Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Pirmais zaudējums arī “Wiler”, Aņa klubs izlīdzina cīņā par izdzīvošanu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pirmais zaudējums arī “Wiler”, Aņa klubs izlīdzina cīņā par izdzīvošanu
Valte Karvonens ar četriem vārtu guvumiem sekmēja "Floorball Thurgau" jau otro uzvaru sērijā pret regulārās sezonas uzvarētājiem, foto: Markus Aeschimann

Šveices spēcīgākajā florbola līgā aizvadītas trešās ceturtdaļfinālu spēles un pēc šiem mačiem visos dueļos rezultāts ir 2:1. Trešajā kārtā neveiksmi piedzīvoja arī “SV Wiler-Ersigen”. Tikmēr cīņā par izdzīvošanu vēl viena uzvara Danielam Jānim Anim.

Jau pēc pirmajiem diviem mačiem, trijās sērijās rezultāts bija neizšķirts 1:1 un trešajā kārtā pirmo zaudējumu piedzīvoja arī “SV Wiler-Ersigen”, kas savās mājās divreiz ar trīs vārtu pārsvaru apspēlēja “Tigers Langnau”, bet jau pirmajā izbraukuma spēlē ātri nonāca 0:2 iedzinējos, savukārt īsi pēc pamatlaika vidus sasniegšanas mājinieku pārsvars bija pieaudzis jau līdz 5:1. Titulētākā Šveices florbola komanda gan piecas minūtes pirms mača beigām bija pietuvojušies līdz 5:6, taču “tīģeri” nosargāja 8:6 uzvaru, kā pēdējie tiekot pie uzvaras šīs sezonas izslēgšanas turnīrā. Janis Laubers panākumu sekmēja ar trim vārtu guvumiem, kamēr viesu rindās vienīgi Radeks Sikora, izdarot divas piespēles, tika pie vairāk nekā viena punkta.

Pēc gana komfortablas uzvaras izbraukumā, “Floorball Koniz Bern” savās mājās izrādījās pilnīgi bezspēcīgi mačā ar “Grasshopper”, Cīrihes komandai zaudējot ar 4:10. Sākums gan bija lielisks, jo bija nospēlētas vien 45 sekundes, kad Jans Caugs pirmo reizi raidīja bumbiņu pāri vārtu līnijai, izvirzot mājiniekus vadībā. Tomēr līdz pirmā perioda beigām ar 4:1 vadībā atradās “sienāži”, kuri drīz pēc tam pārsvaru palielināja līdz 6:1, liekot mājiniekiem pieprasīt pārtraukumu un veikt izmaiņas virknējumos. Tas vismaz uz mirkli samazināja viesu ofensīvu, kaut gan trešā perioda ievadā “Grasshopper” savu pārsvaru bija pieaudzējuši līdz nepieklājīgajam 8:1. Mača izskaņā trīs vārti arī Bernes komandai, taču bija jāatzīst konkurentu pilnīga dominance laukumā. Kajs Bīrs ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās, kamēr mājiniekiem visos vārtu guvumos piedalījās Caugs, pēc ātri gūtajiem vārtiem atzīmējoties ar trim piespēlēm.

Atkal iedzinējos sērijā nonākuši regulārās sezonas uzvarētāji “HC Rychenberg Winterthur”, kas izbraukuma mačā vāji nospēlēja pirmārt jau aizsardzībā, otro reizi šajā sērijā ielaižot jau 11 vārtus. Pašiem ilgstoši neizdevās tikt pie rezultatīviem metieniem, kā rezultātā pēc 20 minūtēm Vintertūras komanda atradās 0:3 iedzinējos pret “Floorball Thurgau”. Ar vārtiem un divām piespēlēm uzvarai pretim komandu veda Peters Kotilainens. Otrajā trešdaļā intriga atgriezās, kad mājinieku pārsvars bija sadilis līdz 4:3, taču noslēdzošjaā periodā soms Valte Karvonens ar trim rezultatīviem metieniem veica kārtējo izrāvienu, no kura viesi nespēja atgūties un “Thurgau” uzvarēja ar 11:6, otro reizi pārņemot vadību sērijā. Kotilainenam šajā spēlē divi vārti un trīs piespēles, kamēr Karvonenam četri rezultatīvi metieni. Viesiem vēl viena rezultatīva spēle Jonatanam Nilsonam, taču viņa trīs vārtu guvumi neglāba no sakāves.

Īsi pēc pirmā pārtraukuma “UHC Alligator Malans” panāca 3:1 vadību mājas mačā pret “Zug United”, vēlāk Lankinens guva arī ceturtos vārtus, taču Šveices kausa ieguvēji prata pagriezt spēles gultni pretējā virzienā, izceļoties ar pieciem vārtiem 20 minūšu laikā un Džošua Šnella vārtu guvums mača 51. minūtē mājiniekiem ļāva deficītu sadeldēt līdz 5:6, taču panākumam ar to nepietika. Severins Nigs ar vieniem vārtiem un divām piespēlēm bija rezultatīvākais uzvarētājiem, kamēr laukuma saimnieku rindās Tomi Jerku guva divus vārtus un izdarīja tikpat piespēļu.

Šveices Lidl Unihockey Premjerlīga

1/4 finālu spēles:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7. spēleSērijā
HC Rychenberg Winterthur – Floorball Thurgau6:116:46:111:2
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau8:55:26:82:1
Zug United – UHC Alligator Malans4:33:56:52:1
Grasshopper Club Zurich – Floorball Koniz Bern4:32:54:101:2

Cīiņā par izdzīvošanu Daniela Jāņa Aņa pārstāvētais “UHC Uster” spējuši izlīdzināt rezultātu sērijā (2:2) pret “Unihockey Regio Basel”, kaut gan pirmajās divās spēlēs bija piedzīvojuši zaudējumu. Ceturtajā sērijas spēlē “UHC Uster” savās mājās panāca 6:4 panākumu, turklāt pusotru minūti pirms pirmās trešdaļas beigām pie pirmā punkta šajā sērijā tika arī Latvijas izlases uzbrucējs, izdarot precīzu metienu. Arī otrā “izdzīvošanas pārī” rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts pēc tam, kad “Chur Unihockey” savās mājās ar 6:5 pēcspēles metienu sērijā apspēlēja “Waldkirch-St.Gallen”.