Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krastiņa rezultatīva priekšsacīkšu izskaņā, Alps joprojām rezultatīvākais Anglijā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krastiņa rezultatīva priekšsacīkšu izskaņā, Alps joprojām rezultatīvākais Anglijā
UCM/Jigsaw Foods

Dānijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā priekšsacīkšu pēdējā mačā rezultatīvi nospēlējusi Liena Krastiņa, savukārt Anglijas čempionātā turnīra rezultatīvākā spēlētāja godā joprojām atrodas Jānis Alps.

Ar rezultatīvu sniegumu Krastiņa noslēdz priekšsacīkšu turnīru
Pirmo spēļu fāzi Dānijas spēcīgākajā līgā noslēdzis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas pēc trim piedzīvotajiem zaudējumiem pēdējā spēlē viesos ar rezultātu 7:1 (3:0, 2:0, 2:1) pieveica "Horring Hawks" vienību. Latviešu florboliste otrajā trešdaļā neilgā laikā nopelnīja divus noraidījumus, bet spēles noslēdzošajā trešdaļā piedalījās pie komandas abiem gūtajiem vārtiem, vispirms atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli, bet pēc tam pati tiekot pie rezultatīva raidījuma. Līdz ar to priekšsacīkšu turnīru AFK noslēdza pirmajā vietā ar 19 izcīnītajiem punktiem. "AaB Floorball" atpalika par vienu punktu, bet "Frederikshavn Blackhawks" – par diviem. Pēdējā uzvarētā komanda zaudējusi visās deviņās spēlēs, pie punktiem netiekot. Individuāli Krastiņa šajās cīņās iekrāja 13 (9+4) punktus.

Ankudinova joprojām rezultatīva jauniešu čempionātā
Somijas jauniešu čempionātā kārtējo cīņu aizvadījusi Latvijas izlases uzbrucēja Anna Ankudinova, kura atzīmējusies ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm mačā, kurā viņas pārstāvētais SSRA savā laukumā ar 10:8 (2:3, 4:3, 4:2) pieveica PSS. Latviešu florboliste pirmajā trešdaļā asistēja partnerei, kura panāca 2:2 neizšķirtu, bet otrajā periodā pēc viņas piespēles rezultāts kļuva neizšķirts 7:7. Savukārt mača pašā izskaņā Anna raidīja bumbiņu tukšos vārtos, uzstādot spēles beigu rezultātu. Piecās aizvadītajās spēlēs Ankudinova sakrājusi jau 16 (8+8) rezultativitātes punktus.

Dienu vēlāk SSRA turpināja savu panākumu sēriju, savā laukumā ar 6:5 (2:0, 1:1, 2:4, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā tika galā ar "EraViikingit" komandu. Ankudinova atkal spēlēja komandas pirmajā maiņā, izceļoties ar ļoti rezultatīvu spēli, tiekot pie četriem vārtu guvumiem. Tāpat latvietei divas soda minūtes, bet pēcspēles metienu sērijā Anna divas reizes neizmantoja savas iespējas.

Hartmanis pirmajā maiņā, komandai neveiksme
Somijas florbola čempionāta 2.divīzijā bez rezultativitātes punktiem palikusi PSS komandas pirmā maiņa, kurā spēlēja arī latviešu florbolists Emīls Hartmanis. Ar rezultatīvo otrās maiņas sniegumu izrādījās par maz cīņā pret HIFK, kuriem savā laukumā tika piedzīvots 6:8 (1:1, 2:5, 3:2) zaudējums. Pretinieku komandas florbolists Ville Rākolainens trešā perioda sākumā nopelnīja Spēles sodu 3, kas ļāva mājiniekiem no 3:6 panākt izlīdzinājumu, taču mača izskaņā viesi guva divus vārtus, punktu pieliekot igauņu florbolistam Elvim Augam,kurš meta tukšos vārtos.

Orste apspēlēja Mētru
Somijas junioru spēcīgākajā līgā savā starpā sacentās Ulvja Mētras pārstāvētais "Steelers" un Ralfa Orstes "LaSB". Abām komandām neveiksmīgs spēļu posms, jo "Steelers" bija zaudējuši trijās spēlēs pēc kārtas, kamēr "LaSB" neveiksmes četros mačos pēc kārtas. Savstarpējā spēlē laukumā devās abi latviešu spēlētāji, pie punktiem vai soda minūtēm nevienam netiekot, bet komanda labāk darbojās Orstem, kuri svinēja 10:5 (1:0, 5:1, 4:4) panākumu. Orste ierasti darbojās komandas pirmajā aizsargu pārī, bet Mētra pēc ilgāka laika trešo maiņu bija nomainījis pret otro piecnieku. Turnīrā kopumā joprojām labākas sekmes gan "Steelers", kuri atrodas sestajā vietā, kamēr "LaSB" ieņem pirmspēdējo pozīciju.

Alps joprojām rezultatīvākais, komanda nepārspējama
Trešais sabraukuma posms Midland League turnīrā tika organizēts Notingemā pie komandas, kas turnīrā līdz šim nebija baudījusi uzvaras laurus, atrodoties pēdējā pozīcijā. Dienas pirmajā spēlē pie piektā panākuma sezonā tika "UCM/Jigsaw Foods", kas ar 14:2 sagrāva "Coventry Lightning". Čempionāta rezultatīvākais florbolists Jānis Alps šoreiz atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un piecām rezultatīvām piespēlēm. Vēl iespaidīgāka spēle Raivim Bogdanovam, kuram seši rezultatīvi metieni un divas piespēles. Otrajā mačā čempionāta līderi ar 8:3 apspēlēja "Cambridge Floorball Club". Šoreiz lielisku sniegumu nodemonstrēja Kristaps Krūmiņš, kuram divi vārtu guvumi un trīs rezultatīvas piespēles, bet Alps atzīmējās vien ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli.

No līderiem neatpalikt cenšas vēl viena latviešu pārpildīta komanda "Norwich Necromancers", kas ar 6:5 apspēlēja "Wakefeild Wolves". Uzvarētāju rindās četrus vārtus guva Artis Kalniņš, bet zaudētājiem pa diviem vārtiem Alberta Jermacāna un Reiņa Madzuļa kontā. Arī sabraukuma otrajā spēlē Norvičas komandai viegli neklājās, taču ar 5:4 tika apspēlēti "Bristol Floorball". Šoreiz Kalniņam trīs precīzi metieni. Zaudētājiem Romualds Paulovičs un Dāvis Krastiņš katrs guva pa vieniem vārtiem un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Rezultatīva cīņa izvērtās starp "Wakefield Wolves" un "Bristol Floorball" komandām. Bristoles komandai nelīdzēja Romualda Pauloviča pieci vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles, jo vienība bija spiesta piekāpies ar 9:13. Uzvarētājiem pa trim vārtu guvumiem guva Endijs Brīvers, Mārtiņš Riekstiņš un Edgars Bloms, lielā mērā sekmējot komandas panākumu. Pie panākuma tika arī Elvija Sarkaņa pārstāvētais "Cambridge Floorball Club", kas sabraukuma pēdējā cīņā ar 4:0 apspēlēja "Warwick Floorball Club", latvietim atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Osim pieticīgi trīs punkti
Beļģijas otrajā spēcīgākajā līgā vēl vienu uzvaru izcīnījis Kristera Oša pārstāvētais "Black Cobra's Gent", kas savā laukumā ar rezultātu 6:4 (0:2, 2:1, 4:1) pieveica "TMD Aalst Gold". Spēles pirmā daļa komandai nebija sekmīga, jo nācās nonākt iedzinējos ar divu vārtu deficītu un vienīgi spēles vidū pēc Oša piespēles komandas biedrs vienus vārtus atspēlēja. Pretinieks atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet liepājnieks īsi pirms pārtraukuma vēlreiz rezultātu sadeldēja līdz deficītam. Pēdējā periodā Ģentes komanda nospēlēja krietni sekmīgāk, nodrošinot uzvaru, Kristeram Osim nopelnot vēl vienu punktu par rezultatīvu piespēli. Turnīra tabulā "kobras" saglabā trešo vietu, bet latviešu florbola leģionārs četrās spēlēs sakrājis 15 (9+6) punktus.