Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kārkliņai un Garklāvai Norvēģijas zelts

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Kārkliņai un Garklāvai Norvēģijas zelts
Līga Garklāva (no kreisās) un Gunita Kārkliņa
Foto: "Sveiva IBK"

Latvijas sieviešu florbola izlases spēlētājas Gunita Kārkliņa un Līga Garklāva komandas "Sveiva IBK" sastāvā kļuvušas par Norvēģijas čempionēm.

Norvēģijas Florbola čempionātā zelta medaļas tiek izcīnītas regulārajā čempionātā, kurā šosezon piedalījās septiņas sieviešu komandas. Katrai komandai ar katru tiekoties pa trim reizēm, abu latviešu pārstāvētā "Sveiva IBK" izcīnīja 14 uzvaras, trīs reizes nospēlēja neizšķirti un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu. Par čempioni "Sveiva IBK" kļuva jau divas spēles pirms turnīra beigām, bet zelta medaļas un čempionu kauss tika pasniegts tikai vakar – pēc pēdējā mača, kurā tika nospēlēts neizšķirti ar "Tunet IBK", laupot pretiniecēm iespēju iegūt bronzu.

G.Kārkliņa un L.Garklāva, kuras trīs iepriekšējās sezonās RSU sastāvā izcīnīja trīs Latvijas čempioņu titulus, lai arī norvēģu klubā bija tikai pirmo gadu, uzreiz kļuva par tā līderēm. Aizsardze Gunita Kārkliņa šosezon guva 31 (17+14) punktus, kļūdama ne tikai par otro rezultatīvāko savā komandā, bet arī par piekto rezultatīvāko visā Norvēģijas sieviešu Elites līgā. Uzbrucējai Līgai Garklāvai 22 (15+7) punkti. Viņa ir ceturtā rezultatīvākā komandā un desmitā rezultatīvākā līgā. Sezona Norvēģijā gan vēl mūsu meitenēm nebeidzas, jo komandas piedalīsies kausa izcīņas turnīrā.

Izmantotie resursi:
floorball.lv