Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai kārtējais vārtu guvums, Garklāva nodrošina uzvaru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinskai kārtējais vārtu guvums, Garklāva nodrošina uzvaru
Līga Garklāva
Foto: Rune Halvorsen, innebandyavisen.no

Zviedrijas florbola Superlīgā vēl vienus vārtus guvusi Luīze Biļinska, bet Norvēģijas stiprākajā līgā tieši Līgas Garklāvas precīzais metiens nodrošināja viņas un Diānas Isjominas vienībai uzvaru nerezultatīvajā cīņā.

Biļinskai ierastais 1+0
Ar vēl vienu vārtu guvumu Zviedrijas Superlīgā atzīmējusies latviešu florboliste Luīze Biļinska, kuras pārstāvētais "Karlstad IBF" viesos tomēr nespēja konkurēt ar "Vasteras Ronnby IBK", zaudējot ar rezultātu 5:9 (2:3, 2:1, 1:4). Latviete ar vārtu guvumu atzīmējās desmitajā minūtē, panākot 1:1. Jāpiezīmē, ka trešā perioda pašā ievadā "Karlstad" izvirzījās vadībā, minimālo pārsvaru saglabājot līdz pat 51.minūtei. Neizšķirts bija vēl trīs minūtes pirms mača beigām, bet tad sekoja četri ātri vārtu zaudējumi.

"Grei" uzvarai pietiek ar diviem vārtu guvumiem
Pie vēl vienas uzvaras Norvēģijas sieviešu virslīgā izdevies tikt Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētajam "Grei", kuras izbraukumā gan guva tikai divus vārtus, taču ar to pietika, lai ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) apspēlētu "BMIL" komandu. Isjomina šoreiz palika bez rezultativitātes punktiem, bet Garklāva piecas minūtes pirms mača beigām guva savai komandai uzvaras vārtus. Garklāva šosezon piecās spēlēs atzīmējusies ar 14 (7+7) rezultativitātes punktiem.

Novājinātā sastāvā "Harstad" zaudē kārtējo spēli
Otro zaudējumu pēc kārtas Norvēģijas Elites līgā piedzīvojis "harstad" klubs ar četriem latviešiem sastāvā. Šoreiz visi četri latvieši sastāvā bija, taču trūka vairāki vietējie florbolisti izbraukuma mačā pret "Sandnes", kuriem tika zaudēts ar 6:8 (1:4, 2:3, 3:1), kaut arī izdarīja vairāk metienu pa pretinieku vārtiem. Ar vienu precīzu metienu atzīmējās Linards Ščegoļevs, kamēr Toms Kirmužs tika pie divām piespēlēm. Toms Niedre un Roberts Līviņš pie punktiem netika, Niedrem atzīmējoties ar divām soda minūtēm. Jāpiezīmē, ka "Sandnes" komandai tā bija vien otrā uzvara turnīra tabulā, kas viņiem neļauj atstāt pēdējo pozīciju.

Sebrim un Kraujai pārliecinošas uzvaras kausā
No Nīderlandes kausa jau pirmajā kārtā negaidīti izstājies Riharda Krupinska pārstāvētais "HSK" klubs, kas savā laukumā ar rezultātu 6:7 (0:4, 2:1, 4:2) piekāpās zemākas līgas komanda "Jungle-Speed". Latviešu florbolists šajā cīņā atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli. Otrā perioda izskaņā HSK zaudēja ar 1:5, taču tieši Krupinska rezultativitāte ļāva piecas minūtes pirms mača beigām būt vadībā jau ar 6:7. Beigas gan izvērtās neveiksmīgas un no turnīra nācās izstāties.

Tikmēr graujošu uzvaru svinēja Helvija Sebra pārstāvētais "FB Agents", kas neatstāja nekādas cerības "UFC Groningen-2" komandai, viesos triumfējot ar 27:0 (11:0, 7:0, 9:0). Sebris gan šajā spēlē bija ļoti pieticīgs, atzīmējoties tikai ar vienu rezultatīvu metienu. Interesanti, ka izloze lēmusi, ka nākamajā kārtā "FB Agents" atkal sacentīsies ar "UFC Groningen", tikai šoreiz pretī stāsies šā kluba pirmā komanda.

Dāmu konkurencē nākamo kārtu pārliecinoši sasniedza Lienes Kraujas pārstāvētais "HSK Agents", kas mājas mačā ar 11:2 (1:2, 6:0, 4:0) sagrāva "Face Off", pēc vāji nospēlētā pirmā perioda turpinājumā pārliecinoši kontrolējot notikumu gaitu laukumā. Bijusī Latvijas izlases florboliste atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Adamanim noraidījums smagā sagrāvē
Dānijas florbola virslīgas čempionātā graujošu 1:18 (0:4, 0:5, 1:9) piedzīvojis Kristers Adamanis un viņa pārstāvētais AFK, kas viesos atzina "Fredrikshavn Blackhawks" komandai. Latviešu florbolists šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, tiekot pie divu minūšu noraidījuma. Jāpiezīmē, ka AFK zaudējuši visās spēlēs, ieņemot pēdējo vietu turnīra tabulā, kamēr "melnie vanagi" zaudējuši tikai vienu maču, atrodoties tabulas galvgalī.