Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

“Rubene” ceļu pretim 13. titulam sāks pret “Lekringu”

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Rubene” ceļu pretim 13. titulam sāks pret “Lekringu”
Epizode no abu komandu savstarpējās spēles Latvijas-Igaunijas čempionāta pusfināla, foto: Floorball.lv

Elvi sieviešu florbola virslīgā savu pusfināla sēriju šodien uzsāks visu laiku titulētākā Latvijas sieviešu florbola komanda “Rubene”, kas savās mājās uzņems Cēsu “Lekringu”. Pirmā sērijas cīņa sāksies pulksten 15:00 Kocēnu sporta namā.

Starpsezonu periodā “Rubene” šķīrās no vairākām ilggadējām komandas līderēm, kas sezonas sākumā lika piedzīvot vairākus klupienus. Taču, tuvojoties izšķirošajām spēlēm, sniegums ir nostabilizēts, kas ļāvis izcīnīt 13 panākumus pēc kārtas. Tā rezultātā Kocēnu klubs ne vien triumfēja Elvi līgas regulārajā sezonā, tuvākās konkurentes apsteidzot par septiņiem punktiem, bet arī gana pārliecinoši izdevies uzvarēt jaunizveidotajā Latvijas-Igaunijas apvienotajā florbola līgā, Final Four turnīrā tiekot pie divām pārliecinošām uzvarām.

Tikmēr cēsniecēm krietni spraigāka izvērtās cīņa par izslēgšanas turnīru. Tā, Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā ceturtā vieta tika izcīnīta vien, pateicoties labākiem papildrādītājiem savstarpējās spēlē pret Tallinas “Sparta”. Tikmēr Latvijas čempionātā cēsnieces par trim punktiem jeb vienas uzvaras tiesu ārpus pusfināla atstāja “Līgatni”.

“Rubenes” komandas šīs sezonas rezultatīvākā spēlētāja ar 42 (26+16) punktiem ir Emīlija Salaciete, bet komandas kapteine, aizsardze, Samanta Bērziņa sakrājusi 39 (24+15) punktus. Trešā rezultatīvākā ar 33 (22+11) punktiem ir jaunā Marta Drille. Arī cēsniecēm rezultatīvākās florbolistes ir spēlētājas ar valstsvienības pierakstu – Betija Raseiceva iekrājusi 43 (24+19) punktus, kamēr Džeinas Eglītes rēķinā ir 39 (15+24) punkti. Trešā rezultatīvākā ir Betijas dvīņumāsa Luīze Raseiceva, kurai šajā sezonā 35 (20+15) rezultativitātes punkti.

Šajā sezonā komandas aizvadīja divas savstarpējās spēles regulārajā sezonā un abas bija ļoti spraigas. Tā, jau pašā sezonas ievadā cēsnieces parūpējās par vienu no lielākajiem pārsteigumiem turnīrā, pārvedot 4:3 uzvaru no Kocēniem. Uzvaras vārti tajā spēlē Katrīnas Dārtas Kārkliņas rēķinā. Arī otrā spēle Kocēnos izvērtās ļoti spraiga, “Rubenes” komandai spējot revanšēties ar rezultātu 3:2, uzvaras vārtus Elīnai Sirmajai iemetot nepilnas astoņas minūtes pirms finālsvilpes. Tikmēr savās mājās “Lekrings” izrādījās gaužām bezspēcīgs, pirmo periodu zaudējot ar 0:3, pēc otrās trešdaļas jau 0:8, bet pēdējā periodā izdevās gūt goda vārtus, maču zaudējot ar 1:8.

Pirms nedēļas abas komandas savā starpā tikās Lielvārdē Latvijas-Igaunijas turnīra pusfināla spēlē, kur finālists tika noteikts vienā mačā, kas pavēra cerības arī cēsniecēm. Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet trīs vārtu guvumi otrajā periodā nosvēra svaru kausus par labu titulētākajām spēlētājām. Trešajā periodā “Rubene” pārsvaru palielināja, tiekot pie 7:2 uzvaras.

No tā var secināt, ka cēsniecēm šajā sezonā pret “Rubeni” labākās spēles bijušas tieši Kocēnu sporta namā, kur arī sāksies sērija šodien pulksten 15:00. Spēli apkalpos tiesnešu pāris Guntars Krukovskis un Kaspars Arājs. Sērija norisināsies līdz kādas komandas trim uzvarām.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja