Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Rumānis Dregušins Minhenes "Bayern" vietā izvēlas "Tottenham", Bonuči pārceļas uz Stambulu

Agris Suveizda

Rumānis Dregušins Minhenes "Bayern" vietā izvēlas "Tottenham", Bonuči pārceļas uz Stambulu
Radu Dregušins. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas futbola klubs "Tottenham" pavēstījis par Rumānijas izlases centra aizsarga Radu Dregušina pievienošanos komandai. Līgums parakstīts uz sešarpus gadiem.

Sky Italia ziņo, ka Itālijas klubs "Genoa" par transfēru saņems 25+6 miljonus eiro, no kuriem piektdaļa gan pienāksies Dregušina iepriekšējam klubam Turīnas "Juventus", un vēl arī ieguva īrē 23 gadus veco angļu malējo aizsargu Džedu Spensu. 21 gadu veco rumāņu aizsargu ļoti vēlējās arī Minhenes "Bayern", kas Londonas klubu pat pārsolīja un galdā bija gatavs likt nedaudz vairāk kā 30 miljonus eiro, tomēr Dregušins jau iepriekš bija devis jāvārdu "Tottenham" un negribēja lauzt doto solījumu, turklāt Londonā savas iespējas tikt pamatsastāvā vērtēja augstāk.

Bukarestē dzimušais Dregušins jau 16 gadu vecumā nokļuva Turīnas "Juventus" sistēmā, Itālijas grandam šķiroties no 2,1 miljona eiro. Dregušins vispirms spēlēja C sērijā, 2020. gada decembrī debitēja pirmajā komandā un nākamajās sezonās tika izīrēts citiem A sērijas klubiem Dženovas "Sampdoria" un "Salernitana", bet 2022. gadā nokļuva īrē citā Dženovas klubā "Genoa" un palīdzēja tam kļūt par B sērijas vicečempionu. "Genoa" aizsargu izpirka par 5,5+1,6 miljoniem eiro, un šosezon Dregušins 19 spēlēs guva divus vārtus.

Viņš arī kļuvis par pamatsastāva spēlētāju Rumānijas izlasē, sākot visas 10 atlases spēles un palīdzot izcīnīt pirmo vietu grupā priekšā Šveicei, Izraēlai, Baltkrievijai, Kosovai un Andorai. "Euro 2024" finālturnīrā Rumānija tiksies ar Beļģiju, Slovākiju un B līgas miniturnīra uzvarētāju. Dregušina iepriekšējais klubs "Genoa" A sērijā ar 21 punktu 19 spēlēs atrodas 12. vietā, bet "Tottenham" ar 39 punktiem 20 spēlēs ieņem piekto vietu Premjerlīgā.

Dregušina "Juventus" debijas spēlē Turīnas kluba pamatsastāvā bija Leonardo Bonuči, kurš šovakar kļuvis par Turcijas Superlīgas līderes Stambulas "Fenerbahce" jaunieguvumu. Lai gan Bonuči kļuvis par pilntiesīgu Turcijas kluba spēlētāju, vienošanās parakstīta tikai līdz sezonas beigām. Iepriekšējo pusgadu Bonuči pavadīja "Union Berlin", taču pirmajā ārzemju pieredzē netika pie stabilas vietas pamatsastāvā, turklāt berlīnieši aizvada briesmīgu sezonu, un vēlējās mainīt klubu. 36 gadus vecais centra aizsargs ar Milānas "Inter" un "Juventus" kļuvis par deviņkārtēju Itālijas čempionu, bet ar Itālijas izlasi triumfējis "Euro 2020".

Izmantotie resursi:
https://www.tottenhamhotspur.com/ne...
https://twitter.com/Fenerbahce/stat...

     [+] [-]

, 2024-01-12 02:04, pirms 4 mēnešiem
yido