Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Vienīgi “SV Wiler-Ersigen” nostiprina vadību

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vienīgi “SV Wiler-Ersigen” nostiprina vadību
"SV Wiler-Ersigen" līksmo par otro uzvaru, foto: Hinz Wilfried, Unihockey.ch

Šveices spēcīgākajā florbola līgā turpinās ceturtdaļfinālu sērijas. Pēc diviem mačiem vienīgi “SV Wiler-Ersigen” atrodas 2:0 vadībā sērijā, kamēr trijos pārējos pāros rezultāts pēc divām cīņām ir neizšķirts.

Jau otro grūto spēli pēc kārtas aizvadīja regulārās sezonas uzvarētāji “HC Rychenberg Winterthur”, kuri pirmajā spēlē pret “Floorball Thurgau” piedzīvoja sakāvi ar rezultātu 6:11, bet otrajā spēlē savās mājās pirmo trešdaļu zaudēja ar 0:3, turklāt visi trīs vārti tika zaudēti deviņu minūšu laikā, kas lika izšķirties par 30 sekunžu pārtraukumu. Ar to izdevās apslāpēt viesu uzbrukumus, bet pašiem līdz pirmajam vārtu guvumam bija jāgaida līdz 38. minūtei, kad izdevās gūt pirmos vārtus. Drīz pēc tam Jonantans Nilsons guva arī otros vārtus. Spēles noslēdzošajā trešdaļā Turgavas komanda vēl tika pie ceturtā vārtu guvuma, taču iegūtā pārliecība otrā perioda izskaņā ļāva mājiniekiem lauzt spēles gaitu, nodrošinot uzvaru mačā ar 6:4 un izlīdzināt rezultātu sērijā. Teicama spēle Nilsonam, kurš tika pie četriem rezultatīviem metieniem. Viesiem tikmēr divi vārtu guvumi somu leģionāram Peteram Kotilainenam.

Pie otrās uzvaras sērijā izdevies tikt “SV Wiler-Ersigen”, kas pēc diviem periodiem bija iekrājuši 3:1 vadību mačā ar “Tigers Langnau”. Neskatoties uz trim ielaistajiem vārtiem, abu komandu vārtsargi aizvadīja lielisku spēli. Noslēdzošajā spēles periodā laukuma saimnieku nomināli trešais virknējums guva divus vārtus, tādējādi komanda tika pie 5:2 uzvaras mačā, sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām panākot 2:0 vadību. Uzvarētājiem divus vārtus guva Marks Andrē Fogts, kamēr viesu rindās tāda pati statistika Mateo Niko Šteineram.

Rezultāts sērijā izlīdzināts potenciāli saistošākajā pārī, kurā “Grasshopper” savās mājās ar rezultātu 2:5 piedzīvoja neveiksmi pret “Floorball Koniz Bern”. Ne velti astoto spēcīgāko komandu regulārajā sezonā neviena no vadošajām trim vienībām neizvēlējās par saviem oponentiem. Pēc pirmā perioda rezultāts otrajā mačā bija neizšķirts 1:1, bet otrajā trešdaļā viesi sešu minūšu laikā spēja iekrāt 3:1 vadību. Turpinājumā mājinieki vienus vārtus spēja atspēlēt, bet kopumā Bernes komanda nodemonstrēja lielisku spēli aizsardzībā, turklāt uzbrukumā mača likteni izšķīra Jans Caugs, atzīmējoties ar diviem precīziem metieniem.

Gūstot trīs ātrus vārtus trešā perioda ievadā, rezultātu sērijā izlīdzināt izdevies arī “UHC Alligator Malans”, kas izbraukuma spēlē ar rezultātu 5:3 apspēlēja “Zug United”. Pēc pirmā perioda rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet otrā perioda ievadā Hartmans vadībā izvirzīja viesus, šādam scenārijam notiekot pirmo reizi šajā sērijā. Mājinieki gan spēja atspēlēties, kad divas minūtes vēlāk precīzs bija Sami Johansons, perioda izskaņā somam gūstot vēl vienus vārtus, kas deva 3:2 vadību Cūgai. Trešo periodu viesi iesāka ar spēli skaitliskajā vairākumā un Lankinens izmantoja vairākumu, pārņemot vadību. Savukārt 43. cīņas minūtē ar piecu sekunžu intervālu vārtus guva arī Brailards un Roners, tādējādi panākot 5:3 vadību “aligatoriem”. Mājinieki uzreiz ņēma pārtraukumu, taču atlikušajās 17 minūtēs tā arī nespēja atspēlēt kaut vienus vārtus.

Šveices Lidl Unihockey Premjerlīga

1/4 finālu spēles:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7. spēleSērijā
HC Rychenberg Winterthur – Floorball Thurgau6:116:41:1
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau8:55:22:0
Zug United – UHC Alligator Malans4:33:51:1
Grasshopper Club Zurich – Floorball Koniz Bern4:32:51:1