Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kārkliņai, Garklāvai un Biļinskai – Norvēģijas zelts

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Kārkliņai, Garklāvai un Biļinskai – Norvēģijas zelts
L.Biļinska (no kreisās), G.Kārkliņa un L.Garklāva ar Norvēģijas čempioņu kausu
Foto: facebook.com

Ar Latvijas sieviešu florbola izlases spēlētāju Gunitas Kārkliņas, Līgas Garklāvas un Luīzes Biļinskas pārstāvētās komandas "Sveiva IBK" uzvaru noslēdzies Norvēģijas sieviešu Elites līgas regulārais turnīrs. Kārkliņa un Garklāva šīs Skandināvijas valsts čempioņu kausu virs galvām cēla jau otro pavasari pēc kārtas, bet Biļinskai tas ir pirmais norvēģu zelts.

Norvēģijas Florbola čempionātā zelta medaļas tiek izcīnītas regulārajā turnīrā, kurā šosezon piedalījās sešas sieviešu komandas. Katrai komandai ar katru tiekoties pa četrām reizēm, latviešu pārstāvētā "Sveiva IBK" izcīnīja 19 uzvaras un piedzīvoja tikai vienu zaudējumu, zelta medaļas nodrošinot sev jau pāris kārtas pirms turnīra beigām. Komandas gūto un ielaisto vārtu attiecība – 180:26.

Aizsardze Gunita Kārkliņa šosezon guva 22 (12+10) punktus, uzbrucējai Līgai Garklāvai 13 (6+7) punkti, bet par rezultatīvāko ne tikai "Sveiva IBK" rindās, bet arī visā Elites līgā kļuvusi Norvēģijas čempionāta debitante Luīze Biļinska – 55 (33+22) punkti. Sezona Norvēģijā gan vēl mūsu meitenēm nebeidzas, jo vēl notiks kausa izcīņas turnīrs, kurā "Sveiva IBK" mēģinās revanšēties par pērn pusfinālā piedzīvoto zaudējumu.

Jāatgādina, ka Gunita Kārkliņa, Līga Garklāva un Luīze Biļinska "Sveiva IBK" sastāvā šosezon kļuva arī par EuroFloorball kausa ieguvējām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...