Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Mourinju: "Ja Čeham ir piedāvājumi, ceru, viņš no tiem atteiksies"

Andrejs Siliņš

Mourinju: "Ja Čeham ir piedāvājumi, ceru, viņš no tiem atteiksies"
Petrs Čehs pirms spēles pret "Burnley", kurā nedevās laukumā
Foto: PA Wire/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola kluba Londonas "Chelsea" galvenais treneris Žuzē Mourinju pēc komandas uzvaras (3:1) pirmajā jaunās sezonas spēlē pret "Burnley" atzina, ka konkurencē par pirmā vārtsarga vietu šobrīd labāks izrādījies Tibo Kurtuā, tomēr portugāļu speciālists cerot, ka Petrs Čehs nevēlēsies pamest klubu.

"Petrs Čehs bija sarūgtināts, bet dažreiz tāds ir futbols," portugāļu speciālists komentēja, kādas bija Čeha emocijas pēc tam, kad treneris paziņojis par savu lēmumu vārtu drošību uzticēt beļģu jaunajam talantam Tibo Kurtuā. "Spēlētāji mēdz būt neapmierināti ar treneru lēmumiem. Tomēr spēlētājiem savā starpā jāsniedz atbalsts. Ceru, ka viņš nevēlēsies doties projām un ka viņam nav piedāvājumu. Ja viņam tādi ir, ceru, ka viņš atteiksies no tiem. Es būtu sajūsmā, ja manā sastāvā būtu divi no pasaules labākajiem vārtsargiem."

Mourinju norādīja, ka viens no iemesliem izvēlei par labu Kurtuā bijis doma par nākotni. "Pirms desmit gadiem man bija jāpieņem smags lēmums. Karlo Kudičini daudzus gadus bija rādījis fantastisku sniegumu "Chelsea" vārtos, bet manās rokās bija nonāci tobrīd 22 gadus vecs vārtsargs, kuru redzēju kā "Chelsea" vārtsargu gadiem uz priekšu. Šoreiz situācija ir līdzīga," Mourinju vilka paralēles ar lēmumu pirms desmit gadiem Kudičini vietā vārtu drošību uzticēt Čeham.

"Petrs ir vienreizējs vārtsargs, bet atšķirība starp viņiem ir desmit gadi. Mums ir jādomā par kluba nākotni un pieņēmu lēmumu dot iespēju Kurtuā," lēmumu skaidroja treneris. "Jūtos ļoti komfortabli un droši, jo man ir divi lieliski vārtsargi. Petrs ir fantastisks profesionālis. Viņš uzzināja par manu lēmumu tikai spēles dienas rītā. Viņš pirmssezonā smagi cīnījās par vietu. Skaidrs, ka viņš ir gatavs spēlēt. Viņš reaģēja uz manu lēmumu kā profesionālis un to arī gaidīju no viņa. Ceru, ka viņš cīnīsies par vietu, nevis komfortabli sēdēs krēslā un pieņems šo pozīciju. Viņš ir uzvarētājs un viņš ir cīnītājs."

32 gadus vecais Čehs "Chelsea" vienībā spēlē kopš 2004. gada, kad Londonas klubs iegādājās čehu futbolistu no franču vienības "Rennes" par septiņiem miljoniem sterliņu mārciņu.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-19 09:50, pirms 10 gadiem
Jose grib ar vienu šāvienu nošaut divus zaķus. Nostūma malā Čehu un grib vēl, lai viņš paliek rezerves variantam ja nu kkas notiek ar Tibo! Visai grūti iedomāties kā Čehs vēl varētu cīnīties par vietu sastāvā, jo gk ta katru spēli nemaina. Pie tam ja jau viņš vasarā pēc savainojuma tik smagi strādājot tpt netika atalgots.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-19 09:53, pirms 10 gadiem
Spēļu daudz ...arī kausi dazādi...var mainīt pàrmaiņus...

  +1 [+] [-]

, 2014-08-19 10:15, pirms 10 gadiem
Ferdinand, atceries De Gea pirmo sezonu? Liels talants, bet tomer vajadzeja laiku lai pierastu pie EPL futbola, ta pat varetu but ar Kurtua, bus tikai labi, ja bus rezerves plans.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-19 10:18, pirms 10 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Ferdinand, atceries De Gea pirmo sezonu? Liels talants, bet tomer vajadzeja laiku lai pierastu pie EPL futbola, ta pat varetu but ar Kurtua, bus tikai labi, ja bus rezerves plans.
Rezerves variants ir tāds kā Švarcers. Čeham ir jāspēlē nevis jāsilda benķi un uz kko jācer!

  -2 [+] [-]

, 2014-08-19 10:21, pirms 10 gadiem
Tāda sajūta, ka nekas labs no šī eksperimenta nesanāks... Līdz pirmajai kāda vārtsarga kļūdai... Kā kļūdīsies, tā attiecīgi to arī sāks "marinēt" uz bench.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-19 10:34, pirms 10 gadiem
Ceru, ka Čehs dosies prom uz kādu citu komandu, jo negribas, ka tik lielisks vārtsargs sēž un beņķa.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-19 10:57, pirms 10 gadiem
Dillema dillema dillema...
Ja Cehs nav pirmais tad dodat prom!
Monako nems par labu naudu!
Ir laiks aizvietot Cehu! Nav obligati jagaida kamer speletajs izspiez visu no sevim
Kurtua ir cienijams aizvietotajs!
Bet atkal ir aizvadita 1 spele pret jaunpienaceju! Vai tas nozime ka 1. Vartussargs ir izlemts?

  -2 [+] [-]

, 2014-08-19 11:43, pirms 10 gadiem
casiljas rakstīja: Ceru, ka Čehs dosies prom uz kādu citu komandu, jo negribas, ka tik lielisks vārtsargs sēž un beņķa.
Jā, Čehs ir tiešām lielisks vārtsargs (viens no visu laiku labākajiem) un ir pelnijis iespēju (kaut vai citā klubā), nevis tā kā Kasiljass, kurš palika RM tikai pateicoties tam, ka ir kluba izbijušais "simbols''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-08-19 12:16, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: 2 augstākās klases vārtsargus nevar turēt vienā komandā,tā pati problēma būs arī Real,kur jādoma ko likt kastē,Kasiljasu vai reaktīvo Navasu
Bayern tieši to arī tagad darīs. Es protams nepielīdzinu Pepe Čeham, bet nu anyway, tur arī ir līmenis. Man nav skaidrs, kāpēc Pepe nolēma "nespēlēt" tuvākajā laikā...

     [+] [-]

, 2014-08-19 13:06, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: 2 augstākās klases vārtsargus nevar turēt vienā komandā,tā pati problēma būs arī Real,kur jādoma ko likt kastē,Kasiljasu vai reaktīvo Navasu
Nu Ikeram lidz 16 gadam liigums, tad navas paliks par izteiktu pirmo, bet liidz tam trenerim gruuti buus izlemt

     [+] [-]

, 2014-08-19 13:45, pirms 10 gadiem
Čeham jaiet prom no Chelsea
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-08-19 15:19, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Nekas nav pagājis! Viņš ir viens no labākajiem EPL vārtsargiem jau gadiem! Un ne tikai EPL! Ir jācīnās par savu vietu!
Zinot Mourinjo vari ciiniities vai neciiniities tapat sedes uz benkja