Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase uzvar divus periodus, zaudē spēli

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Latvijas izlase uzvar divus periodus, zaudē spēli
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Vakar Somijā otro no trim pārbaudes spēlēm aizvadīja Latvijas U19 sieviešu florbola izlase, kas mērojās spēkiem ar Espo pilsētas kluba "Northern Stars" junioru komandu. Vāji aizvadītā otrā perioda dēļ latvietes piekāpās pretiniecēm ar 5:6. Šodien turnejas noslēgumā mūsu florbolistes tiksies ar FBC "Loisto" U19 spēlētājām.

Arī otrajā pārbaudes spēlē Latvijas florbolistes jau sākumā nonāca iedzinēju lomā (0:1), lai gan tieši mūsu meitenēm bija laba iespēja pirmajām atklāt rezultātu. Tomēr jau 7.minūtē pēc Elizabetes Pavlovskas piespēles Inga Ametere uz rezultātu tablo nodzēsa arī otru nulli - 1:1. 20 sekundes pirms pirmā pārtraukuma latvietēm radās vēl viena iespēja uzgavilēt - Elizabetes Pavlovskas un Lienes Kraujas skaista saspēle noslēdzās ar Pavlovskas vārtu guvumu - 2:1. Otrajā trešdaļā mājiniecēm vajadzēja tikai nedaudz vairāk par sešām minūtēm, lai izvirzītos vadībā ar 3:2. 45.minūtē Lindas Dadajevas piespēli vārtu guvumā pārvērta Kristiāna Grāvīte, atjaunojot neizšķirtu rezultātu (3:3), taču perioda pēdējās piecas minūtes tika aizvadītas ļoti neveiksmīgi, ielaižot trīs bezatbildes vārtus - 3:6. Pēdējā trešdaļā, kad Elīnu Jeigi Latvijas izlases vārtos nomainīja Jana Filipsone, somietēm vairs neizdevās iemest nevienu golu, toties latvietes izcēlās vēl divas reizes - 45.minūtē Linda Dadajeva atņēma pretiniecēm bumbiņu un panāca 4:6, bet 49.minūtē pēc Rebekas Laures piespēles uzbrukumā izcēlās Nensija Šimkūna - 5:6. Laika, lai panāktu izlīdzinājumu, vēl bija vairāk nekā pietiekoši, tomēr, lai arī mūsu florbolistēm bija pat vairāk iespēju gūt vārtus, rezultāts vairs nemainījās - 5:6.

Tradicionālo pēcspēles metienu sēriju ar diviem realizētiem bullīšiem sāka Monika Džigure un Liene Krauja - 2:0. Somietēm tikai divas reizes izdevās pārspēt mūsu vārtsardzi Elīnu Jeigi, kamēr vēl pa iespējai izmantoja arī Inga Ametere un Paula Sloģe, ļaujot latvietēm uzvarēt šajā duelī ar 4:2.

Latvijas U19 izlase - "Northern Stars" U19 5:6 (2:1, 1:5, 2:0)
Rezultatīvākās:
Latvijas izlase – Linda Dadajeva 2 (1+1), Elizabete Pavlovska 2 (1+1), Inga Ametere 1 (1+0), Kristiāna Grāvīte 1 (1+0), Nensija Šimkūna 1 (1+0), Liene Krauja 1 (0+1), Rebeka Laure 1 (0+1).

Šodien pulksten 11.00 Latvijas junioru izlase noslēgs pārbaudes spēļu turneju Somijā ar maču pret FBC "Loisto" U19 komandu, kas būs pastiprināta ar dažām pieaugušām florbolistēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...