Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Reading" vārtsargs kļūdās papildlaikā, "Arsenal" 19. reizi iekļūst FA kausa finālā

Rolands Eliņš

"Reading" vārtsargs kļūdās papildlaikā, "Arsenal" 19. reizi iekļūst FA kausa finālā
"Reading" pēc izšķirošo vārtu zaudējuma
Foto: PA Wire/Press Association Images/Scanpix

"Arsenal" papildlaikā ar 2:1 pārspēja "Reading" vienību un iekļuva FA kausa finālā, kur spēkosies ar "Liverpool" un "Aston Villa" dueļa uzvarētājiem. Abus vārtus "Arsenal" rindās guva Aleksis Sančess, tiesa, otrajos milzīga daļa atbildības jāuzņemas "Reading" vārtsargam Federiči.

"Arsenal" FA kausa pusfinālā ieradās kā tā pašreizējā īpašniece, savukārt pirmās līgas komanda "Reading" šo turnīra fāzi bija sasniegusi pirmo reizi kopš 1927.gada. Ņemot vērā "Arsenal" uzņemto formu, kas palīdzējusi pakāpties uz otro vietu Premjerlīgā, "Reading" izredzes netika vērtētas augstu, taču "Arsenal" nācās pamatīgi pasvīst, lai teoriju pārvērstu praksē.

Mača sākumā pēc Pēra Mertazakera sitiena ar galvu "Reading" glāba tās vārtsargs Federiči, taču turpinājumā "Championship" komanda spēja piedāvāt līdzvērtīgu dueli un arī radīja savas iespējas. Bezvārtu neizšķirts pirmajā puslaikā droši vien būtu taisnīgs rezultāts, taču tā nedomāja Aleksis Sančess, kurš 39. minūtē izmantoja Mesuta Ezila piespēli un panāca 1:0.

Daudz laika "Reading" gan nevajadzēja, lai otrajā puslaikā atjaunotu neizšķirtu, kad vārtus guva Garats Maklīrijs. "Arsenal" pamatlaikā tā arī vairs nespēja uzlauzt pretinieku cietokšņa atslēgu un bija spiesta samierināties ar vēl vismaz pusstundu laukumā. Arī papildlaikā Arsena Vengera vadītajai komandai neklājās viegli, taču pirmā papildlaika kompensācijas laikā Sančess ielauzās soda laukumā un no asa leņķa izdarīja visai vāju sitienu, kam bija maz cerību atrast ceļu vārtos, taču notika tieši tā, jo rupju kļūdu pieļāva teicamu spēli aizvadījušais Federiči, izlaižot bumbu starp kājām.

"Reading" otrajā papildlaikā spēja iespiest "Arsenal" tās laukuma pusē, taču rezultāts vairs nemainījās. "Arsenal" 19. reizi iekļuvusi FA kausa finālā, kas ir šī turnīra jauns rekords. Tās pretiniece noskaidrosies rīt "Liverpool" un "Aston Villa" spēlē.

     [+] [-]

, 2015-04-18 22:20, pirms 9 gadiem
Skarbs liktenis vārtsargam...

  +2 [+] [-]

, 2015-04-18 22:35, pirms 9 gadiem
Ja rīt Pool uzvar, tad uz Eiropas līgu šlepēs Premjerlīgas 7. vieta
Bet ja Aston Villa uzvar, tad viņiem ir jāņem fināls, lai tiktu Eiropas līgā
Apmēram tā...

  -2 [+] [-]

, 2015-04-18 23:42, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Ja rīt Pool uzvar, tad uz Eiropas līgu šlepēs Premjerlīgas 7. vieta
Bet ja Aston Villa uzvar, tad viņiem ir jāņem fināls, lai tiktu Eiropas līgā
Apmēram tā...
ko Tu tur murgo?

  +1 [+] [-]

, 2015-04-18 23:48, pirms 9 gadiem
gandreiq rakstīja: ko Tu tur murgo?
Es kko murgoju???