Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Van Gāls uzslavē sevi par taktikas izvēli, Vengers kritizē "naivo" aizsardzību

Rolands Eliņš

Van Gāls uzslavē sevi par taktikas izvēli, Vengers kritizē "naivo" aizsardzību
Arsēns Vengers
Foto: AP/Scanpix

Pēc vakar gūtās uzvaras pār „Arsenal” Anglijas Premjerlīgas mačā Mančestras „United” treneris Luiss van Gāls pauda prieku par savu pieņemto lēmumu spēlēt ar trim aizsargiem, kamēr Arsens Vengers bija neapmierināts ar savu aizsardzības līniju, kuru nosauca par naivu.

„Ja „Arsenal” pirmajās 20 minūtē būtu guvusi vārtus, jūs šobrīd man vaicātu, kādēļ pamatsastāvā tika sūtīti trīs aizsargi. Taču nu es esmu tas, kurš var pasmieties,” pēc spēles britu medijiem norādīja Luiss van Gāls, kurš pēc ilgāka laika atkal atgriezās pie sezonas sākumā uzņemtā kursa ar trim centra aizsargiem.

„Esmu pārliecināts, ka pieņēmu pareizo lēmumu, turklāt ņemot vērā, ka tas izdarīts pirms mača sākuma, lēmums bija kvalitatīvs,” turpināja van Gāls. „Tāda nu ir trenera dzīve, visu nosaka rezultāts. Man gan arī jāsaka, ka citādi rīkoties nevaru, jo manā rīcībā nav pārāk plašs sastāvs. Domāju, ka spēlētāji sevi pierādījuši lieliski. Blekets, Makneirs un Šo – cik veci viņi?” retoriski vaicāja van Gāls par „United” jaunajiem futbolistiem.

„Ceru, ka daži spēlētāji drīzumā atgriezīsies no traumām, jo ir neticami grūti radīt komandā noturību, ja katru nedēļu nākas mainīt pamatsastāvu,” saka van Gāls, kurš gan pilnībā apmierināts ar savas komandas sniegumu nebija, norādot, ka pirmajā puslaikā dota pārāk liela rīcības brīvība „Arsenal” spēlētājiem un tikai vārtsarga Davida De Hejas lieliskais sniegums glābis no problēmām.

Savukārt zaudējušās komandas „Arsenal” galvenais treneris Arsēns Vengers negatīvi raksturojis savu aizsardzības līniju: „Šobrīd aizsardzībā mēs darbojamies visai naivi. Tā bija spēle, kurā dominējām 80% no tās laika, un tādu dominanci pret Mančestras „United” nebijām izbaudījuši jau ilgi. Spēles beigās gan izrādījās, ka neesam pietiekami efektīvi uzbrukuma noslēgumos, turklāt pieļāvām kļūdas, kuras pretinieki nekautrējās izmantot.”

„Arsenal” šobrīd noslīdējusi uz astoto vietu Premjerlīgā, un 12 spēlēs gūtās četras uzvaras un 17 punkti ir kluba sliktākais sezonas sākums pēdējo 32 gadu laikā. Bet turnīra līderes „Chelsea” treneris Žuzē Mourinju ļoti atzinīgi novērtējis savu komandu, kura vakar ar 2:0 pieveica „West Bromwich” un pirmajās 12 spēlēs guvusi 32 punktus.

„Neatceros, kad „Stamford Bridge” stadionā būtu redzējis tādas kvalitātes futbolu,” sacīja Mourinju. „Pirmajā puslaikā mēs spēlējām patiešām lieliski. Manuprāt, iespaidīgs pirmais puslaiks. Varējām būt vadībā 3:0, 4:0 vai 5:0, taču spēles kvalitāti varēja redzēt tik un tā.”

Mourinju arī uzslavēja jau 11 vārtus guvušo Djēgu Koštu un uzsvēra, ka Spāniju pārstāvošais brazīliešu uzbrucējs ir pilnībā atguvies no savainojumiem, kuri ierobežoja viņa darbību un neļāva palīdzēt Spānijas izlasei.

Izmantotie resursi:
Van Gaal: I made a quality decision and now I...
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2014-11-23 13:11, pirms 9 gadiem
Katrā ziņā Arsenal nebija pelnijis zaudēt. Jautajums- cik ilgi Arsenal vel domā ar Vengeru aukleties? Varbut ir pienacis laiks kaut ko mainit?

  -1 [+] [-]

, 2014-11-23 13:40, pirms 9 gadiem
Apsveicam Zigfriidu vaarda dienaa

     [+] [-]

, 2014-11-23 14:51, pirms 9 gadiem
chr1sT_v2 rakstīja: Apsveicam Zigfriidu vaarda dienaa
PIETIKS SPAMOT MAZIE BĒRNi

     [+] [-]

, 2014-11-24 00:34, pirms 9 gadiem
Daugava86 rakstīja: Katrā ziņā Arsenal nebija pelnijis zaudēt. Jautajums- cik ilgi Arsenal vel domā ar Vengeru aukleties? Varbut ir pienacis laiks kaut ko mainit?
Bija vai nebija, tas pa lielam atkarīgs no simpātijām un antipātijām pret abiem spēlējošajiem klubiem. Ja Kazorla kaut vienu no saviem sitieniem būtu trāpījis kādā no vārtu stūriem, nevis taisni virsū De Gea, tad stāsts visdrīzāk būtu bijis pavisam savādāks. Otrajā puslaikā MU retu reizi no savas laukuma puses tika ārā un otro golu iebakstīja tikai tad, kad Arsenal pretinieka soda laukumā ievilka 9 cilvēkus ejot uz visu banku.