Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Kocēnu "Rubene" kļūst par deviņkārtēju Latvijas čempioni

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Kocēnu "Rubene" kļūst par deviņkārtēju Latvijas čempioni
Deviņkārtējā Latvijas čempione - Kocēnu "Rubene"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Ar Kocēnu "Rubenes" pārliecinošu uzvaru "Arēnā Rīga" noslēdzās ELVI florbola līgas sievietēm spēle par čempionu kausu. Kocēnietes ar 6:1 uzvarēja Rīgas FK "NND", izcīnot zelta medaļas, bet turnīra debitantes rīdzinieces var lepoties ar sudraba godalgām un kausu par 2.vietu.

"Arēna Rīga", kur šīsdienas gaitā paredzētas pat trīs aizraujošas spēles par ELVI florbola līgas medaļām, komandas un to līdzjutējus sagaidīja perfekti sagatavota un ar ļoti patīkamu sportisku atmosfēru. Uz sieviešu komandu spēli fanu vēl nebija tik daudz, kā varētu vēlēties (743), tomēr klātesošie pamatīgi pieskandināja arēnas plašumus, sevišķi pozitīvi izcēlās FK "NND" līdzjutēji, kuri bija gan labāk organizēti par kocēniešiem, gan arī ievērojami skaļāki.

Spēle par ELVI florbola līgas čempioņu titulu un zelta medaļām sākās ar ilgstošiem Kocēnu komandas pozicionālajiem uzbrukumiem, kas jau 3.minūtē deva rezultātu - Zeltītes Bankavas piespēli vārtu guvumā pārvērta Evita Rudzīte (1:0). Arī mača turpinājumā lielākā daļa notikumu norisinājās pie rīdzinieces Janas Filipsones vārtiem - 13.minūtē pēc Lienes Adamanes ar precīzu metienu iecēlās jauniņā Laura Gaugere (2:0), bet 19.minūtē Juta Muravska ar izcili precīzu metienu vārtu augšējā stūrī panāca jau 3:0. Jāpiebilst, ka trešo vārtu guvumā jau ar otro rezultatīvo piespēli izcēlās Zeltīte Bankava, kurai šodien tikai pirmā oficiālā spēle pēc otrā bērniņa piedzimšanas.

Uz mača otro trešdaļu ļoti kaujinieciskā noskaņojumā iznāca FK "Nost No Dīvāna" florbolistes, kuras apņēmīgi devās uz priekšu un par savu centību tika atalgotas - jau 32.sekundē pēc komandas kapteines Santas Mucenieces piespēles savu nulli no rezultātu tablo nodzēsa Rīgas komandas uzbrukuma līdere Ieva Priede - 1:3. Arī cīņas turpinājumā ilgāku laiku iniciatīva piederēja tieši galvaspilsētas klubam, tomēr vēl samazināt rezultāta starpību rīdziniecēm neizdevās. Turpretī laukuma otrā galā 33.minūtē Edīte Bankava saņēma Lienes Adamanes piespēli un raidīja bumbiņu Filipsonei starp kājām - 4:1. Nepagāja ne minūte, kad pie FK "NND" vārtiem ļoti aktīvi nospēlēja Paula Egle, radot iespēju Jutai Muravskai izcelties jau ar otro precīzo raidījumu šajā finālmačā - 5:1.

Arī pēdējā periodā spēles gaitu pārliecinoši kontrolēja "Rubene", kas tagad gan vairs nesteidzās ar savu teritoriālo pārsvaru vēl vairāk palielināt rezultāta starpību, vairāk piedomājot par aizsardzību. Taktika attaisnojās, jo Kocēnu komandas vārti vairs netika ieņemti. Jau četras minūtes pirms pamatlaika beigām FK "NND" treneris Andris Pīlups pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, lai pēc tā sāktu mainīt vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. Šoreiz taktika neattaisnojās - jau 57.minūtē pēc Evitas Rudzītes piespēles Juta Muravska raidīja bumbiņu tobrīd tukšajos pretinieču vārtos, sev noformējot "hat-trick", bet savas komandas pārsvaru palielinot līdz pieciem vārtiem - 6:1. Drīzā finālsvilpe vēstīja par to, ka Kocēnu "Rubene" jau trešo reizi pēc kārtas un devīto reizi kopumā kļuvusi par Latvijas un ELVI florbola līgas sievietēm čempioni.

"Rubene" - FK "NND" 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Metienu attiecība:
50:24 (19:4, 16:10, 15:10)
Rezultatīvākās:
"Rubene" - Juta Muravska 3 (3+0), Evita Rudzīte 2 (1+1), Zeltīte Bankava 2 (0+2), Liene Adamane 2 (0+2), Laura Gaugere 1 (1+0), Edīte Bankava 1 (1+0), Paula Egle 1 (0+1).
FK "NND" – Ieva Priede 1 (1+0), Santa Muceniece 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  -1 [+] [-]

, 2016-04-09 17:59, pirms 8 gadiem
Var iet atpakaļ uz dīvānu - sezona noslēgusies.....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja