Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Premjerlīgas rekordists ar galvu gūtajos vārtos Kraučs beidz karjeru

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Premjerlīgas rekordists ar galvu gūtajos vārtos Kraučs beidz karjeru
Pīters Kraučs. Foto: Reuters/Scanpix

38 gadu vecumā no futbola atvadījies raženais angļu uzbrucējs Pīters Kraučs, kurš karjeras laikā spēlēja "Liverpool" un "Tottenham" rindās, kļūstot par Premjerlīgas rekordistu ar galvu gūto vārtu ziņā.

Kraučs Premjerlīgā pārstāvēja septiņas komandas ("Aston Villa", "Southampton", "Liverpool", "Portsmouth", "Tottenham", "Stoke" un "Burnely"), kopā aizvadot 468 spēles un gūstot 108 vārtus. Viņš ir vienīgais spēlētājs, kuram vismaz 50 vārtus izdevies iesist ar galvu – Kraučs šādā veidā izcēlies 53 reizes. 2,01 metru garais uzbrucējs allaž pretiniekiem sagādāja lielas problēmas gaisa divcīņās, tomēr viņš prata gūt elegantus vārtus arī ar kājām.

Kraučs aizvadīja 42 spēles un guva 22 vārtus Anglijas izlases rindās. Viņš debitēja 2005. gada maijā pret Kolumbiju, pēcāk piedaloties 2006. un 2010. gada Pasaules kausos. Savus pirmos vārtus oficiālā spēlē viņš guva tieši 2006. gada turnīrā, kad guva uzvaras vārtus mačā pret Trinidadu un Tobago, kas beidzās ar 2:0.

"Pēc ilgām pārdomām esmu izlēmis beigt karjeru. Mūsu lieliskā spēle man ir devusi visu. Esmu pateicīgs cilvēkiem, kuri man palīdzēja nonākt tur un palikt tik ilgi. Ja 17 gadu vecumā man pateiktu, ka es piedalīšos Pasaules kausos, spēlēšu Čempionu līgas finālā, izcīnīšu FA Kausu un Premjerlīgā gūšu vairāk nekā 100 vārtus, es turpmāk no šī cilvēka izvairītos par katru cenu. Tas bija sapņa piepildījums," teica Kraučs.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...