Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

"Rubene" un "NND/RJTC" nonāk uzvaras attālumā no fināla

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" un "NND/RJTC" nonāk uzvaras attālumā no fināla
Kocēnu "Rubene" pēc kārtējā vārtu guvuma. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Vēl vienu platu soli pretī ELVI florbola līgas sievietēm finālam "Arēnā Rīga" spērusi pašreizējā čempione "Rubene", kas šodien Kocēnu sporta namā Cēsu "Lekringu" sakāva ar 9:2, sērijā līdz vienas komandas trim panākumiem izvirzoties vadībā ar 2:0. Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 3 (1+2) punktiem bija Zane Ziedone. Pusfināla sērijā starp "NND/RJTC"’(Rīga) un FK "Ķekava" otro uzvaru ar vienu vārtu pārsvaru (7:6) guvušas rīdzinieces, izvirzoties vadībā ar 2:0. Izšķirošais vārtu guvums Annai Mūrniecei, kura šajā mačā izcēlās ar trim goliem.

"Rubenei" vēl viena pārliecinoša uzvara pusfinālā

Pusfināla sērijas starp "Rubeni" un "Lekringu" pirmās divas spēles notika kocēniešu laukumā. Pirmajā mačā Kocēnu florbolistes guva panākumu ar 7:1. Arī šodienas spēlē favorītes jau pirmajā periodā pieteica savas pretenzijas uz panākumu, gūstot piecus bezatbildes vārtus (5:0). Divus golus iemeta Marta Drille, bet pa vienam – Lība Daija Mikova, Elīna Sirmā un Emīlija Salaciete. Tikai 39. minūtē, kad rezultāts jau bija 6:0, cēsniecēm izdevās izmantot savu skaitlisko vairākumu – 1:6. Vārtu guvums Liliānas Jakovickas kontā. Galarezultātā Kocēnu "Rubene" bija pārāka ar 9:2, sērijā panākot rezultātu 2:0.

Rezultatīvākā starp uzvarētājām ar 3 (1+2) punktiem bija Zane Ziedone. Pa diviem goliem iemeta Lība Daija Mikova un Marta Drille, bet 2 (1+1) punkti Asnātes Pēlmanes kontā. Labākās spēlētājas balvu saņēma Sanija Ramona Ābeltiņa, kuras kontā viens gols. Par labāko starp cēsniecēm atzina pirmo vārtu autori Liliānu Jakovicku, bet rezultatīvākā ar 2 (1+1) punktiem bija Luīze Raseiceva. Sērijas trešā spēle notiks Cēsīs, tā paredzēta 19. martā, mača sākums pulksten 11.00.

Mūrnieces "hat-trick" tuvina "NND/RJTC" finālam

Pusfināla sērija starp Rīgas "NND/RJTC" un FK "Ķekava" rit daudzkārt sīvāk, nekā starp "Rubeni" un "Lekringu". Pirmajā spēlē rīdzinieces uzvarēja ar tikai vienu vārtu pārsvaru (4:3), sērijā līdz trim uzvarām pārņemot vadības grožus savās rokās (1:0). Šodien abas komandas vēlreiz krustoja nūjas galvaspilsētā. Pirmo astoņu minūšu laikā pēc Annas Mūrnieces un Martas Rekes precīzajiem raidījumiem vadībā ar 2:0 izvirzījās Rīgas florbolistes. Ķekavietes nepalika atbildi parādā, tiesa, viņu labā darbojās pretinieces, 12. minūtē neviļus ieraidot bumbiņu pašas savos vārtos (1:2). Vēl tajā pašā minūtē Anna Mūrniece atjaunoja divu vārtu handikapu (3:1), bet 18. minūtē ar rezultatīvu metienu izcēlās ķekaviete Paula Sloģe (2:3). Punktu pirmajai trešdaļai ar vārtu guvumu pielika mājiniece Elīna Dīce (4:2). Otrā perioda otrajā pusē trīs vārtus pēc kārtas guva viešņas, izvirzoties vadībā ar 5:4. Pēc otrās trešdaļas uz rezultātu tablo bija līdzsvars – 5:5. Neizšķirts (6:6) bija arī 55. minūtes sākumā, bet tad ar Savu jau trešo golu šajā mačā izcēlās Anna Mūrniece – 7:6. Kā izrādījās jau pēc dažām minūtēm, tas šajā mačā bija izšķirošais vārtu guvums. "NND/RJTC" varēja svinēt smagi nākušu uzvaru ar 7:6, bet sērijā līdz trim panākumiem rīdzinieces izvirzījušās vadībā ar 2:0.

Labākās spēlētājas balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Anna Mūrniece, kura šajā mačā iemeta trīs golus, tostarp arī izšķirošo. Viņas komandas biedrenei Elīnai Dīcei 2 (1+1) rezultativitātes punkti. Par labāko starp ķekavietēm atzina Paulu Sloģi, kura ar 3 (2+1) punktiem bija rezultatīvākā savā komandā. Pa 2 (1+1) punktiem sakrāja Paula Metāla un Annija Dārta Dankfelde. Sērijas trešā spēle notiks 19. martā pulksten 13.00 Ķekavā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...