Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

''Middlesbrough'' rekordpirkums Alvešs karjeru turpinās Katarā

''Middlesbrough'' rekordpirkums Alvešs karjeru turpinās Katarā
Afonso Alvešs jau Katarā
Foto: AFP

Anglijas Čempionāta kluba ''Middlesbrough'' brazīliešu uzbrucējs Afonso Alvešs atstājis komandu un savu karjeru nolēmis turpināt Katarā.

Atgādināsim, ka Alvešs pievienojās ''Middlesbrough'' pērnā gada janvārī, kad par brazīlieša iegādi no Nīderlandes kluba ''SC Heerenveen'' angļu klubs šķīrās no 12,7 miljoniem sterliņu mārciņām. Līdz pat šodienai šī ir bijusi lielākā summa, ko klubs jebkad būtu maksājis par kāda spēlētāja iegādi.
Savus pirmos vārtus brazīlietis guva mačā pret ''Manchester United''. Abas komandas nospēlēja neizšķirti 2:2, un Alvešs guva abus no komandas vārtiem. Savu debijas sezonu viņš noslēdza ne mazāk efektīgi, gūstot hat trick pēdējā sezonas spēlē pret ''Manchester City''.

Taču turpmākās gaitas Premjerlīgā vairs nebija tik veiksmīgas. Cik zināms, pagājušās sezonas noslēgumā komanda, ieņemot priekšpēdējo vietu, izkrita no Premjerlīgas, kā rezultātā vairāki vadošie spēlētāji jau atstājuši komandas rindas, jo vēlas spēlēt augstākā līmenī, nevis Anglijas Čempionātā. Alvešs pagājušajā sezonā 31 spēlē Premjerlīgas ietvaros guva tikai četrus vārtus.

Kļuvis zināms, ka 28 gadus vecais uzbrucējs ir pametis ''Middlesbrough'' un pārcēlies uz Kataru, pievienojoties vietējam klubam ''Al Sadd'', parakstot līgumu uz trijiem gadiem. Darījuma summa sastādījusi sešus miljonus sterliņu mārciņu.
Savas komandas rindās viņu vēlējās redzēt arī Nīderlandes kluba ''Ajax'' vadība, taču holandieši par spēlētāja iegādi nevēlējās šķirties no tādas transfēru summas.

Jāatzīmē, ka šajā vasarā ''Middlesbrough'' rindas jau pametuši angļu vārtsargs Ross Turnbuls (24, uz ''Chelsea''), angļu pussargs Stjuarts Daunings (24, ''Aston Villa''), Turcijas izlases uzbrūkošā tipa pussargs Tunčajs Sanli (27) un vācu aizsargs Roberts Hūts (25, abi uz ''Stoke City'').

Izmantotie resursi:
guardian.co.uk

  +2 [+] [-]

, 2009-09-04 21:09, pirms 15 gadiem
Žēl, varēja jau vēl Eiropā palikt! Bet, lai veicas Katarā!

  +5 [+] [-]

, 2009-09-04 22:18, pirms 15 gadiem
arī nedaudz žēl, jo gribēju, lai viņš paspēlē Eiropā.

     [+] [-]

, 2009-09-04 22:41, pirms 15 gadiem
Ka jau vairums paredzeeeja no superbumbotaaja Holandee ieksh EPL nekas dizhs nesanaaca

  +2 [+] [-]

, 2009-09-04 23:17, pirms 15 gadiem
Daunings tomēr uz Villu, priecē, labs pastiprinājums Villai. kā arī Stoke atkal jau lieliski papildinājumi.