Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Portsmouth" atņemti deviņi punkti

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Portsmouth" atņemti deviņi punkti
"Portsmouth" galvenais treneris Avrams Grants
Foto: AP/Scanpix

Beidzot kļuvis zināms Anglijas Premjerlīgas kluba "Portsmouth" liktenis - līgas vadība tam par maksātnespējas atzīšanu piespriedusi deviņu punktu atņemšanu turnīra tabulā.

"Portsmouth" pēdējos mēnešos piemeklēja ļoti lielas finansiālās problēmas, kuru rezultātā pat spēlētājiem kavējās algu izmaksa. Turklāt klubs nebija arī maksājis nodokļus, kuru parāds sastāda 65 miljonus mārciņu. Kluba vadība centās glābt situāciju, pat lūdzot Premjerlīgas vadībai atļauju pārdot savus spēlētājus ārpus transfēru perioda, tomēr tas pieļauts netika.

Februāri "Portsmouth" pasludināja sevi par bankrotējušu un nonāca kluba administratoru pārvaldībā, kas ir pirmais šāds gadījums Anglijas Premjerlīgas vēsturē. Tieši pēc Premjerlīgas reglamenta pārkāpuma, kas paredz sodīt šādu rīcību, arī tika piešķirts šis deviņu punktu sods. Tāpat līgas vadība tikās ar šobrīdējiem kluba pārvaldītājiem, lai spriestu par to, kā "Portsmouth" pabeigs šo sezonu.

"Portsmouth" jau tā atradās Premjerlīgas tabulas pašā apakšā, no 19. vietas īpašnieces "Hull City", ar kuru tai arī nākamā spēle, atpaliekot par pieciem punktiem. Tagad šis atstatums deviņas spēles līdz turnīra beigām pieaudzis līdz 14, un praktiski skaidrs, ka klubs nākamajā sezonā spēlēs Anglijas Čempionātā. Ar kādiem īpašniekiem un ar kādiem spēlētājiem, to rādīs laiks.

Izmantotie resursi:
skysports.com

  -1 [+] [-]

, 2010-03-17 21:39, pirms 14 gadiem
Njā, tiešām sāk palikt žēl Portsmutu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-03-17 22:02, pirms 14 gadiem
Pilnīgs stulbums. Kluba vadības impotences dēļ cietīs fani, jo tagad par 99,99% skaidrs, ka Pompeja lidos. Žēl.

     [+] [-]

, 2010-03-17 22:37, pirms 14 gadiem
viņiem tā jau punktu maz..

     [+] [-]

, 2010-03-17 22:38, pirms 14 gadiem
Tagad 100% Pompiji buus prom no PL. Bet veel var sevi meeginaat pieraadiit Vemblijaa, kaa arii tiks guuti kaadi ienaakumi. Diezgan skumji noskatiities uz to, kaa klubs grimst. Veel pagaajuso sezonu speeleeja Eiropaa, aizgaaja Rednaps un pazuda rezultaati. Kautgan finansiaalas probleemas klubam saakaas jau pirms tam.

  -4 [+] [-]

, 2010-03-17 23:01, pirms 14 gadiem
Ko jūs te čīkstat, jefiņi? Jums nav vienalga - lidos portsmutha, hula vai kāda cita? Es saprotu MU vai Liverpūle lidotu. Kāda jums starpība?

     [+] [-]

, 2010-03-17 23:12, pirms 14 gadiem
BMWPower rakstīja: Ko jūs te čīkstat, jefiņi? Jums nav vienalga - lidos portsmutha, hula vai kāda cita? Es saprotu MU vai Liverpūle lidotu. Kāda jums starpība?
Ne jau visa Premjerliiga ir tikai par un ap lielajiem klubiem.

     [+] [-]

, 2010-03-17 23:41, pirms 14 gadiem
BMWPower rakstīja: Ko jūs te čīkstat, jefiņi? Jums nav vienalga - lidos portsmutha, hula vai kāda cita? Es saprotu MU vai Liverpūle lidotu. Kāda jums starpība?
paldies, ka atgādināji šo vārdu - jefiņi. ļoti patīk, savdabīgs tāds..

  -2 [+] [-]

, 2010-03-17 23:42, pirms 14 gadiem
THIS IS THE END OF PORTSMOUTH FC!

     [+] [-]

, 2010-03-17 23:57, pirms 14 gadiem
Stulbi, itkā punktu atņemšana kkā palīzēs viņiem tā jau grūtajā laikā!
Un jefiņš te ir tikai viens, vaine BMWpower?

     [+] [-]

, 2010-03-18 08:38, pirms 14 gadiem
1) Portshouth draud droša punktu atņemšana, bet kluba adminitrātors maksātnespējas procesā vēl runās ar līgas vadību par šo punktu atņemšanu, jo ja Pompey izcīnīs kausu, tad viņi var iemaksāt nepieciešamo summu, kas ir paredzēta, lai daļēji izglābtos.
2) Ja atņems punktus, tad viņi nevis par 99,99% izlidos no līgas, bet tiešām izlidos, jo EPL nav līga, kur pēdējās vietas komanda var tā vienkārsi atspēlēt 17 punktu deficītu. PAt pie nosacījuma, ja pārejās komandas norauj zāģus.
3) Tās nebūs kluba beigas, jo Leeds nobankrotēja 2 reizes, bet nu jau pēdejos gados ir atkal sākuši rāpties ārā no savas bedres un es paredzu, ka 3-5 gadu laika atkal būs EPL, tā, ka Portsmuta tikai noslīdēs līgu zemāk, savāks atkal sevi rokās un no Championship mēģinās tikt atpakaļ EPL. Un ja vadība izdarīs pareizos secinājumus, tad viss būs normāli. Championship tomēr izmaksas un kluba uzturēšanas ir nesalīdzināmi mazaka, kā EPL. Tāpēc jau tadi klubi, kā Burnley var izdzīvot EPL, jo budžets ir stādīs kā priekš Championship un iekļūšana Prem dod vienkārsi papildus līzekļus, kuri tad tiek racionāli izmantoti.