Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēnai divi vārti pārliecinošā uzvarā, Anim un Arakam mainīgas sekmes

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēnai divi vārti pārliecinošā uzvarā, Anim un Arakam mainīgas sekmes
Simona Grāpēna, foto: 1.SC Tempish Vitkovice

Čehijas florbola Ekstralīgas ceturtdaļfināla mačā ar diviem vārtu guvumiem izcēlusies Simona Grāpēna, sekmējot komandas vieglu uzvaru. Tikmēr cīņu par ceturtdaļfinālu ar zaudējumu sācis Klāvs Araks ar komandu. Šveicē vietu vadošo komandu pulkā atdot gatavs nav Daniela Aņa pārstāvētais klubs, bet Vācijas stiprākās līgas izslēgšanas turnīru ar sāpīgu zaudējumu sācis Roberts Blumbergs.

Grāpēnai divi vārti, komandai viegla uzvara

Vēl vienu pārliecinošu uzvaru Čehijas florbola Ekstralīgas ceturtdaļfināla sērijas mačā izcīnījis Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice”, kas savās mājās ar rezultātu 14:3 (5:0; 4:2; 5:1) sagrāva “Bulldogs Brno”, tādējādi sērijā panākot 2:0 vadību. Mājinieces jau pirmajā periodā tika pie pieciem bezatbildes vārtu guvumiem, otros no vārtiem gūstot tieši Latvijas florbola leģionārei. Viešņas pie pirmajiem vārtiem tika vien cīņas 34. minūtē, taču mājinieces bija jau guvušas deviņus vārtus, pēdējos no tiem atkal gūstot Grāpēnai. Pēdējā spēles nogrieznī pārsvars tika pieaudzēts vēl vairāk, mājiniecēm triumfējot ar rezultātu 14:3. Rezultatīvākā ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm bija Nela Sikorova, bet Grāpēna, kura laukumā pavadīja nedaudz vairāk par 16 minūtēm, atzīmējās ar diviem rezultatīviem metieniem.

Araks noraidās, komandai zaudējums pirmajā play-in spēlē

Regulārās sezonas noslēdzošajā spēlē Čehijas florbola Ekstralīgā Klāva Araka pārstāvētais “TJ Sokol Kralovske Vinohrady” savās mājās gana pārliecinoši tika galā ar “FBC Liberec”, kas regulāro sezonu noslēdza septītajā pozīcijā. Dažas dienas vēlāk komandas sāka sēriju par iekļūšanu ceturtdaļfinālā, tika spēle tika aizvadīta Liberecā. Jau mača ievadā divus vārtus laukuma saimnieku labā noorganizēja saikme Jakubs Faksa un Vojtehs Vīners, bet trešdaļas turpinājumā ar metienu no tuvas distances mājinieki guva arī trešos vārtus. Pēc pārtraukuma Ondrejs Plojals vienus vārtus atspēlēja, taču mājinieki nebija gatavi samierināties ar spēles gaitas maiņu, atjaunojot trīs vārtu pārsvaru. Arī pēdējā trešdaļā cīņas gaita būtiski nemainījās, komandām apmainoties vārtu guvumiem, tādējādi “Liberec” maču uzvarēja ar 5:2, sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0. Klāvs Araks laukumā pavadīja nepilnas 15 minūtes, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties, taču nopelnot divas soda minūtes.

Anim ar komandu izdodas tikt pie uzvaras viesos

Sarežģītā situācijā cīņā par vietas saglabāšanu Šveices spēcīgākajā florbola līgā bija nonācis Daniela Jāņa Aņa pārstāvētais “UHC Uster”, kas bija zaudējuši pirmās divas spēles pret “Unihockey Basel Regio”, bet trešais mačs bija jāaizvada izbraukumā. Arī trešo spēli sekmīgāk iesāka Bāzeles komanda, kura jau otrajā minūtē izvirzījās vadībā pēc Jonasa Čana vārtu guvuma, bet uz Īva Kloti vārtu guvumu mājinieki atbildēja ar precīzu raidījumu jau pēc 52 sekundēm. Latvieša pārstāvētais klubs lieliski aizvadīja otro periodu, kura guva trīs vārtus, savējos nosargājot sausā. Ar to izrādījās pietiekami, lai noslēdzošajā periodā nosargātu uzvaru, jo laukuma saimnieki vienīgos vārtus guva vien astoņas sekundes pirms finālsvilpes. Tādējādi “UHC Uster” uzvarēja spēli ar 4:3, sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām pietuvojoties līdz 1:2. Anim šajā mačā ar rezultativitātes punktiem izcelties neizdevās.

Blumberga klubs nenosargā pārsvaru un sēriju sāk ar zaudējumu

Vācijas spēcīgākajā florbola līgā neveiksmi pirmajā ceturtdaļfināla spēlē piedzīvojis Roberta Blumberga pārstāvētais “Unihockey Igels Dresden”, kas savās mājās ar rezultātu 4:6 (2:3; 0:1; 2:2) piekāpās “ETV Piranhas Hamburg” komandai. Mačs gan laukuma saimniekiem iesākās lieliski, jo pēc sešām nospēlētām minūtēm Drēzdenes komanda atradās vadībā ar 2:0. Līdz pārtraukumam gan minimālā vadībā jau atradās viesi, kuri otrajā periodā iemeta arī ceturtos vārtus. Tomēr intriga atgriezās un trešā perioda vidū rezultāts atkal bija līdzīgs. Kad jāspēlē bija mazāk par piecām minūtēm piekto reizi mačā tika pārspēts Blumbergs, bet drīz pēc tam laukuma saimnieki neizmantoja iespēju realizēt vairākumu. Pēdējā minūtē viesi iemeta bumbiņu tukšos vārtos, nodrošinot panākumu ar 6:4.

Ronim vārtu guvums pret “Indians”

Ar vārtu guvumu Somijas U22 florbola čempionātā izcēlies Ernests Ronis, kurš devās laukumā “EraViikingit” komandas otrajā virknējumā spēlē, kurā viņa pārstāvētais klubs ar 7:8 (0:1; 2:4; 5:3) tomēr piekāpās “Indians” vienībai, kuru rindās sezonas sākumā spēlēja gan Markuss Dumpis, gan Mikus Eduards Ķikuts. Šoreiz gan latviešu cīņa izpalika, jo Dumpis ir ticis līdz kluba galvenās komandas sastāvam, kamēr Ķikutam sezona izvērtusies gaužām neveiksmīga savainojumu dēļ. Ronis vārtus guva trešā perioda ievadā, tobrīd panākot 4:5 savai komandai. Nākamo 11 minūšu laikā mājinieki ar vēl diviem precīziem metieniem spēja panākt arī 6:5, taču spēles galotnē labāki bija indiāņi, kas tādējādi tika pie trim punktiem. “Indians” tādējādi ar 31 punktu kļuva par regulārās sezonas uzvarētājiem, kamēr “EraViikingit” iekrāja 21 punktu, ar ko pietika piektajai pozīcijai. Ronis 18 sezonas aizvadītajās spēlēs izcēlies ar (3+3) punktiem.