Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Bodnieks karjeru turpinās Somijas Elites līgā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Bodnieks karjeru turpinās Somijas Elites līgā
Latvijas izlases kandidāts Valērijs Bodnieks
Foto: Ritvars Raits

Latvijas vīriešu florbola izlases vārtsargs Valērijs Bodnieks spēlētāja karjeru turpinās Somijas Elites līgā. Jau šīs nedēļas nogalē viņš dosies uz savu jauno klubu – FBT "Pori”.

Pēdējās divas sezonas Bodnieks spēlēja "RTU/Inspecta”, pirms tam Rēzeknē, bet vispār ir Madonas florbola audzēknis. Savu zvaigžņu stundu Valērijs piedzīvoja pagājušās sezonas izskaņā, kad finālsērijā starp "RTU/Inspecta” un "Lekringu” traumu guva rīdzinieki pirmais vārtsargs Andis Blinds, un viss fināla cīņas smagums palika uz otrā vārtsarga pleciem. Jāsaka, ka Valērijs ar savu uzdevumu galā tika lieliski, par ko liecina kaut vai viņa komandas izcīnītais čempionu tituls.

Tieši finālcīņu laikā Valērija Bodnieka spēli ievērojuši Latvijas izlases treneri – somu speciālisti Īro Pārviainens un Kristians Bjorkstens. Viņi ne tikai uzaicināja Valēriju uz izlasi, bet arī ieteica Pori florbola kluba vadībai. Jau pagājušās vasaras sākumā Valērijs bija aizbraucis atrādīties somu klubam un pavadīja tur veselu nedēļu gan trenējoties, gan arī piedaloties pārbaudes spēlē. Lai arī mačā pret "Loviisa Tor”, kurā FBT "Pori” vārtus sargāt bija uzticēts latvietim, tika piedzīvots zaudējums ar 2:5, somu trenerus mūsu vārtsarga darbība apmierināja. Šobrīd ir sagatavots jau viss nepieciešamais - gan dzīvoklis, gan darbavieta. Jaunajā komandā Valērijs būs jau trešais vārtsargs, tāpēc viņam vēl nāksies sevi pierādīt, lai izcīnītu vietu vārtos.

Pāris dienas pēc tam, kad Valērijs Bodnieks jau būs devies uz Somiju, Valmierā notiks Eiropas Čempionvienību kausa izcīņas finālturnīrs, kurā ar Latvijas čempionu tiesībām piedalīsies arī viņa bijušais klubs – "RTU/Inspecta”. Jautāts, vai nav žēl neizmantot iespēju uzspēlēt tāda mēroga turnīrā, Valērijs atbildēja, ka ir gan žēl, tomēr dzīvē tā ir iekārtots, ka reizēm no kaut kā jāatsakās, lai sasniegtu ko vairāk. Valērijs ir pārliecināts, ka spēlēšana Somijas Elites līgā dos viņam ļoti daudz gan pieredzes, gan meistarības ziņā.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-27 23:52, pirms 14 gadiem
wow, tas nu gan ir patīkams pārsteigums! lai veicās Vaļeram!

     [+] [-]

, 2010-09-28 00:30, pirms 14 gadiem
Un ko brālis Valdis dara?vot nemaz nezināju ka mūsējais stāv izlases cietoksnī.Kādreiz kopā skraidijām,slēpojām.

     [+] [-]

, 2010-09-28 01:15, pirms 14 gadiem
nu ko...? šodag četri latvieši somu elitē... lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 02:27, pirms 14 gadiem
Malacis Varēlijs!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-28 10:10, pirms 14 gadiem
ķer, ķer!

     [+] [-]

, 2010-09-28 12:59, pirms 14 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Un ko brālis Valdis dara?vot nemaz nezināju ka mūsējais stāv izlases cietoksnī.Kādreiz kopā skraidijām,slēpojām.
Valērijs malacis!!! Valdis - slēpo