Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kostusevam vārti "Loviisa Tor" uzvarā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Kostusevam vārti "Loviisa Tor" uzvarā
Mihails Kostusevs
Foto: www.tor.fi

Šodien Somijas Elites līgas klubs "Loviisa Tor" aizvadīja regulārā turnīra pēdējo spēli, viesos ar 8:4 pārspējot "FBT Pori". Latvijas florbolists Mihails Kostusevs uzvarētāju sastāvā izcēlās ar vienu precīzu metienu.

Teorētiski šodien bija iespējams Somijas Elites līgas latviešu pārstāvēto klubu derbijs, jo, ja "Loviisa Tor" sastāvā ir ne vien Mihails Kostusevs, bet arī Ingus Laiviņš un Aigars Belasovs, tad "FBT Pori" klubā ir mūsu vārtsargs Valērijs Bodnieks. Uzreiz jāsaka, ka Valērijs šodienas spēlē nepiedalījās – viņa vārds nebija atrodams pat komandas pieteikumā, lai gan vēl dienā treneris bija gribējis rakstīt viņu vismaz kā rezervistu.

Jau 3. minūtē vadībā ar 1:0 izvirzījās "FBT Pori", bet viesi braši turējās līdzi – pēc pirmā perioda "Loviisa Tor" zaudēja ar 2:3, pēc otrā rezultāts bija neizšķirts – 3:3. Līdzsvars uz tablo bija arī vēl 44. minūtē (4:4), bet 46. minūtē pirmo reizi vadībā izvirzījās viesi – 5:4. 55. minūtē Mihails Kostusevs, kurš līdz tam bija izcēlies tikai ar vienu divu minūšu noraidījumu, panāca jau 6:4, raidot bumbiņu tieši zem vārtu pārliktņa, bet spēles baigu signāls vēstīja par pārliecinošu "Loviisa Tor" uzvaru ar 8:4. Ingus Laiviņš vēl nav atveseļojies pēc slimības, bet Aigars Belasovs atkal atgriezies laukumā - latviešu aizsargs aizvadīja ļoti saturīgu maču.

Pēc šī panākuma "Loviisa Tor" ar 20 punktiem 14. komandu konkurencē ieņem 9. vietu. Izslēgšanas spēlēm komanda nav kvalificējusies, toties saglabāta vieta Elites līgā, kas debitantiem ir vērā ņemams sasniegums. Kostusevam tie bija piektie vārti sezonā, kopā viņam 11 (5+6) punktu. "FBT Pori" nāksies piedalīties pārspēlēs ar 1. līgas otro labāko vienību.

Izmantotie resursi:
Etusivu | Salibandyliiga.fi

     [+] [-]

, 2011-03-04 20:56, pirms 13 gadiem
Žēl par Bodnieku.. Izlases vārtsargs, bet bez spēļu prakses!