Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Chelsea" jaunpienācējs Hāvercs iesit hat-trick, "Arsenal" izslēdz Lesteru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Chelsea" jaunpienācējs Hāvercs iesit hat-trick, "Arsenal" izslēdz Lesteru
Kajs Hāvercs. Foto: Pool via REUTERS/Scanpix

Vakar tika aizvadītas vairākas Anglijas Līgas kausa 1/16 fināla spēles. Barjeru pārvarēja arī Londonas “Chelsea”, kas ar 6:0 sakāva “Barnsley”. Vācietis Kajs Hāvercs vispirms guva savus pirmos vārtus jaunās komandas rindās, bet turpinājumā nokārtoja arī hat-trick.

Pretī stājoties Anglijas pēc spēka otrās līgas komandai “Barnsley”, Londonas “Chelsea” savā laukumā rezultātu atklāja 19. minūtē, izceļoties Temijam Eibrehemam. Deviņas minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Kajs Hāvercs, un no Leverkūzenes “Bayer” iegādātajam futbolistam tie bija pirmie vārti “Chelsea” rindās. Pēc Meisona Maunta piespēles izcili nospēlēja Eibrehems, palaižot bumbu garām un tādējādi izvirzot Hāvercu vienatnē pret vārtsargu.

Tas vēl nebija viss, jo 55. minūtē Hāvercs panāca jau 4:0 “Chelsea” labā. Atkal viņam talkā nāca Eibrehems, kurš lieliski nolika bumbu pa sitienam, un Hāvercs bija precīzs no 13 metriem. Hat-trick tika nokārtots desmit minūtes vēlāk. Nekāds pārsteigums - tieši Eibrehema piespēle izveda Hāvercu vienatnē pret vārtsargu, un viņš nepievīla. Vēl “Chelsea” 6:0 uzvarā izcēlās Ross Bārklijs un Olivjē Žirū.

Tālāk soļo arī Londonas “Arsenal”, kas izbraukumā ar 2:0 pārspēja “Leicester City”. Abi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Vispirms Kristians Fuhss ieraidīja bumbu savā cietoksnī, bet 90. minūtē pārsvaru nostiprināja Edvards Nketiā. Abas komandas ārpus pieteikuma atstāja savus uzbrukuma līderus - Pjēru Emeriku Obamejangu un Džimiju Vārdiju.

Piecus vārtus pret Anglijas trešās līgas komandu “Fleetwood” iesita Liverpūles “Everton” - 5:2. Divas reizes izcēlās Rišarlisons, bet vienus vārtus guva Alekss Ivobi, Bernārs un Moize Kens. Savukārt “Newcastle” viesos ar 7:0 piesita ceturtās līgas komandu “Morecambe”.

Anglijas Līgas kauss, 1/16 fināls

SpēleRez.
Fulham - Sheffield2:0
Millwall - Burnley0:2
Preston - Brighton0:2
Stoke - Gilingham1:0
Chelsea - Barnsley6:0
Fleetwood - Everton2:5
Leicester - Arsenal0:2
Morecambe - Newcastle0:7