Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Watford" galotnē atspēlē 0:2 un otro reizi vēsturē iekļūst Anglijas kausa finālā

Agris Suveizda

"Watford" galotnē atspēlē 0:2 un otro reizi vēsturē iekļūst Anglijas kausa finālā
Žerārs Deulofeu. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Anglijas kausa finālā Mančestras "City" pretī stāsies Londonas klubs "Watford", kas Vemblijā galotnē atspēlēja divu vārtu deficītu un pagarinājumā pārspēja Vulverhemptonas "Wanderers" (3:2). Triumfu ar diviem vārtiem kaldināja Žerārs Deulofeu.

"Watford" pa ceļam līdz pusfinālam izslēdza divas citas Premjerlīgas vienības, apspēlējot gan Ņūkāslas "United" (2:0), gan Londonas "Crystal Palace" (1:0), taču Vulverhemptonas gājiens līdz šim vakaram bija gan sarežģītāks, gan arī krietni dramatiskāks. Kamēr trešās spēcīgākās līgas klubs "Shrewsbury" tika uzveikts vien otrajā spēlē – viesos "Wanderers" galotnē izglābās no 0:2 (2:2) , bet mājās no 1:2 panāca 3:2 -, tad tieši Vulverhemptonā beidzās "Liverpool" (1:2) un Mančestras "United" (1:2) cerības uz kausu.

Abas vienības arī pusfinālā turpināja uzticēties otrajiem vārtsargiem – "Watford" vārtus sargāja 38 gadus vecais brazīlietis Eureliu, bet "Wanderers" laukumā sūtīja Džonu Radiju. Līdzvērtīgā pirmajā puslaikā vārti beidzot tika gūti 36. minūtē, kad Vulverhemptonas "Wanderers" izspēlēja stūra sitienu un īru aizsargs Mets Dohertijs pēc Djēgu Žotas centrējuma precīzi sita ar galvu (1:0). Spēles 62. minūtē Vulverhemptonas "Wanderers" pēc centrējuma dubultoja pārsvaru. Dohertijs izdarīja centrējumu soda laukumā, bet Rauls Himeness uztvēra bumbu uz krūtīm un ar otro pieskārienu raidīja to vārtu tīklā. Varēja būt aizdomas gan par aizmuguri, gan spēli ar roku, taču tiesnešu brigāde pēc video pētīšanas vārtus ieskaitīja (2:0).

79. minūtē intrigu atjaunoja uz maiņu iznākušais Deulofeu, pie kura bumba atleca soda laukumā un kurš filigrāni to iegrieza tālajā augšējā stūrī (1:2), bet kompensācijas laikā "Watford" arī izrāva pagarinājumu. Leanders Dendonkers soda laukumā nogāza Troju Dīniju, kurš arī pats realizēja 11 metru soda sitienu (2:2). Pagarinājuma pirmā puslaika izskaņā par varoni kļuva "Barcelona" audzēknis Deulofeu, kurš pretuzbrukumā trāpīja tālajā apakšējā stūrī (3:2).

Vulverhemptonas "Wanderers" četras reizes ir izcīnījusi Anglijas kausu, taču finālā nav spēlējusi kopš 1960. gada, kad ar 3:0 pieveica Blekbērnas "Rovers". Klubs kausa izcīņā triumfēja arī 1892., 1908. un 1949. gadā. Savukārt "Watford" finālā vienīgo reizi piedalījusies 1984. gadā, zaudējot "Everton" (0:2).

Fināls Vemblijā notiks 18. maijā.

Anglijas kauss, pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Man. City - Brighton1:0 (1:0)Žezuss 4'
Watford – Wolves3:2 pag.Deulofeu 79'104' Dīnijs 90'+4(11m) - Dohertijs 36' Himeness 62'

     [+] [-]

, 2019-04-08 01:03, pirms 5 gadiem
Deulofeu normāli karjeru atdzīvinājis Warford'ā, kādreiz jau supertalants skaitījās