Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Honkongas uzņēmējs iegādājies ''Birmingham City''

Honkongas uzņēmējs iegādājies ''Birmingham City''
''Birmingham'' treneris Alekss Maklīšs cer uz lielām pārmaiņām
Foto: EMPICS Sport

Kāds Honkongas uzņēmējs Karsons Jengs iegādājies Anglijas Premjerlīgas futbola klubu ''Birmingham City''. Pašreiz Jengam, kā arī viņa pārstāvētajai kompānijai ''Grandtop International Holdings'', pieder vairāk nekā 90% šī kluba akciju, bet miljonārs, visdrīzāk, iegādāsies arī atlikušo daļu.

Jengs mēģināja šo klubu iegādāties arī 2007. gadā, taču toreiz tas beidzās neveiksmīgi. Lai nu kā, šoreiz Honkongas uzņēmējam tas ir izdevies un šobrīd viņam, kā arī viņa pārstāvētajai kompānijai pieder vairāk nekā 90% kluba akciju, taču tiek lēsts, ka drīzumā Jengs iegādāsies arī atlikušo daļu. Par ''Birmingham City'' kluba iegādi Jengam un ''Grandtop International Holdings'' nācās šķirties no 81,5 miljoniem sterliņu mārciņām.

Jaunais kluba īpašnieks jau izteicis atbalstu komandas galvenajam trenerim Aleksam Maklīšam. Priecīgs par notikušo darījumu bija arī pats Maklīšs: ''Tas ir vienreizējs jaunums, jo kopā ar Jengu es ceru uz lielām pārmaiņām un ilgu sadarbības laiku. Protams, man ir savas noteiktas ambīcijas un kluba īpašniekiem – savas, un, ja viņi vēlēsies klubā ieguldīt savus līdzekļus, mēs to tikai atbalstīsim. Mēs ļoti ceram, ka drīzumā mūsu klubam sāksies jauni, citādāki laiki. Līdzjutēji no mums gaida tikai un vienīgi soli uz priekšu.''

Iepriekšējos 16 gadus klubs piederēja Deividam Salivanam un Karenai Breidijai. Tiek minēts, ka kluba struktūrā, visdrīzāk, ieņemot kluba ģenerāldirektora amatu, paliks Deivids Golds, kuram arī pašlaik pieder neliela daļa kluba akciju.
Pašreiz ''Birmingham City'' Anglijas Premjerlīgā pēc aizvadītām astoņām spēlēm ar septiņiem izcīnītajiem punktiem ieņem 14.vietu 20 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
skysports.com
espnstar.com

  +2 [+] [-]

, 2009-10-06 22:36, pirms 15 gadiem
Jau mēnešiem ilga epopeja, beidzot arī loģiski noslēgusies. Cik sapratu, tad Jongs dikti gribēja pirkt, bet nevarēja vienoties ar līdzšinējiem īpašniekiem.

     [+] [-]

, 2009-10-06 22:42, pirms 15 gadiem
nez cik 2007 prasīja kāpostu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-10-06 23:13, pirms 15 gadiem
Birmimgham maksā tik pat cik Ronaldu
Slēpts komentārs: signijs

  +1 [+] [-]

, 2009-10-07 00:53, pirms 15 gadiem
signijs rakstīja: nee..birmingham maksa tik cik ronaldo nav verts... uzskatu ka pa tadu cenu pirkt c.ronaldo bija grks....nav jau vairs tas c.ronaldo kas bija kadreiz...bet ne pa to ir shis stasts
Man gan šķiet, ka viņš iespēlējies diezgan labi. Cita lieta- vai vispār kāds futbolists ir tādas naudas vērts...bet nu jā- bagātie nosaka šobrīd tirgu, kas šobrīd diemžēl jau ir totāli sakropļots.

     [+] [-]

, 2009-10-07 01:06, pirms 15 gadiem
Bojan Krkič rakstīja: Birmimgham maksā tik pat cik Ronaldu
Ronaldo ir tikai prece (kurai peec 5 gadiem beigsies termins, Birmimgham ir bizness, kas labaas un gudraas rokaas ir daudz veertiiigaaks!
Un pietam shajaa pilseetaa ir ap ~1milj iedziivotaaju (ieskaitot priekspilseetu)! Es pat teiktu neslikts dariiijums!

  -4 [+] [-]

, 2009-10-07 01:27, pirms 15 gadiem
yuka rakstīja: Man gan šķiet, ka viņš iespēlējies diezgan labi. Cita lieta- vai vispār kāds futbolists ir tādas naudas vērts...bet nu jā- bagātie nosaka šobrīd tirgu, kas šobrīd diemžēl jau ir totāli sakropļots.
kapec shobrid tirgus ir sakropljots? Paskaidro, ludzu interesanti zinat pamatojumu, kapeec...

     [+] [-]

, 2009-10-07 08:27, pirms 15 gadiem
2007 gan jau vairāk maksāja..

  +1 [+] [-]

, 2009-10-07 12:57, pirms 15 gadiem
manutdsucks rakstīja: kapec shobrid tirgus ir sakropljots? Paskaidro, ludzu interesanti zinat pamatojumu, kapeec...
Tu uz mēness dzīvo vai kā? Jeb arī tev šķiet normāli, ka tās summas, ko gatavi maksāt bagātie (Real, Abrams, arābs utml) ir normālas...?

Ja ieskatītos rekordtransfēru tabulā, tad redzētu, ka pirmās 4 vietas ieņem šāgada transfēri. Ja Ronaldo un Kakā vēl varētu diskutēt, tad par Ibramu un Tevesu ir SMAAAAAAGI pārmaksāts.

Mēslainākais jau ir tas, ka pateicoties šadiem ''pārmaksājieniem'' visvairāk cieš vidējā līmeņa klubi, kas kādreiz varēja atļauties nopirkt labu spēlētāju par kādiem 10mlj, bet tagad jau par analogu spēlētāju jārēķinās piedāvāt jau kādus 15-20, ko daudzi tomēr vairs nevar turēt un ir spiesti samierināties ar līdzšinējo sastāvu.

Ja to nevar saukt par tirgus sakropļojumu, tad kā citādi lai to nodēvē?
''Ekonomiskās krīzes optimistiskā puse''?