Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Rajeckim piespēle, Blindam uzvara

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Rajeckim piespēle, Blindam uzvara
Jānis Rajeckis
Foto: Kloten-Bulach Jets

Šveices NLA līgā ar rezultatīvu sniegumu izcēlies Jānis Rajeckis, bet Zviedrijas Superlīgā pie panākuma izdevies tikt Andim Blindam ar komandas biedriem. Šveices NLB uzvara Kristapam Vaičim, bet Norvēģijas un Vācijas zemākajās līgās rezultatīvi nospēlējuši Edmunds Eglītis un Kārlis Bubins.

Rajeckis piespēlē pret līderiem
Zaudējumu Šveices NLA līgas spēlē piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten Bulach Jets", kas viesos nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību "SV Wiler-Ersigen", piedzīvojot sakāvi ar rezultātu 4:9 (2:4, 0:3, 2:2). Kad bija nospēlētas desmit minūtes, Jānis Rajeckis ar rezultatīvu piespēli palīdzēja pie vārtu guvuma tikt Johanesam Jokinenam, kurš tobrīd sadeldēja rezultāta starpību līdz 2:3. Pie nākamā vārtu guvuma "Jets" tika vien brīdī, kad pretiniekiem bija jau septiņas reizes izdevies tikt pie vārtiem. Rajeckim šīs sezonas 18 spēlēs izdevies tit pie 13 (7+6) rezultativitātes punktiem, bet komanda 19 mačos savākusi 20 punktus, atrodoties devītajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no "Waldkirch-St.Gallen".

Blindam 12 atvairītie metieni un pārliecinoša uzvara
Zviedrijas Superlīgā pie panākuma izdevies tikt Anda Blinda pārstāvētajam "Mullsjo AIS", kas viesos rezultatīvā spēlē ar 12:6 (7:2, 3:1, 2:3) apspēlēja "Karlstad IBF" spēlētājus, lieliski nospēlējot jau pirmo trešdaļu, kurā izdevās tikt pie septiņiem vārtu guvumiem. Andis Blinds šajā spēlē atvairīja 12 no 18 pretinieku metienus jeb 66.67% raidījumu pa viņa sargātajiem vārtiem. Izcīnītā uzvara ar 37 punktiem ļauj komandai atrasties ceturtajā vietā turnīra tabulā, par diviem atpaliekot no "Linkoping IBK", kuri pēdējo kārtu laikā veikuši strauju lēcienu no astotās uz trešo vietu. Savukārt devītā vieta, kas atrodas ārpus izslēgšanas turnīra, no Blinda pārstāvētā kluba atpaliek vien par četriem punktiem. Nākamo maču "Mullsjo AIS" aizvadīs 29.janvārī viesos pret līgas jaunpienācējiem "Team Thorengruppen", kuri turnīra tabulā ar 24 punktiem pašlaik atrodas 11.vietā.

Eglītim vārtu guvums Norvēģijā
Norvēģijas florbola čempionāta 1.divīzijā ar vārtu guvumu izcēlies Edmunds Eglītis, taču viņa pārstāvētais "Brumunddal IBK" savā laukumā ar rezultātu 2:10 piekāpās "Oreasen" florbolistiem. Turnīra tabulā Eglīša pārstāvētā komanda ar izcīnītajiem diviem punktiem desmit spēlēs atrodas pārliecinoši pēdējā vietā, par septiņiem punktiem atpaliekot no "Ajer". Eglītis šajos mačos izcēlies ar 5 (4+1) rezultativitātes punktiem.

Vaičim uzvara un tuvošanās līderu trio
Šveices NLB līgā pie uzvaras izdevies tikt Kristapa Vaiča pārstāvētajam "Ad Astra sarnen", kas savā laukumā līdzīgā cīņā ar rezultātu 4:3 (3:1, 0:1, 1:1) apspēlēja "Unihockey Basel Regio" florbolistus, kas turnīra tabulā atrodas trešajā vietā. Vaičis pēc vienas spēles izlaišanas atgriezies laukumā, pie rezultativitātes punktiem gan netiekot. Turnīra tabulā "Ad Astra Sarnen" saglabā ceturto vietu ar 35 izcīnītajiem punktiem. "Basel Regio" savākuši par astoņiem punktiem vairāk.

Bubinam hat-trick Vācijas reģionālajā līgā
Vācijas trešajā spēcīgākajā līmenī ar trim vārtu guvumiem izcēlies Kārlis Bubins, kura pārstāvētais "Post/Sud Panther Regensburg" viesos ar rezultātu 6:3 (0:2, 2:2, 4:0) pieveica "SG Rohrdorf/Nurnberg". Latviešu florbolists visus trīs vārtus guva trešajā trešdaļā, no 2:4 spējot panākt 5:4 savas komandas labā, piekts vārtus iemetot minūti pirms pamatlaika beigām. Turnīra tabulā "panteras" ar deviņiem punktiem sešās spēlēs atrodas piektajā vietā septiņu komandu konkurencē, par sešiem punktiem atpaliekot no līdervienības.