Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinskai atkal hat-trick, rezultatīvi arī Raitums un Karlsons

Biļinskai atkal hat-trick, rezultatīvi arī Raitums un Karlsons
Luīzei Biļinskai seši vārti pēdējās divās spēlēs
Foto: Mārtiņš Šults

Kārtējās spēles aizvadījuši Latvijas florbolistu pārstāvētie klubi, kuri startējuši ar dažādām sekmēm, dažādu valstu čempionātos. Norvēģijā otro spēli pēc kārtas ar hat-trick izcēlusies Luīze Biļinska, savukārt Somijas elitē rezultatīvu piespēli atdevis Artis Raitums, bet Jakobam Karlsonam trīs punkti Zviedrijā.

Norvēģijas dāmu elitē spēli pret savām galvenajām turnīra konkurentēm aizvadīja latviešu trio pārstāvētā "Sveiva IB", kas izbraukumā ar rezultātu 6:5 uzveica "Tunet" vienību. Vēl trīs minutes pirms spēles beigām "Sveiva IB" atradās iedzinējos ar 1:4. Turnīra rezultatīvākā spēlētāja Luīze Biļinska otro spēli pēc kārtas atzīmējās ar trīs vārtiem, jeb hat-trick, gūstot arī komandas uzvaras vārtus. Līga Garklāvas un Gunita Kārkliņa protokolā neatzīmējās.

Somijas Elitē sesto zaudējumu pēc kārtas un astoto pēdējās deviņās spēlēs piedzīvoja Artis Raitums un viņa pārstāvētā Turku TPS vienība, kas viesos ar 4:7 atzina "Era" komandas pārākumu. Raitums spēli aizvadīja komandas pirmajā virknējumā, asistējot komandas biedram ceturto vārtu guvumā. Šosezon Latvijas valstvienības florbolists aizvadījis 18 spēles Somijas Elites līgā, nopelnot 11 (9+2) rezultativitātes punktus, kas ir piektais labākais rādītājs komandā. Šī ieilgusī zaudējumu sērija TPS komandu atvirzījusi uz 12.vietu 14 komandu konkurencē, septiņus punktus no astotās vietas. Turklāt arī desmitā vieta, kas var būt droša par vietu Elites līgā arī nākamajā sezonā, ir jau trīs punktus priekšā.

Zviedrijas 2. divīzijas čempionātā pārliecinošu uzvaru izcīnijis Jakobs Karlsons un viņa pārstāvētā "IBF Orebro Ungdom", kas viesos ar 12:1 sagrāva "Brickebackens IF" vienību. Latvijas U-19 izlases kandidāts šajā spēlē atzīmējās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Ar 23 punktiem 15 spēlēs "IBF Orebro Ungdom" pārliecinoši saglabā septīto vietu turnīra tabulā. Karlsonam 12 spēlēs 25 (15+10) rezultativitātes punkti, kas ir labākais rādītājs komandā un 19. visā līgā.

Izmantotie resursi:
Florbola ziņas Latvijā un pasaulē -...