Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Valmierietis Beķeris uzvar florbola turnīrā Korejā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Valmierietis Beķeris uzvar florbola turnīrā Korejā
Mārtiņš Beķeris ar "Jeju Open International Floorball Championship 16" uzvarētāju kausu.

Par eksotiku Latvijas florbolistu vidū šajā sezonā parūpēsies bijušais FK "Valmiera" florbolists Mārtiņš Beķeris, kurš devies uz Dienvidkoreju, kur jau pierakstījies ar rezultatīvu darbību.

Mārtiņš Beķeris vēl 2011./12.gada sezonā gāja laukumā Latvijas florbola virslīgas čempionātā FK "Valmiera" sastāvā, izceļoties ar 11 (6+5) rezultativitātes punktiem. Nākamajā sezonā viņš pārcēlās uz Dāniju un pievienojās šīs valsts spēcīgākās līgas komandai "AFS Floorball". Pēc tam uz vairākām sezonām valmierietis pazuda no florbola aprindām, bet 2015./16.gada sezonā pierakstījās Nīderlandes pēc spēka otrās stiprākās līgas komandā "FC Breda", kur sešās spēlēs savāca 12 (7+5) rezultativitātes punktus. Jaunajā sezonā viņš pārcēlies uz vēl eksotiskāku vietu:

"Pateicoties Universitātes apmaiņas programmai, man tika piedāvāta iespēja doties turpināt savas studijas uz Koreju, ko arī nolēmu izmantot. Drīz vien saņēmu arī piedāvājumu no kādas komandas startēt starptautiskā divu dienu turnīrā "Jeju Open International Floorball Championship 16", kas pulcēja 14 vīriešu un sešas sieviešu komandas ar spēlētājiem no desmit valstīm – Singapūras, Japānas, Ķīnas, Korejas, Zviedrijas, Somijas, Čehijas, Norvēģijas, Austrālijas un Latvijas.

Pats pārstāvēju "KorSweLa" komandu ar dažiem Korejas izlases spēlētājiem sastāvā. Turnīra pirmajā dienā aizvadījām divas apakšgrupu turnīra spēles pret vietējām Korejas komandām, izcīnot salīdzinoši vieglas uzvaras ar rezultātiem 10:0 un 21:1, likumsakarīgi ieņemot pirmo vietu grupā." Latvieša rēķinā pirmajā spēlē 3 (2+1), bet otrajā pat 7 (3+4) rezultativitātes punkti.

Turpinājumā sekoja izslēgšanas turnīrs un ceturtdaļfinālā Beķera pārstāvētajai komandai pretim stājās pērnā gada turnīra uzvarētāji "T3" no Japānas ar vairākiem šīs izlases spēlētājiem sastāvā. Mača lielāko daļu vadībā atradās japāņi, bet pēdējās divās minūtēs "KorSweLa" izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, uzvarot ar 4:3 un tādējādi tiekot pusfinālā. Beķeris asistēja trešajā vārtu guvumā.

Pusfinālā ar 3:0 tika uzvarēta "Team 2020" no Korejas un pirmos vārtus mačā guva valmierietis. Finālā līdzīgā spēlē minimāla 1:0 uzvara pār Korejas komandu "Snipers", kas nodrošināja turnīra uzvarētāju laurus.

"Kopumā jāsaka, ka turnīrs bija diezgan augstā līmenī organizētības ziņā. Turnīra atklāšanas ceremonijā uzrunas teica arī valsts politiķi un pēc fināla trim labākajām komandām tika pasniegtas naudas balvas. Protams, šajā pusē florbols nav pats populārākais sporta veids, taču šķiet, ka tas attīstās pareizajā virzienā. Visā visuma šeit ir diezgan liela florbola eksotika," par pirmajiem piedzīvojumiem Āzijā izteicies Beķeris.

     [+] [-]

, 2016-09-06 11:13, pirms 8 gadiem
Labs, Bečij!