Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Liverpūles centra aizsargam Matipam apstiprināts krustenisko saišu plīsums

Agris Suveizda

Liverpūles centra aizsargam Matipam apstiprināts krustenisko saišu plīsums
Žoels Matips. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Anglijas Premjerlīgas vicelīderes "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops pēc uzvaras Šefīldā (2:0) paziņojis, ka kamerūniešu futbolistam Žoelam Matipam ir atklāts ceļgala priekšējās krusteniskās saites plīsums.

"Tieši tas, ko diemžēl gaidīju jau kopš savainojuma pirmās sekundes, izskatījās, ka būs tieši tā. Ļoti neveiksmīgi," sarūgtināts bija Klops. 32 gadus vecais Matips savainojumā iedzīvojās svētdienas uzvarā pār Londonas "Fulham" (4:3), kad 69. minūtē tika nomainīts pie rezultāta 2:2. Vakar Šefīldā viņa vietu aizsardzības centrā blakus uzvaras vārtu autoram Virdžilam van Deikam ieņēma 24 gadus vecais francūzis Ibrahīma Konatē, kurš 2021. gadā no Leipcigas tika nopirkts par 40 miljoniem eiro.

Vācijas kamerūnietis Matips ir Gelzenkirhenes "Schalke" audzēknis, bet uz Liverpūli kā brīvais aģents pārcēlās 2016. gada vasarā. Dažādu savainojumu un arī konkurences dēļ Matips tikai vienā no iepriekšējām četrām sezonām sāka vairāk par 13 spēlēm, bet šosezon viņš Premjerlīgā ir sācis deviņus mačus. "Liverpool" ar 34 punktiem 15 spēlēs ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no Londonas "Arsenal" un par diviem apsteidzot Birmingemas "Aston Villa".

Sezonu "Liverpool" turpinās sestdien ar izbraukuma spēli Londonā pret "Crystal Palace", bet ceturtdien Beļģijā pabeigs Eiropas līgas grupu turnīru, kurā jau ir garantējusi pirmo vietu apakšgrupā. Vakar Šefīldā ceļgala brūces dēļ tika nomainīts pasaules čempions Aleksis Makalisters, pagaidām nav zināms, vai viņš varēs palīdzēt nākamajā mačā.

Izmantotie resursi:
https://www.liverpoolfc.com/news/al...