Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Kempbels oficiāli atgriežas "Arsenal"

Niklāvs Švēde
Niklāvs Švēde

Kempbels oficiāli atgriežas "Arsenal"
Sols Kempbels līdz šim pēdējo spēli "Arsenal" sastāvā aizvadīja 2006. gadā
Foto: AP/ Scanpix Sweden

Pieredzējušais Anglijas futbola aizsargs Sols Kempbels oficiāli pievienojies Premjerlīgas vienībai Londonas "Arsenal", ar klubu parakstot līgumu līdz sezonas beigām. Londonas klubs savā īpašumā šonedēļ ieguvis arī Bolīvijas jauno talantu Samjuelu Galindo.

35 gadus vecais Kempbels pagājušā gada oktobrī uzsāka koptreniņus ar "Arsenal", lai līdz ziemas transfēru logam sasniegtu pienācīgu sportisko formu. Šonedēļ Kempbels tika pieteikts lielgabalnieku rezervju komandas sastāvam, 12. janvārī tajā aizvadot spēli pret "West Ham United" dublierim. Pieredzējušais aizsargs laukumā pavadīja visu pirmo puslaiku un palīdzēja "Arsenal" uzvarēt ar 4:2. Pēc spēles Kempbels atzina, ka, neskatoties uz četriem mēnešiem bez kaut vienas aizvadītas oficiālas spēles, jūtas labi un vēlas būt daļa no "Arsenal".

Tika runāts, ka Kempbels, visticamāk, jau tuvākajā laikā parakstīs līgumu ar Londonas klubu, un šīs runas bija patiesas. Piektdienas vakarā abas puses vienojās par līgumu līdz sezonas beigām, un šo faktu "Arsenal" oficiāli apstiprināja sestdienas rītā. Kempbelu, kuram piešķirts 31. numurs, Londonas vienības sastāvā svētdien gaidāmajā Anglijas Premjerlīgas spēlē viesos pret Boltonas "Wanderers" gan vēl neredzēsim.

Savu karjeru Kempbels uzsāka Londonas "Tottenham Hotspurs" kluba jauniešu komandā, pēcāk "Spurs" pieaugušo vienībā aizvadot deviņas sezonas jeb vairāk nekā 250 oficiālās spēles. "Arsenal" klubam aizsargs pievienojās 2001. gada vasarā, lai gan tai pat laikā Totenhemas klubs bija gatavs Kempbelu padarīt par kluba visu laiku apmaksāto futbolistu. Piecu sezonu laikā Kempbels "Arsenal" palīdzēja izcīnīt divus Premjerlīgas čempiones titulus un savu līdz šim pēdējo spēli lielgabalnieku sastāvā aizvadīja 2006. gadā Parīzē, kad Londonas klubs UEFA Čempionu līgas finālā ar 1:2 atzina "Barcelona" pārākumu. Tieši Kempbels 37. minūtē atklāja spēles rezultātu.

2006. gadā, lūkojot pēc jauna izaicinājuma, Kempbels pievienojās "Portsmouth" klubam, tā sastāvā aizvadot divas sezonas. Pagājušā gada vasarā, esot bez kluba, pieredzējušais aizsargs meklēja sev jaunu darba vietu un pievienojās pazīstamā zviedru speciālista Svena Gorana Ēriksona vadītajai Anglijas pēc spēka 4. līgas vienībai "Notts County". Tika parakstīts piecu gadu līgums, tomēr, aizvadot komandas sastāvā tikai vienu spēli, ilggadējais Anglijas izlases aizsardzības balsts pēc abpusējas vienošanās lauza līgumu.

"Arsenal" iegūst Bolīvijas uzlēcošo zvaigzni

Šonedēļ Londonas klubs savā īpašumā ieguva vēl vienu futbolistu - Bolīvijas U-21 izlases kapteini Samjuelu Galindo. 17 gadus vecais bolīvietis šonedēļ bija ieradies Apvienotajā Karalistē, lai izietu pārbaudi "Everton" klubā. Kā tiek ziņots, "Everton" vadība jau bija plānojusi ar Galindo parakstīt līgumu, tomēr "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers izrādījās krietni veiklāks un pamanījās "pārķert" Bolīvijas jauno talantu. Galindo lielgabalnieku nometnē aizvadīja vienu treniņu dienu, kas bija gana, lai Vengers vēlētos bolīvieti redzēt savā komandā. Galindo, kurš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem sava vecuma futbolistiem Dienvidamerikā, iepriekš pārstāvēja Bolīvijas "Real America". Darījuma summa - 500 tūkstoši sterliņu mārciņas, kas var palielināties, balstoties uz bolīvieša aizvadīto spēļu skaita "Arsenal" pirmajā komandā.

Izmantotie resursi:
sportinglife.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-16 18:23, pirms 14 gadiem
Nu tas jau bija tikai laika jautaajums!

Galindo laikam tiks suutiits pa taisno uz iiri. Laikam, ka uz kaadu spaanju klubu! Taa kaa, pagaidaam neko no vinja neredzeet!

Gaidaam uzbruceeju...

p.s. dailymail.co.uk: Arsenal eye £12million-rated Spain Under-21...

  +1 [+] [-]

, 2010-01-16 19:14, pirms 14 gadiem
Gunner rakstīja: Nu tas jau bija tikai laika jautaajums!

Galindo laikam tiks suutiits pa taisno uz iiri. Laikam, ka uz kaadu spaanju klubu! Taa kaa, pagaidaam neko no vinja neredzeet!

Gaidaam uzbruceeju...


p.s. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1243444/Arsenal-eye-12million-rated-Spain-Under-21-Cesar-Azpilicueta.html?ITO=1490
Galindo nedos darba atļauju, tpc jāsūta uz īri.
Aspilikuetam šosezon prese kabina klāt n-tos pircējus, bet nav jau zināms, cik tas ir nopietni. Nebrīnīšos, ja pagaidām čalis tāpat paliks Spānijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-01-16 20:13, pirms 14 gadiem
Varbūt pat Sols atgūs otro jaunību.
Jaunieguvumi - pieredze + jaunība.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-16 23:57, pirms 14 gadiem
Nu ko, lai novēl? Lai iet tāpat kā vecajos laikos!