Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Latviešiem neveiksmīgs vakars ārzemēs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Latviešiem neveiksmīgs vakars ārzemēs
Toms Kirmužs
Foto: nnbr.no

Norvēģijas vīriešu spēcīgākajā florbola līgā pamatīgā neveiksmju joslā trāpījis "Harstad" ar trim latviešiem ierindā, bet Evelīnai Garbarei ar komandas biedrenēm nav izdevies sasniegt Šveices kausa pusfinālu. Junioru līgā komandas pirmajā maiņā debitējis Ulvis Mētra, bet zemākā līmenī sevi rezultatīvi turpina pierādīt Kristers Osis.

"Harstad" piedzīvo ceturto neveiksmi pēc kārtas
Neveiksmju joslā iekļuvis Norvēģijas Elites līgas klubs "Harstad", kas piedzīvojis ceturto neveiksmi pēc kārtas, viesos ar 4:8 (1:3, 1:3, 2:2) piekāpās "Greaker" vienībai. Zaudētāju rindās ar vienu vārtu guvumu atzīmējās Toms Kirmužs, bet Tomam Niedrem divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr vārtsargs Mareks Belousovs vēlreiz palika rezervē. Kirmužs šosezon iespējis 25 (15+10) rezultativitātes punktus, bet Niedrem savā debijas sezonā pašlaik 22 (10+12) punkti.

Garbare izstājas no Šveices kausa
Šveices kausa ceturtdaļfināla barjeru pārvarēt nav sanācis Evelīnas Garbares pārstāvētajam "Wizards Bern Burgdorf", kas viesos nerezultatīvā spēlē ar 2:4 (0:1, 1:3, 1:0) piekāpās "Kloten-Dietlikon Jets". Latviešu florboliste ar rezultativitātes punktiem šajā spēlē neizcēlās. Pusfinālu sasniedza arī otra vadošā Šveices dāmu komanda "piranha chur", tāpat labāko kvartetā tika "Skorpion Emmental Zollbruck", bet izlozi lieliski izmantoja "SU Mendrisiotto" vienība, kura ceturtdaļfinālā bija pārāka, sacenšoties divām NLB līgas komandām, apspēlējot "FB Riders DBR".

Mētra pirmajā maiņā, komandai pārtrūkst uzvaru sērija
Pēc astoņām uzvarām sezonas pirmajās astoņās spēlēs zaudējumu Somijas junioru Elites līgā piedzīvojis Ulvja Mētras pārstāvētais "Steelers", kas viesos ar 6:8 (2:2, 2:1, 2:5) piekāpās "Oilers" vienībai, vāji nospēlējot mača noslēdzošos nogriezni. Ulvis Mētra pirmo reizi sezonā spēlēja savas komandas pirmajā aizsargu pārī, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Deviņos aizvadītajos mačos Mētra sakrājis 3 (1+2) rezultativitātes punktus.

Višņevskai neveiksme spēles beigās
Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā sāpīgu zaudējumu piedzīvojis Laumas Višņevskas pārstāvētais "Stromsbro IF", kas savā laukumā ar 3:4 (0:2, 1:0, 2:2) piekāpās "Nacka Wallenstam IBK". Viešņas uzvaras vārtus guva divas minūtes pirms pamatlaika beigām. Latvijas izlases vārtsardze šajā spēlē tika galā ar 16 no 20 pretinieču metieniem. Jāpiezīmē, ka mājinieces sāncenšu vārtsardzi traucēja 35 reizes, taču ar to uzvarai izrādījās par maz.

Krastiņai pirmais zaudējums sezonā
Pirmo neveiksmi Dānijas spēcīgākajā sieviešu līgā piedzīvojis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas savā laukumā rezultatīvā spēlē ar rezultātu 6:11 (1:2, 2:5, 3:4) piekāpās vienai no lielākajām konkurentēm turnīra tabulā "Fredrikshavn Blackhawks". Latviešu florboliste šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet sezonas sešās spēlēs viņai 10 (7+3) rezultativitātes punkti.

Ankudinovai vēl viens vārtu guvums
Jaunajai Latvijas izlases uzbrucējai Annai Ankudinovai izdevies izcelties ar vēl vienu vārtu guvumu Somijas jauniešu čempionāta spēlē, tādējādi sekmējot savas SSRA vienības 5:3 (1:1, 2:0, 2:2) uzvaru viesos pār "LoSB/VSS" florbolistēm. Latviešu florboliste spēlēja komandas pirmajā uzbrucēju trijniekā. Četrās sezonas spēlēs jaunā latviešu florboliste iekrājusi 13 (7+6) rezultativitātes punktus.

Lazdiņš, Sniķeris un Eglītis sekmē uzvaru
Pie pārliecinošas uzvaras Vācijas 2.Bundeslīgas čempionātā ticis "BSV Roxel" ar Ati Lazdiņu, Miku Sniķeri un Uvi Eglīti sastāvā. Komanda viesos ar 10:2 (4:1, 0:1, 6:0) apspēlēja "Gettorf Seahawks". Sniķeris ticis pie pirmā vārtu guvuma šajā sezonā, kamēr Lazdiņam vārtu guvums un viena rezultatīva piespēle. Sezonā kopumā viņam 9 (4+5) rezultativitātes punkti. Turnīra tabulā latviešu pārstāvētā komanda astoņu komandu konkurencē ieņem piekto vietu.

Eglītis maina komandu un sāk rezultatīvu sezonu
Ilgāku laiku Norvēģijas zemākajās līgās karjeru turpina Valmieras florbola audzēknis Edmunds Eglītis, kurš šosezon pievienojies 1.divīzijas klubam "Ajer". Pirmajā spēlē viņš vēl nebija kopā ar komandu, bet otrajā mačā, kurā "Ajer" ar 5:4 (1:1, 0:1, 3:2, 1:0) papildlaikā pieveica "Valerenga", Eglītis bija kopā ar komandu, izceļoties ar rezultatīvu piespēli. Trešās kārtas spēlē "Ajer" ar 11:2 (5:1, 3:0, 3:1) sagrāva "Oreasen", Eglītim tiekot pie pirmā vārtu guvuma, kā arī nopelnot vēl vienu piespēli. Spēlē pret "BMIL" tika piedzīvota pirmā neveiksme sezonā (4:5), Eglītim paliekot bez punktiem. Arī pret "Lyn" (2:3) Eglītis palika sausā, bet vārtus guva 7:3 uzvarētajā spēlē pret "Grei". Spēlē pret "Lillestrom" (1:7) Eglītis nepiedalījās, bet mačā pret "Ull/Kisa", kas tika uzvarēts ar 4:3, Eglītis tika pie vēl viena rezultatīva metiena. Līdz ar to valmierietis sešās nospēlētajās cīņās iekrājis 5 (3+2) rezultativitātes punktus.

Citā reģionā vairāki latvieši spēlē "Fjellkameratene IL" vienības sastāvā. Pirmajā sezonas spēlē komanda savā laukumā ar 3:7 (1:3, 0:2, 2:2) piekāpās Latvijā redzētajam "Brodd IBK". Zaudētāju rindās ar vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Ivo Pats, kuram šī ir pirmā sezona leģionāra ādā. Tikmēr Guntis Briška, Dāvis Liepiņš un vārtsargs Mārtiņš Holšteins jau daudzus gadus spēlē Norvēģijā, šosezon gan nomainot komandu.

Mallons rezultatīvs sezonas ievadā
Pirmās spēles Vācijas reģionālās līgas sezonā aizvadījis Rihards Mallons, kurš pārstāv "ABC Wesseln" vienību. Pirmajā spēlē baušķenieks atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un divām piespēlēm (kā arī ar divām soda minūtēm), bet komanda ar 5:11 (3:5, 2:6) piekāpās "ETV Piranhhas-2" vienībai. Pēc nelielas atpūtas komanda devās laukumā vēlreiz, Mallonam izceļoties ar četriem vārtu guvumiem, taču vienība nespēja izvairīties no vēl viena zaudējuma, ar 6:13 (2:5, 4:8) piekāpjoties "Baltic Storms" florbolistiem.

Osim pieci vārtu guvumi vienā spēlē
Beļģijas otrajā spēcīgākajā līgā rezultatīvi turpina spēlēt Kristers Osis, kurš izcēlies ar pieciem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm mačā, kurā viņa pārstāvētais "Black Cobra's Gent" viesos ar 20:3 (7:1, 5:0, 8:2) pārliecinoši sagrāva "Redskins Cherokees" vienību. Šie pretinieki gan ir vājākā komanda līgā, kamēr "kobras" pašlaik atrodas otrajā pozīcijā. Osis pašlaik piedalījies divās spēlēs, sakrājot 10 (6+4) rezultativitātes punktus. Pirmajā spēlē viņš nespēlēja, jo nebija nokārtota pāreja, savukārt vienā spēlē komanda tika pie tehniskās uzvaras.