Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Grāpēna turpina asistēt, Kuratņikam un Balodim pa diviem vārtu guvumiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Grāpēna turpina asistēt, Kuratņikam un Balodim pa diviem vārtu guvumiem
Simona Grāpēna (centrā), Foto: 1.SC Tempish Vitkovice

Čehijas spēcīgākajā florbola līgā vēl vienu rezultatīvu piespēli izdarījusi Simona Grāpēna, kamēr Norvēģijas virslīgā divu vārtu spēle padevusies gan Arnijam Kuratņikam, gan Ivo Balodim. Vācijā vēl viena uzvara Robertam Blumbergam, bet Markuss Dumpis ticis pie pirmā punkta pieaugušo florbolā Somijā.

Grāpēna ne spēli bez punktiem

Vēl vienu pārliecinošu uzvaru Čehijas spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Simonas Grāpēnas pārstāvētais "1.SC Tempish Vitkovice", kas šoreiz izbraukumā ar rezultātu 11:4 (1:0; 6:1; 4:3) apspēlēja "Bulldogs Brno". Lai gan pēc pirmā perioda viešņu pārsvars bija tikai vieni vārti, pēc diviem periodiem viešņas atradās jau drošā vadībā ar 7:1. Jāpiezīmē, ka mača vidū kārtējo punktu par rezultatīvo piespēli nopelnīja arī latviešu florboliste asistējot komandas piektajā vārtu guvumā. Līdz ar to Grāpena joprojām visās Superlīgas spēlēs spējusi atzīmēties ar rezultatīvām darbībām, trijos mačos tiekot pie 4 (0+4) rezultativitātes punktiem. Tikmēr komanda, triumfējot visās spēlēs, ar iegūtajiem deviņiem punktiem pakāpusies uz otro vietu tabulā.

Kuratņiks un Balodis sekmē uzvaru pār Niedri

Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā savā starpā sacentās Toma Niedres pārstāvētais "Gjellerasen" un "Harstad" klubs, kurā Niedre spēlēja iepriekšējās sezonas, bet šajā sezonā laukumā joprojām dodas Ivo Balodis, Toms Kirmužs, Roberts Līviņš un Arnijs Kuratņiks. Viesu komanda spēli sāka lieliski, jau ceturtajā minūtē no Kuratņika piespēles vārtus gūstot Balodim. Pēc sešām minūtēm šī pati sadarbība nostrādāja atkārtoti, kas deva jau 2:0 vadību. Līdz pārtraukumam arī Kuratņiks tika pie rezultatīva metiena, bet komanda panāca 5:0. Turpinājumā spēles gaitā iniciatīvu pilnībā pārņēma laukuma saimnieki, taču rezultāta ziņā tas būtisku izrāvienu nedeva un "Harstad" triumfēja ar 8:5 (5:0; 1:1; 2:4). Ne velti uzvarētājiem par labāko atzina vārtsargu Stefenu Rīsu, kurš tika galā ar 31 no 36 pretinieku metieniem. Salīdzinājumam – viesi visa mača garumā meta tikai 23 reizes. Kuratņikam šajā spēlē divi vārti un divas piespēles, Balodis atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem, bet Līviņam viena piespēle. Bez punktiem palika tikai Kirmužs. Tikmēr mājinieku komandā Niedrem viena rezultatīva piespēle.

Dumpim piespēle, Ķikuts iedzīvojies savainojumā

Somijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā ar rezultatīvu piespēli izcēlies Markuss Dumpis, sekmējot sava un Mikus Eduarda Ķikuta pārstāvētais "Rangers", kas savās mājās ar rezultātu 7:3 (3:1; 0:1; 4:1) apspēlēja "SalBa" komandu. Dumpis spēlēja komandas otrajā piecniekā, pirmās trešdaļas izskaņā asistējot komandas biedram jerem Lahti trešajos gūtajos vārtos, kas ļāva panākt 3:1 savas komandas labā. Jaunajam latviešu florbolistam tas kļuva par pirmo rezultativitātes punktu Somijas pieaugušo florbolā. Tāpat latviešu florbolists maču noslēdza ar pozitīvu (+3) lietderības koeficientu. Diemžēl mačā "Rangers" komandai nevarēja palīdzēt Ķikuts, kurš iedzīvojies savainojumā.

Blumbergam klubs izcīna vēl vienu panākumu

Ceturto uzvaru piecās šīs sezonas spēlēs Vācijas spēcīgākajā Bundeslīgā izcīnījis Roberta Blumberga pārstāvētais "Unihockey Igels Dresden", kas šoreiz savās mājās prata atspēlēties no 1:3 deficīta un ar rezultātu 4:3 (1:2; 1:1; 1:0; 1:0) papildlaikā pieveica "ETV Piranhhas Hamburg" komandu. Ar deviņiem piecās spēlēs Drēzdenes komanda pašlaik ieņem sesto vietu turnīra tabulā.

Baltiņš un Grīnhofs rezultatīvi Nīderlandē

Reinis Baltiņš izcēlies ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Dāvis Grīnhofs pievienoja vienu precīzu metienu un tikpat rezultatīvas piespēles, tādējādi sekmējot "UC Face Off" komandas pārliecinošu 9:1 (2:0; 1:0; 6:1) uzvaru pār "Messed Up 1".