28 22:25, pirms 8 gadiem
Arsenal domāju, ka vēl paspēs iepirkties, it īpaši ja MU atlaidīs dažus spēlētājus....Arsenal lielākā problēma pēdējos gados ir kārtīga, augstas realizācijas spējīga uzbrucēja trūkums un pārlieku lielās svārstības sezonas laikā

     [+] [-]

, 2016-07-28 23:00, pirms 8 gadiem
Transfeeri nav nosleegushies, bet kaa Chelsea fans uzskatu, ka buus shaadi:
1. MU (Ja Pogba izdodas nopirkt)
2. City
3. Chelsea
4. Spurs
5. Arsenal (ja nenopeerk ST un CB)
6. Liverpool
7. WHU
8. Saints
9. Everton
10. Stoke
11.Bournmouth (labs treneris un simpaatiska komanda)
12. Leicester (eirokausi nokausees)
13. Swansea
14. Crystal Palace
15.Watford
16. Sunderland
17. Middlesbrough
18. Burnley
19. WBA
20. Hull City

     [+] [-]

, 2016-07-28 23:14, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Transfeeri nav nosleegushies, bet kaa Chelsea fans uzskatu, ka buus shaadi:
1. MU (Ja Pogba izdodas nopirkt)
Tikko itāļu medijos paziņoja, ka Pogba officiāli pievienojas MU

     [+] [-]

, 2016-07-29 00:03, pirms 8 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Tikko itāļu medijos paziņoja, ka Pogba officiāli pievienojas MU
Chempions ir zinaams. Ar taadu sastaavu un treneri buutu kauns neuzvareet liigu. CL arii nepiedalaas, kas atvievlo visu veel vairaak.
Sastaavs ljoti labs izskataas:
De Gea
Shaw - Smalling - Bailly - Darmian
Schnaiderlin - Pogba - Rooney
Martial - Zlatan - Mkhitrjans

     [+] [-]

, 2016-07-29 01:00, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Chempions ir zinaams. Ar taadu sastaavu un treneri buutu kauns neuzvareet liigu. CL arii nepiedalaas, kas atvievlo visu veel vairaak.
Sastaavs ljoti labs izskataas:
De Gea
Shaw - Smalling - Bailly - Darmian
Schnaiderlin - Pogba - Rooney
Martial - Zlatan - Mkhitrjans
Mani nepārliecina aizsardzība, bet jāatzīst, ka sastāvs tiešām jaudīgs.

     [+] [-]

, 2016-07-29 09:54, pirms 8 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Mani nepārliecina aizsardzība, bet jāatzīst, ka sastāvs tiešām jaudīgs.
Nu MU tagad arii kaads veel ir jaapaardod, jo miinusos jau ir 200M euro. Gan jau, ka Mata, Schvainstaigers, Valencia, Fellaini un kaads wingeris no veertiigajiem dosies prom. Peedeejos gados MU ir kljuvis par City. 4 gadu laikaa jau ir bijushi 5 treneri un transfeeros teeree 200M katru gadu.

     [+] [-]

, 2016-07-29 13:33, pirms 8 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Nu MU tagad arii kaads veel ir jaapaardod, jo miinusos jau ir 200M euro. Gan jau, ka Mata, Schvainstaigers, Valencia, Fellaini un kaads wingeris no veertiigajiem dosies prom. Peedeejos gados MU ir kljuvis par City. 4 gadu laikaa jau ir bijushi 5 treneri un transfeeros teeree 200M katru gadu.
Kaut kur lasīju, ka Mours pateicis 9 spēlētājiem, ka viņi varētu būt vieni no tiem, kas pametīs klubu

     [+] [-]

, 2016-07-29 22:46, pirms 8 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Kaut kur lasīju, ka Mours pateicis 9 spēlētājiem, ka viņi varētu būt vieni no tiem, kas pametīs klubu
Brīnos, ka tai sarakstā Matu neredzēju

     [+] [-]

, 2016-07-29 22:54, pirms 8 gadiem
Man kā City fanam liekas, ka starp MU un MC būs laba spēkošanās par titulu.
1/2- MU/MC (atļaušos neprognozēt)
3. Chelsea
4. Arsenal
5. Spurs
6. West Ham
7. Liverpool
8. Everton
9. Stoke
10. Southampton
11. Svonzī (korejietis Kī ļoooti progresējis, 90% pasi BPL)
12. Lestera
13. Watford
14. Bornemouth
15. Middlesbrough
16.Crystal Palace
17. WBA
18. Sunderland
19. Burnley
20. Hull
Autoram - Arsēns, nevis Arsēnijs Vengers, un Konte datīvā tiek locīts kā Kontem, nevis Kontei. Bet raksts ļoti labs, visu cieņu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja