Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Biļinska un Isjomina gūst vārtus, "Sveiva" uzvar pirmajā pusfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Biļinska un Isjomina gūst vārtus, "Sveiva" uzvar pirmajā pusfinālā
Luīze Biļinsa
Foto: Rune Halvorsen, Assisten.no

Norvēģijas kausa izcīņas pusfinālu ar uzvaru sācis "Sveiva", kas savā laukumā ar 7:5 apspēlēja "Grei" florbolistes. Uzvartētājām ar vārtu guvumiem izcēlās gan Diāna Isjomina, gan Luīze Biļinska.

Dramatiskā cīņā kārtējo reizi kļūstot par Norvēģijas čempionēm, "Sveiva" komanda ļoti pārliecinoši sāka cīņas par Norvēģijas kausu, uzvarot savā kvalifikācijas grupā un pusfinālā nodrošinot tiesības spēlēt ar "Grei" komandu. Cīņas sākums gan "Sveiva" komandai neizdevās sekmīgs, jo mača ievadā nācās nonākt iedzinējos ar 0:2, bet perioda izskaņā vispirms Diāna Isjomina izmantoja Luīzes Biļinskas piespēli, bet pēc tam abas latvietes apmainījās lomām, Luīzei iemetot no Diānas piespēles, kas ļāva panākt līdzsvaru. Otrajā trešdaļā atkal labākas sekmes bija "Grei" komandai, kas guva divus vārtus, savu cietoksni nosargājot neskartu. Tomēr trešajā trešdaļā daudz labākas bija "Sveiva" florbolistes, ar trim vārtu guvumiem izceļoties Lindai Adolpsonei, pēdējos iemetot mača izskaņā, kad konkurentes jau centās glābies un mainot vārtsardzi pret sesto laukuma spēlētāju. Deviņas sekundes pirms cīņas beigām viešņas vienus vārtus atspēlēja, bet "Sveiva" komanda svinēja panākumu ar 7:5 (2:2, 0:2, 5:1), sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0.

Otrā pusfināla pārī "Tunet" savā laukumā ar 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) piekāpās "Sagene" komandai. Otro maču "Sveiva" aizvadīs pretinieču laukumā 3.aprīlī.

Norvēģijas kauss florbolā sievietēm
Pusfināls, pirmā spēle

"Sveiva" - "Grei" 7:5 (2:2, 0:2, 5:1)