Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Līgas kauss: "Liverpool" viesos pārspēj "Manchester City"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Līgas kauss: "Liverpool" viesos pārspēj "Manchester City"
Stīvens Džerards realizē 11 metru soda sitienu
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Anglijas Līgas kausa izcīņas otrā pusfinālpāra pirmajā spēlē "Manchester City" savā laukumā visai negaidīti ar 0:1 zaudēja "Liverpool". Vienīgie vārti tika gūti vēl mača sākumā, tad Agera nopelnīto 11 metru soda sitienu realizēja Džerards.

Anglijas Līgas kausa izcīņa gan "Manchester City", gan "Liverpool" ir vairāk nekā labvēlīgs turnīrs, kur iegūt trofeju - šī pāra uzvarētājs finālā spēkosies ar kādu no Čempionāta vienībām un būs izteikts favorīts. "Manchester City" cerības tika vērtētas augstāk - Premjerlīgas līderes statuss vien to noteica, bez tam tieši Premjerlīgas pēdējās kārtas mačā pirms astoņām dienām "City" sakāva Liverpūli ar 3:0. Un tomēr šodien bija cits gadījums.

"Liverpool" iesāka spēli sparīgi un jau 13. minūtē guva vārtus. Pirms tam divās epizodēs pēc Džerarda un Kerola raidījumiem teicamā stilā glāba Hārts, taču viesu uzbrukumu vilnis turpinājās, un pēc mirkļa, Ageram laužoties "City" soda laukuma ietvaros, viņam uz kājas uzmina Savičs. Piešķirto 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Džerards (0:1). "City" nesāka uzbrukt vētraini, bet gan pamazām centās iegūt ilgstošu kontroli pār bumbu. Tikai puslaika noslēdzošajā fāzē Reina reizi atsita Nasri sisto bumbu, bet Milners aizšāva pavisam šķībi no lieliskas pozīcijas.

Arī 2. puslaikā "City" neklājās spoži ar momentu veidošanu, un pirmais bīstamais no tiem radās 56. minūtē tikai pēc liverpūlieša Kellija rupjas kļūdas, atspēlējot atpakaļ vārtsargam - šai epizodē meistarīgi satuvinājās Reina, neļaujot Aguero izvērsties. Drīzumā pēc stūra sitiena ar galvu sita Ričardss - atkal uzdevumu augstumos Reina. Liverpūle iespiedās savā laukuma pusē, taču tas bija efektīvi - mājinieki nekādi nespēja izveidot kaut ko patiešām nopietnu. Tikai kompensācijas laikā pēc standartsituācijas bīstami ar galvu sita Aguero - minimāli garām. Tas arī viss, Liverpūle uzvarēja ar 1:0, sperot platu soli pretim finālam. Atbildes spēle Liverpūlē pēc divām nedēļām.

Anglijas Līgas kausa izcīņa, 1/2 finālu pirmās spēles

PārisRezultātsVārtu guvēji
Crystal Palace - Cardiff City1:0 (1:0)Gārdners 43'
Manchester City - Liverpool0:1 (0:1)Džerards 13' (11m)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-01-11 23:48, pirms 12 gadiem
Ir vispār vēl kāda valsts kur ir divi kausi?

  +4 [+] [-]

, 2012-01-11 23:49, pirms 12 gadiem
league cup, fa cup, + eiropas kausi+ EPL... nice

  +5 [+] [-]

, 2012-01-11 23:51, pirms 12 gadiem
Pēdējās 30 min, Poole, iesēdās 6 (un vēlāk jau arī 10) spēlētāju aizsardzībā
bet nu uzvara paliek uzvara. YNWA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-01-11 23:55, pirms 12 gadiem
Vareni PooL !

  +3 [+] [-]

, 2012-01-11 23:59, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: spa, fra
Spanija nav divi kausi - ir viens Copa Del Rey (ja tu neskaiti klaat superkausu)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-01-12 00:40, pirms 12 gadiem
Stiivens atpakalj-luudzu rezultats!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-12 09:47, pirms 12 gadiem
Skatījos vakar spēli. Uzvara ir uzvara, bet Liverpool kaut kā nepienākas tā ielīst aizsardzībā pie 1:0.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-12 09:53, pirms 12 gadiem
Diezgan sūdīga spēle. 2. puslaiks bija samērā OK, bet arī nekas izcils. Balotelli acīmredzot nebija garastāvoklī, līdz viņu nomainīja Nasri uzbrukumu veidošana bija diezgan pabriesmīga. Saviču paņēma uz pieredzi, tā soda laukumā spēlēt nevar, lai gan Pool spēlētājs pietēloja, tomēr tā ar kājām vicināties savā soda laukumā nevar. Iepriecināja Ričards un Kūns. Jebkurā gadījumā viss izšķirsies pēc 2 nedēļām Liverpūlē.
Otrs punkts G. Jonsona izklupiens pret Lescotu, angļu mēdīji tagad uzsēdušies šai tēmai, vakar rādīja vienu atkārtojumu pēc otra un šodien visas avīzes pilnas ar šo ieskaitot Mančīni un Gerarda vārdu apmaiņu. Izklupiens bija precīzi tāds pats kā Kompany (vēl pie tam kompensācijas laikā), bet šoreiz tiesneša reakcija adekvāta- soda sitiens pat bez dzeltenās kartiņas.

     [+] [-]

, 2012-01-12 10:52, pirms 12 gadiem
Sandriz rakstīja: league cup, fa cup, + eiropas kausi+ EPL... nice
divām komandām vēl sezonas sākumā ir šķīvja izcīņa (FA Community Shield)

     [+] [-]

, 2012-01-12 11:50, pirms 12 gadiem
Vienkārši briesmīgs Džonsona leciens abām taisnām kājām bumbā! Tikko apskatijos un pabrīnijos, nez ar kuru galu futbolisti domā kad šitā lec ar buču apakšām pa priekšu... Sekundes desmitdaļa vēlāk un vel vienam spēlētājam potīte atdalīta no pārējās kājas! Turklāt pilnīgi nevajadzīgi, jo Džonsons varēja uztaisīt tīru izklupienu lecot bumbai pretī ar sānu! Bet nu redz, tādā gadījumā ir lielāka iespēja pašam dabūt traumu, bet otrā gadījumā risks pašam traumēties nav praktiski nekāds! Katrā ziņā Džonsona leciens man likās bīstamāks nekā Kompany, kaut arī gluži identiskas situācijas nav, jo Kompany leciena brīdī atradās tieši pretī pretiniekam. Lietas būtību gan tas īpaši nemaina...

     [+] [-]

, 2012-01-12 12:53, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: superkausi ir cita lieta
Tad pastaasti kaadi veel kausi ir Spanijaa bez Copa del Rey?