Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"United" uzvar pendelēs un nokārto Mančestras derbiju Anglijas kausa finālā

Agris Suveizda

"United" uzvar pendelēs un nokārto Mančestras derbiju Anglijas kausa finālā
Sollijs Mārčs pārdzīvo liktenīgo kļūdu. Foto: Reuters/Scanpix

Jūnija sākumā gaidāmajā Anglijas FA kausa finālā Londonā savā starpā tiksies Mančestras grandi – vakar "Manchester City" ar 3:0 sakāva līgu zemāk spēlējošo Šefīldas "United", bet šovakar "Manchester United" pendelēs pieveica "Brighton" (0:0, 7:6).

• Meistarīgā pendeļu sērijā vienīgo kļūdu pieļāva Braitonas septītais sitējs Sollijs Mārčs, kurš pārsita pāri labajam augšējam stūrim. Toties tajā stūrī trāpīja "United" aizsargs Viktors Lindelēvs.

• Spēlē gan bumbas kontrolē, gan uzbrukšanas ziņā neliels pārsvars piederēja Braitonai, kas Premjerlīgā ieņem astoto vietu un kausā jau bija izsitusi Liverpūli (2:1).

• "Manchester United" ar 12 kausiem ir otrais panākumiem bagātākais klubs FA kausā un finālā spēlēs pirmoreiz kopš 2018. gada, kad ar 0:1 piekāpās Londonas "Chelsea".

• Braitona kausa finālā spēlējusi tikai vienā sezonā - 1983. pret "United" (2:2, pārspēlē 0:4).

• Pirms trim dienām "United" ar 0:3 kapitulēja Seviljā. No tās spēles pamatsastāva rezervē palika Džeidons Sančo un Marsels Zābicers, bet Harijam Magvairam bija diskvalifikācija.

• Šā trio vietā sākumsastāvā atgriezās Lūks Šo, Brunu Fernandišs un Markuss Rešfords.

FA kausa pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Man. City – Sheffield3:0 (1:0)Mahrezs 43' (11m) 61' 66'
Brighton – Man. United0:0; 6:7 pen.
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  -1 [+] [-]

, 2023-04-23 22:40, pirms gada
Pat bukmeikeri Britghtonu noverteja, ka favoritus - drausmas. Spele 50/50, tapec pendeles likumsakarigs iznakums un prieks, ka soreiz paveicas United.
Ja komanda nedabus to formu, kas bija pec PK, tad pret City var nemaz uz speli neierasties, jo tur varetu but vel viens 0:7.
Izskatas vienkarsi, ka komandai baterijas nosedusas, varbut tiesam lielais nogurums cinoties visas frontes.
GGMU

  -2 [+] [-]

, 2023-04-23 23:17, pirms gada
Nu ar šādu spēli finālā būs pagrūti, bet nu Cityam jau arī nebūs pastaiga, tomēr trijās frontēs cīnās. Ja tiks ČL finālā, tad varbūt vairāk koncentrēsies tur un EPL un FA kausam būs mazāka nozīme. Fināla paliek fināls, tur visādi brīnumi var gadīties, cerams, ka MU atradīs spēli un arī veiksmi.

     [+] [-]

, 2023-04-24 10:31, pirms gada
Fināls tik 3.jūnijā, līdz tam jau vēl daudz lietas var notikt.