Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Garbare mača MVP, Višņevska sasniedz Čehijas čempionāta finālu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Garbare mača MVP, Višņevska sasniedz Čehijas čempionāta finālu
Evelīna Garbare (#59)
Foto: unihockey-fotos.ch

Šveices florbola čempionāta pusfinālā par mača labāko spēlētāju atzīta Evelīna Garbare, bet Lauma Višņevska ar komandas biedrenēm iekļuvusi Čehijas čempionāta Superfinālā. Norvēģijas kausa finālam tuvojas "Sveiva" ar trim latvietēm sastāvā, bet Maksims Terehovs izcēlies ar trim piespēlēm Igaunijas Superfinālā.

Garbare mača MVP, komandai zaudējums
Šveices sieviešu florbola čempionāta pusfināla trešajā spēlē zaudējumu piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern Burgdorf", kas viesos ar 4:6 (1:1, 1:3, 2:2) piekāpās "UHC Dietlikon", sērijā atkal nonākot iedzinējos ar 1:2. Teju visu maču vadībā atradās regulārās sezonas uzvarētājas, kas panākumu arī nosargāja. Lai gan ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, par mača labāko spēlētāju Burgdrofas komandas rindās tika atzīta Latvijas izlases florboliste Evelīna Garbare. Lai pagarinātu sēriju, ceturtajā mačā, kas 10.aprīlī norisināsies Burgdorfā, nepieciešams izcīnīt uzvaru.

Višņevska pārliecinoši sasniedz Čehijas Superfinālu
Čehijas Ekstralīgas Superfinālā iekļuvis Laumas Višņevskas pārstāvētais "1. SC Vitkovice Oxdog", kas ceturtajā pusfināla spēlē savā laukumā ar 12:2 (4:1, 3:0, 5:1) saplosīja "FbŠ "pipni.cz Bohemians" komandu no Prāgas, tādējādi sērijā uzvarot ar rezultātu 4:0. Lauma Višņevska aizvadīja visu maču savas komandas vārtos, tiekot galā ar 19 no 21 pretinieču metiena. Finālā 17.aprīlī Višņevskas klubs O2 arēnā Prāgā sacentīsies ar "Fat Pipe Florbal Chodov", kas arī savas pretinieces pusfināla sērijā apspēlēja ar 4:0.

Isjominai divi vārtu guvumi Norvēģijas kausa pusfinālā
Otro uzvaru Norvēģijas kausa pusfinālā izcīnījis "Sveiva", viesos ar rezultātu 7:3 (2:1, 2:2, 3:0) apspēlēja "Grei" komandu. Lielisku spēli aizvadīja Diāna Isjomina, kurai divi vārtu guvumi, bet vienreiz izcēlās arī Luīze Biļinska. Tāpat rezultatīvi nospēlēja arī Linda Adolpsone, kurai iepriekšējā spēlē trīs precīzi metieni, bet šoreiz viņai divi vārtu guvumi. Sērijā līdz trim uzvarām rezultāts kļuvis 2:0 "Sveiva" labā un punktu šai sērijai būs iespēja pielikt 5.aprīlī ar spēli savā laukumā.

Terehovs uguņo, bet komanda zaudē otro finālspēli
Igaunijas Meistarīgas finālsērijā otro zaudējumu divās spēlēs piedzīvojis Maksima Terehova pārstāvētais "Eesti Maaulikooli SK", kas pēc dramatiskās neveiksmes mača pēdējā minūtē savā laukumā pirmajā mačā, otrajā cīņā kapitulēja ar 6:11 (3:2, 2:2, 1:7). Pēc ļoti līdzīgām pirmajām divām trešdaļām, trešajā viesi salūza, ielaižot septiņus vārtus, tostarp četrus mača pēdējās piecās minūtēs. Lielisku spēli aizvadīja Latvijas florbolists Maksims Terehovs, izceļoties ar trim rezultatīvām piespēlēm. Mājiniekiem ar 2+5 izcēlās Karols Vīdings, bet Kristjanam Pū 5+1. Sērija turpināsies 9.aprīlī ar spēli Tartu. Lai kļūtu par Igaunijas čempioniem, finālā jāuzvar trijās spēlēs.

Ozoliņam vēl viena uzvara Somijas junioru līgā
Somijas junioru līgas pusfinālā pie otrās uzvaras izdevies tikt "Classic" ar Klāvu Ozoliņu sastāvā. Savā laukumā pret "Era" izdevās izcīnīt uzvaru ar rezultātu 8:7 (3:2, 2:1, 3:4), vadībā esot spēles lielāko daļu. Ozoliņš, kurš pirmajā pusfinālā guva skaistus vārtus, šoreiz spēlēja trešajā maiņā, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties.