Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Krūmiņš turpina būt rezultatīvs, Kontrims iemet "pokeru"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Krūmiņš turpina būt rezultatīvs, Kontrims iemet "pokeru"
Morics Krūmiņš
Foto: Esa Takalo

Somijas spēcīgākajā florbola līgā arvien lielisku sezonu turpina aizvadīt Morics Krūmiņš un viņa pārstāvētais "Nokian KrP", kas joprojām atrodas kopvērtējuma vadošajās pozīcijās. Zemākā līmenī pirmos vārtus sezonā iemetis Emīls Hartmanis, bet Ralfs Orste asistējis uzvaras vārtu guvumā.

Krūmiņam trīs vārtu guvumi divos mačos
Somijas Elites līgā ar diviem vārtu guvumiem izcēlies Morics Krūmiņš, kura pārstāvētais "Nokian KrP" turpina atrasties turnīra tabulas augšgalā. Kārtējā mačā viesos pret SPV izdevās atgūties no vājā sākuma, kad tika ielaisti divi vārti un ar 9:8 (3:2, 3:1, 2:4, 1:0) papildlaikā izcīnīt uzvaru. Latviešu florbolists ar vārtu guvumiem izcēlās cīņas 24. un 27. minūtē, abas reizes izmantojot Henri Johansona piespēles. Jāpiezīmē, ka cīņas gaitā "Nokian KrP" atradās vadībā ar 7:4, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pie 7:6 rezultāta sarkano kartīti un Spēles sodu 3 nopelnīja Valteri Vītakoski. Mājinieki šo iespēju izmantoja, gūstot divus vārtus un pārņemot vadību. Tomēr 11.sekundes pirms mača beigām jau mājinieki nopelnīja noraidījumu un trīs sekundes pirms finālsvilpes "Nokian KrP" tomēr līdzsvaroja rezultātu, papildlaikā arī tiekot pie panākuma. Krūmiņam šajā spēlē ne vien divi vārtu guvumi, bet arī +3 lietderības koeficients.

Nākamajā mačā Krūmiņš atkal atzīmējās ar vārtu guvumu, realizējot skaitlisko vairākumu cīņā pret Turku TPS, trešā perioda sākumā panākot 3:3 neizšķirtu. Šāds rezultāts noturējās līdz 52.minūtei, kad TPS guva ceturtos vārtus, spēles izskaņā iemetot bumbiņu arī tukšajos vārtos. Krūmiņš atkal maču aizvadīja pirmajā maiņā, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu. "Nokian KrP' šī bija otrā neveiksme sezonā, bet, neskatoties uz šo zaudējumu, komanda saglabā otro vietu turnīra tabulā.

Rajecka klubs pakāpjas uz otro pozīciju
Uz otro vietu Šveices NLB līgā izdevies pakāpties Andra Rajecka pārstāvētais "Floorball Thurgau", kas savā laukumā izcīnīja ļoti svarīgu 5:3 (3:1, 2:0, 0:2) pieveica "Unihockey Langenthal Aarwangen". Jau pēc desmit nospēlētām minūtēm "Floorball Thurgau" bija panākuši 3:0 pārsvaru, ko sekmīgi izdevās nosargāt visa mača garumā. Rajeckis šoreiz ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda pēc 13 nospēlētām cīņām ar 29 punktiem pakāpusies uz otro vietu turnīra tabulā, par punktu apsteidzot tikko uzveikto komandu, kā arī "Ad Astra Sarnen". Līdervienība "Unihockey Basel Regio" gan ir priekšā par deviņiem punktiem.

Jānis Rajeckis zaudē papildlaikā
Šveices spēcīgākajā līgā vēl vienu neveiksmi piedzīvojis Jāņa Rajecka pārstāvētais "Kloten-Bulach Jets", kas savā laukumā ar 4:5 (2:2, 0:2, 2:0, 0:1) piedzīvoja neveiksmi pret "Waldkirch-St.Gallen". Latviešu florbolists šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Cīņas ievadā "Jets" divas reizes izvirzījās vadībā, bet turpinājumā nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Papildlaikā tika nospēlētas vien 20 sekundes, kad viesi guva uzvaru nesošos vārtus.

Vaičim divi noraidījumi, komanda ielaužas astotniekā
Vērtīgu uzvaru Vācijas florbola spēcīgākajā līgā izcīnījis Kristapa Vaiča pārstāvētais "BAT Berlin", kas savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:1, 2:0, 2:2) pieveica "Red Devils Wernigerode" spēlētājus. Latviešu florbolists pirmā perioda izskaņā nopelnīja noraidījumu, kas pretiniekiem ļāva rezultātu sadeldēt līdz minimumam. Savukārt trešā perioda vidū Vaičis vienlaicīgi ar komandas biedru Janu Kratočvilu tika pie noraidījumiem un lielajā vairākumā viesi vienus vārtus atspēlēja, sadeldējot starpību līdz 2:5. Pēc izcīnītās uzvaras "BAT Berlin" ar septiņiem punktiem pakāpās uz astoto vietu. Jāpiezīmē, ka "Red Devils" pirms šīs kārtas tabulā atradās augstajā otrajā vietā, pašlaik atkāpjoties vienu pozīciju zemāk.

Kontrims atzīmējas ar četriem precīziem metieniem
Vēl vienu rezultatīvu maču Austrijas florbola čempionātā aizvadījis Kārlis Kontrims, izceļoties ar četriem precīziem metieniem mačā, kurā viņa pārstāvētais "Hot Shots Innsbruck" viesos ar rezultātu 7:4 (4:2, 0:0, 3:2) pieveica "IC Graz". Tā komandai bija otrā uzvara sezonā, otro reizi pieveicot tieši Grācas komandu, kas atrodas pēdējā vietā čempionāta kopvērtējumā. Insbrukas komanda ieņem sesto vietu septiņu komandu konkurencē.

Hartmanim pirmie vārti sezonā, Orste asistē uzvaras vārtu guvumā
Somijas 2.divīzijā pirmos vārtus sezonā guvis Emīls Hartmanis, kurš tādējādi sekmēja sava PSS pārstāvētās komandas 5:4 (1:2, 0:2, 3:0, 1:0) uzvaru papildlaikā pār "Loiske Kings". Cīņas sākums nebija sekmīgs, jo mājinieki guva divus vārtus, bet 14.minūtē Hartmanis rezultātu sadeldēja līdz minimumam. Neskatoties uz to, pēc diviem periodiem PSS atradās 1:4 iedzinējos, bet trešajā trešdaļā spēja atspēlēties, lai pagarinājumā tiktu pie septītās uzvaras deviņās aizvadītajās cīņās.

Nākamajā mačā tika izcīnīts arī astotais panākums čempionātā, jo PSS viesos ar rezultātu 6:2 (0:0, 2:2, 4:0) pieveica SCH komandu. Šoreiz Hartmanis, spēlējot trešajā maiņā, pie rezultativitātes punktiem gan netika, bet komandai ar 17 punktiem joprojām izdodas saglabāt līderpozīciju čempionāta kopvērtējumā. Jāpiezīmē, ka SCH tajā pašā laikā uzvarējuši vien divas spēles, atrodoties pirmspēdējā vietā čempionāta kopvērtējumā.

Citā apakšgrupā tikpat pārliecinoši turpina spēlēt Ralfa Orstes pārstāvētais "Pelicans SB", kas kārtējā mačā savā laukumā ar rezultātu 7:6 (5:3, 0:0, 1:3, 1:0) papildlaikā pieveica "PoNoVo". Latviešu florbolists otrā perioda izskaņā nopelnīja divu minūšu sodu, bet pēc minūtes komandas biedrs Henri Sepalainens nopelnīja 5+20 minūšu sodu un sarkano kartīti, atstājot komandu trijatā pret pieciem. Minūti pirms pamatlaika beigām "PoNoVo" panāca izlīdzinājumu, bet papildlaika trešajā minūtē Orste asistēja Mikam Nipuli uzvaras vārtu guvumā, kas "Pelicans SB" komandai ļauj saglabāt līderpozīcijas čempionāta kopvērtējumā. Orste septiņās spēlēs nopelnījis 4 (1+3) rezultativitātes punktus.

Degins iemet "tikai" vienus vārtus, junioros pirmais zaudējums
Gūstot vienus vārtus Šveices U-18 čempionāta B-divīzijas cīņā, vienu no saviem nerezultatīvākajiem mačiem aizvadījis Renāts Degins. Tas gan nav traucējis komandai izcīnīt septīto uzvaru tikpat spēlēs, savā laukumā ar 10:3 sagraujot "UHC Winterthur United". Čempionāta kopvērtējumā "Floorball Thurgau' savākuši maksimāli iespējamo 21 punktu, tuvākos sekotājus apsteidzot par septiņiem punktiem. Degins šajās septiņās spēlēs atzīmējies ar 29 (19+10) punktiem.

Turpinot spēlēt arī pie U-21 komandas, Degina klubs 10. spēļu kārtā piedzīvojis pirmo zaudējumu, viesos ar rezultātu 3:5 piekāpjoties "RD March-Hofe Altendorf". Latviešu florbolists šajā mačā izcēlās ar vienu precīzu metienu. Neskatoties uz zaudējumu, "Floorball Thurgau" joprojām atrodas turnīra tabulas galvgalī, par trim punktiem apsteidzot tuvākos konkurentus. Jāpiezīmē, ka "RD March-Hofe" nebūt nav galvenie konkurenti uz pirmo vietu, jo viņi turnīra tabulā atrodas vien piektajā pozīcijā.

Astoņu cilvēku sastāvā Bubina klubs pārved uzvaru
Vācijas reģionālajā Bundeslīgā pie uzvaras viesos izdevies tikt Kārļa Bubina pārstāvētajam "Panther Regensburg", kas viesos ar 10:8 (4:3, 3:1, 3:4) pieveica "Donau Floorball Ingolstadt/Nordheim II". Jāpiezīmē, ka "panteras" uz izbraukuma maču devās vien astoņu cilvēku sastāvā. Jau pirmajā minūtē Bubins atklāja spēles rezultātu, taču tad ar trim precīziem metieniem atbildēja mājinieki. Perioda izskaņa gan labāka padevās "Panther" florbolistiem, kuri atjaunoja vadību. Trešajos vārtos ar piespēli asistēja arī latviešu florbolists, kurš trešajā periodā guva vēl divus vārtus, tādējādi kopumā aizvadot ļoti rezultatīvu maču. Tabulā ar septiņiem punktiem piecos mačos Regensburgas komanda atrodas piektajā vietā, bet Bubins četrās spēlēs ticis pie 6 (5+1) punktiem.