Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Anim vēl viena neveiksme, zaudē arī regulārās sezonas uzvarētāji

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Anim vēl viena neveiksme, zaudē arī regulārās sezonas uzvarētāji
"Floorball Thurgau" parūpējušies par lielāko pārsteigumu 1/4 fināla ievadā, foto: Markus Aeschimann

Šveices spēcīgākajā florbola līgā sākušās ceturtdaļfināla spēles un par pārsteigumu parūpējās “Floorball Thurgau”, kas izbraukuma mačā gana pārliecinoši tika galā ar regulārās sezonas uzvarētājiem.

Pagājušajā nedēļā piedzīvojuši zaudējumu Šveices kausa finālā, “HC Rychenberg Winterthur” visu uzmanību var koncentrēt valsts čempionātam, taču pirmā spēle pret “Floorball Thurgau” izvērtās gaužām neveiksmīga. Cīņā, kuru klātienē vēroja vairāk par 1800 skatītāju, mājinieki cieta sagrāvi ar rezulta’tu 5:11. Jau spēles ievadā viesi iekrāja divu vārtu pārsvaru un spēles turpinājumā regulārās sezonas uzvarētāji tā arī netika tuvāk par divu vārtu deficītu. Spēles trešajā periodā nelīdzēja arī vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju, jo viesi prata sodīt ar bumbiņas raidīšanu konkurentu tukšajos vārtos. Uzvarētājiem trīs vārtus guva Olivers Vīdmers, bet Ivo Luti rēķinā vieni vārti un četras rezultatīvas piespēles. Laukuma saimniekiem tikmēr nelīdzēja Klaudio Mutera 1+3.

Krietni mierīgāk pie uzvarām tika pārējās favorītu komandas. “Zug United” otrā peridoa ievadā panāca 4:0 vadību savās mājās pret “UHC Alligator Malans”, pa diviem vārtiem gūstot Sami Johansonam un Albinam Sjogrēnam. Līdz otrā perioda beigām viesi, kuru treneru korpusā darbojas arī latvietis Andris Rajeckis, divus vārtus prata atspēlēt. Trešajā trešdaļā rezultāts nemainījās līdz pat tās pēdējai minūtei, kad Dans Hartmans guva vārtus, deficītu sadeldējot līdz minimumam, taču “Zug United” nosargāja 4:3 panākumu, tādējādi arī sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Pēc kaut kur līdzīga scenārija pie uzvaras savās mājās tika arī “Grasshoppers Club Zurich”, kas mača 51. minūtē izvirzījās 4:0 vadībā pret “Floorball Koniz Bern” komandas. Viesi arī spēles izskaņā uzsāka pakaļdzīšanos, ar trim rezultatīviem raidījumiem deficītu sadeldējot līdz minimumam, taču ievirzīt spēli papildlaikā nepietika laiks – “sienāžiem” sērijas pirmajā spēlē panākums ar rezultātu 4:3.

Tikmēr titula aizstāvētāji “SV Wiler-Ersigen” savās mājās pēc pirmā perioda spēlēja neizšķirti 1:1 ar “Tigers Langnau”, savukārt cīņas 27. minūtē mājinieki bija iekrājuši jau 3:1 vadību. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 15 minūtes, “tīģeri” rezultātu bija spējuši izlīdzināt, Janam Lauberam panākot 3:3. Taču laukuma saimnieku atbilde bija iespaidīga ar četriem vārtu guvumiem piecās minūtēs, kas deva 7:3 vadību. Spēles izskaņā komandas apmainījās rezultatīviem metieniem, taču “SV Wiler” uzvara ar 8:5 tika izcīnīta. Ar diviem vārtu guvumiem un tikpat piespēlēm uzvaru sekmēja Jans Burkī.

Šveices Lidl Unihockey Premjerlīga

1/4 finālu spēles:

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7. spēleSērijā
HC Rychenberg Winterthur – Floorball Thurgau6:110:1
SV Wiler-Ersigen – Tigers Langnau8:51:0
Zug United – UHC Alligator Malans4:31:0
Grasshopper Club Zurich – Floorball Koniz Bern4:31:0

Netiekot vadošo komandu astotniekā, Daniela Jāņa Aņa pārstāvētais “UHC Uster” turpina cīņu par vietu līgā arī nākamajā seoznā. Sacenšoties ar “Unihockey Regio Basel”, latvieša klubs zaudēja pirmo spēli un zaudējuši arī otro spēli. Mazrezultatīvā spēlē laukuma saimnieki izvirzījās vadībā otrā perioda izskaņā, bet deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām Lamminnens vadībā izvirzīja Bāzeles komandu. Laukuma saimnieku līderis Šmuki, tiekot pie otrajiem vārtiem mačām panāca 2:2 neizšķirtu, bet sekojošajā pēcspēles metienu sērijā pārāki izrādījās viesu florbolisti, kas tādējādi mačā triumfēja ar 3:2 un sērijā panākuši 2:0 vadību.

Otrā izdzīvošanas pārī gan rezultāts kļuvis neizšķirts, jo “Waldkirch St-Gallen” izbraukumā ar rezultātu 6:4 pieveica “Chur Unihockey”, lai gan mača ievadā nonāca iedzinējos ar 0:2.