Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Ar kuru galu (ne)domā "Manchester City"?

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Viedoklis: Ar kuru galu (ne)domā "Manchester City"?
Marks Hjūzs noplāta rokas. Ir par ko...
Foto: AFP/Scanpix

Vakar notikusī Marka Hjūza nomešana no Anglijas Premjerlīgas kluba ''Manchester City'' galvenā trenera amata bija gaidīta, taču tai pat laikā negaidīta – pārsteidzoša. Panikas pogas nospiešanas motivācija zināma, bet vai tas bija jādara tagad?

Sestdien no rīta angļu presē parādījās tobrīd vēl tikai baumas par to, ka Hjūzam tajā dienā būs pēdējā spēle ''City'' galvenā trenera amatā. Ar 4:3 tika apspēlēta ''Sunderland'', bet, kā vēlāk izrādījās, šai spēlei vairs nebija lomas velsieša liktenī. Viss patiešām jau bija izlemts pirms tam.

Pasaules ''biezākā'' kluba nostāja ir sekojoša: divas uzvaras pēdējos 11 mačos nav tas rezultāts, kāds tika gaidīts pirms sezonas. ''City'' lielākā problēma bija daudzie neizšķirti. Ja paveramies turnīra tabulā, nekāda traģēdija nav notikusi. Mančestras otrais klubs ir sestajā vietā – divu uzvaru attālumā līdz UEFA Čempionu līgas vietām (1.-4. vietai Anglijā pienākas ceļazīme uz Čempionu līgu).

Arābu šeihi futbolistu iegādē iegrūduši iespaidīgus naudas līdzekļus un vēlas rezultātu. Un vēlas uzreiz! Ja nav rezultāta (par to var diskutēt – sestā vieta līgā, pusfināls Līgas kausā, Premjerlīgā šosezon pārspēta gan ''Arsenal'', gan ''Chelsea''), vainīgs treneris. Kas jādara? Vecais jādzen prom un jāliek vietā jauns. Pēc līdzīgas shēmas darbojas vēl viens liels ''naudas maks'', kas atrodas Londonā. Arī ''Chelsea'' šefs Romans Abramovičs mēdz trenerus mainīt kā zeķes.

Par pēdējo pilienu ''City'' īpašnieku pacietības mērā kļuva trešdienas sagrāve pret ''Tottenham'' – 0:3. Ja pieveram acis uz šo rezultātu, Hjūzs pēdējās spēlēs bija spējis uzvest komandu uz pareizā ceļa. Visam ir nepieciešams laiks, ko Hjūzam nedeva. Būtu naivi gaidīt, ka komanda, kas vasarā ir gandrīz pilnībā pārbūvēta, pēkšņi visus uzvarēs un savāks visas iespējamās trofejas. Reālajā pasaulē tā nenotiek. Klubu bagāto īpašnieku iedomu pasaulē gan!

Trenera nomainīšana sezonas vidū ir brašs solis. ''City'' gadījumā gan situāciju šādi nevaru traktēt. Drīzāk tā ir izmisuma un nepacietības izpausme. Premjerlīgā nožēlojamā stāvoklī ir ''Liverpool'', kas zaudē visiem pēc kārtas. Rafaels Benitezs turpina atrasties amatā, un pareizi vien ir. Jēgas mainīt treneri tāda līmeņa klubā sezonas vidū, pat ja ļoti, ļoti neiet, ir riskanti. Jauna bosa nolikšana pie teikšanas nozīmēs to, ka būs pārmaiņas ne tikai sastāvā, bet arī komandas spēles zīmējumā utt.

Kas ir Roberto Mančīni? 45 gadus vecais itāļu treneris ar labiem rezultātiem strādājis dzimtenē. Par viņa pēdējo darba vietu kļuva Milānas ''Inter''. Paradoksāli, bet no turienes viņš tika patriekts, neskatoties uz trīs pēc kārtas izcīnītiem scudetto. Milānā gaidīja labāku startu Čempionu līgā. Mančestrā acīmredzot gaidīs labāku startu... visos turnīros. Karjeras norietā īsu posmu Mančīni pavadījis tobrīd vēl Premjerlīgā spēlējošā Lesteras klubā, kurā nospēlēja nepilnus piecus mēnešus 36 gadu vecumā. Tātad Anglija viņam galīgi sveša nav, taču viens ir spēlēt, bet pavisam cits - trenēt šajā līgā. Vai viņš to spēs un vai viņam būs vairāk laika nekā Hjūzam, rādīs laiks, taču Hjūza atlaišana skaidri norāda Mančīni, kur viņš nokļuvis.

Atgriežoties pie sākumā uzdotā jautājuma, ar kuru galu domā vai nedomā ''City'' īpašnieki, sev spēju rast tikai vienu atbildi. Ar nepareizo! Kāda jēga ap sezonas pusi atlaist treneri, kuram pirms sezonas iedoti pāris simti miljonu jaunu spēlētāju iegādē un kurš ir pacēlis komandu uz sesto vietu un tālu nav viens no galvenajiem mērķiem – Top 4 sasniegšana? Nekāda...

Vai atbalsti Hjūza atlaišanu?

  • 166

  • 327


  -4 [+] [-]

, 2009-12-20 18:00, pirms 14 gadiem
Hjūzam nedeva laiku? kas tas par analfabētismu? viņš komandu trenēja visu pagājušo sezonu, kad tai rezultāti galīgi nebija labākie!
cits jautājums vai vajadzēja atlaist tagad, kad lēnām parādījās rezultāti?

  +8 [+] [-]

, 2009-12-20 18:04, pirms 14 gadiem
Tas nav viedoklis. Tas ir notikumu atstāsts, būtu labāk paanalizējis, kāpēc City nespēj turēt iegūto pārsvaru vairākās spēlēs pēc kārtas, un vai pie tā būtu vainojams Hjūzs. Un par Mančīnī arī esi devis savu viedokli - "laiks rādīs". Neko nenozīmējošs jurista izteiciens.

 +10 [+] [-]

, 2009-12-20 18:07, pirms 14 gadiem
Gribētu gan redzēt tādu kluba īpašnieku,kurš sagrūžot nenormālu $ daudzumu mierīgi sēz un noskatās kā komanda ,ar visām ,potenciāli vājākām komandām,pēc kārtas spēlē neizškirtus.
Nesaprotu autora nostaju? Salīdzinajums ar °Benitesu ir pilnīgi nevietā.
Ļoti divains "viedoklis".

  +2 [+] [-]

, 2009-12-20 18:13, pirms 14 gadiem
kārumiņš rakstīja: Hjūzam nedeva laiku? kas tas par analfabētismu? viņš komandu trenēja visu pagājušo sezonu, kad tai rezultāti galīgi nebija labākie!
cits jautājums vai vajadzēja atlaist tagad, kad lēnām parādījās rezultāti?
Laikam rakstu nelasi, ka komanda tika pilnībā pārbūvēta no jauna!

  +4 [+] [-]

, 2009-12-20 18:15, pirms 14 gadiem
varbut nedoma Manchester City, bet tikai sheiki?!

     [+] [-]

, 2009-12-20 18:15, pirms 14 gadiem
Nu nepiekritisu, ka Romka maina trenerus maina tik biezi. Un Abramovics vairak neteres tadas naudas summas speletaju iegade, ka pirms 3-4 sezonam.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-20 18:34, pirms 14 gadiem
visu cienu par darbu un rakstu, bet pec SA+ rakstiem, sie viedokli liekas tadi tuksi. Saprotu, ka ar laiku bus labak.

     [+] [-]

, 2009-12-20 18:53, pirms 14 gadiem
Valodja izgāž dusmas uz Manchester City par Manchester United vakardienas zaudējumu

     [+] [-]

, 2009-12-20 19:01, pirms 14 gadiem
Protams, ka Hjuuza atlaisana bija pilniigaakaa kljuuda. Komandas iipasnieki maz laikam saprot no futbola, ja iedomaajaas, ka ieguldot lielus (milziigus) liidzeklus komandaa, viss naaks uzreiz un tagad. Taa nav...vajag laiku. Komanda ar 11 izciliem speeleetaajiem uz laukuma nepadara komandu izcilu un neuzveicamu. Taa futbolaa nav...kaa arii sheihi maz ko vispaar zinaat par PL kaa taadu. Un ko tagad? Manciinii tagad atnaaks un buus lielais glaabeejs? Nedomaaju gan...arii vinjam vajadzees laiku. Hjuuzam atlika sakaartot aizsardziibu, vidusliinija un uzbrukums City ir labi, futbols ko City demonstree arii nav tas sliktaakais. Takaa manaa skatiijumaa Hjuuza atlaisana ir kljuuda, un kaa rakstaa mineets, liels risks.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-20 19:04, pirms 14 gadiem
Kam ir taisniiba:Autora neprofesionaalajai domai vai MU administraacijai, kurai maxaa miljonus par to, ko vinji dara? Murgs kkaads, nav ko piesaarnjot saitu ar viena indiviida domu, mees taadi te esam paaris tuukstoshim bet nerakstam neko taadu!

     [+] [-]

, 2009-12-20 20:53, pirms 14 gadiem
te 1/2 no visa sii teksta varu izlasiit citos SC raakstos...
piedod...bet viedoklis sis nav..driizaak latviesvalodas uzdevums izlasiit m city rakstus un tos atstaastiit

  +2 [+] [-]

, 2009-12-20 21:45, pirms 14 gadiem
martinstids rakstīja: Kam ir taisniiba:Autora neprofesionaalajai domai vai MU administraacijai, kurai maxaa miljonus par to, ko vinji dara? Murgs kkaads, nav ko piesaarnjot saitu ar viena indiviida domu, mees taadi te esam paaris tuukstoshim bet nerakstam neko taadu!
MU sheit nav iejaukts..

  -2 [+] [-]

, 2009-12-20 22:10, pirms 14 gadiem
nezinu vai var saukt Chelsea treneru maiņu par "mainīšanu, kā zeķes". Maurinju tika atlaists ne tikai rezultāta dēļ, bet gan stulbuma. Grants tika paņemts uz laiku, bet nedaudz pat aizkavējās. saprotams, ka Chelsea arī pie labiem rezultātiem Grantu neatstātu, jo aristokrāti ir aristokrāti. visam jābūt augstākā klasē. nu un Hidinks aizvietotājs, Ančeloti tagad. kas tur zeķīgs...

  +4 [+] [-]

, 2009-12-20 23:13, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: nezinu vai var saukt Chelsea treneru maiņu par "mainīšanu, kā zeķes". Maurinju tika atlaists ne tikai rezultāta dēļ, bet gan stulbuma. Grants tika paņemts uz laiku, bet nedaudz pat aizkavējās. saprotams, ka Chelsea arī pie labiem rezultātiem Grantu neatstātu, jo aristokrāti ir aristokrāti. visam jābūt augstākā klasē. nu un Hidinks aizvietotājs, Ančeloti tagad. kas tur zeķīgs...
Tu neizlaidi Scolari?

     [+] [-]

, 2009-12-20 23:38, pirms 14 gadiem
Le Saint rakstīja: Tu neizlaidi Scolari?
es tieši domāju, ka pa vidu kādam vēl ir jābūt..

  +1 [+] [-]

, 2009-12-21 00:10, pirms 14 gadiem
termometrs rakstīja: nezinu vai var saukt Chelsea treneru maiņu par "mainīšanu, kā zeķes". Maurinju tika atlaists ne tikai rezultāta dēļ, bet gan stulbuma. Grants tika paņemts uz laiku, bet nedaudz pat aizkavējās. saprotams, ka Chelsea arī pie labiem rezultātiem Grantu neatstātu, jo aristokrāti ir aristokrāti. visam jābūt augstākā klasē. nu un Hidinks aizvietotājs, Ančeloti tagad. kas tur zeķīgs...
Piektais treneris divu ar pusi sezonu laikaa nav daudz?

     [+] [-]

, 2009-12-21 00:40, pirms 14 gadiem
kingland rakstīja: Piektais treneris divu ar pusi sezonu laikaa nav daudz?
laikam neizlasīji, ko es teicu. vai arī vienkārši nesaprati, ko es ar to gribēju teikt.

     [+] [-]

, 2009-12-21 00:44, pirms 14 gadiem
Tā kā tavs teksts, maigi izsakoties, ir bezsakarīgs un muļķīgs, tad kingland ir taisnība. 5 treneri div ar pus gadu laikā par daudz, lai rezultāti neciestu.

     [+] [-]

, 2009-12-21 03:04, pirms 14 gadiem
Le Saint rakstīja: Tā kā tavs teksts, maigi izsakoties, ir bezsakarīgs un muļķīgs, tad kingland ir taisnība. 5 treneri div ar pus gadu laikā par daudz, lai rezultāti neciestu.
un tu arī to nesaprati...