Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Juniori maina sastāvu un apspēlē slovākus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Juniori maina sastāvu un apspēlē slovākus
Latvijas U-19 izlases labākais spēlētājs Arvis Kalniņš
Foto: fkmadona.freehawks.lv

Latvijas U-19 florbola izlases dalībnieki turpina pirmo treniņnometni, lai gatavotos nākamā gada pasaules čempionātam. Praktiski nomainot visu sastāvu, Latvijas juniori pārbaudes spēlē ar 5:2 apspēlēja Slovākijas vienaudžus.

Piektdienas pēcpusdienā Latvijas un Slovākijas U-19 izlases aizvadīja pirmo pārbaudes spēli, kurā uzvaru ar rezultātu 5:4 izcīnīja Slovākijas juniori. Dienu vēlāk abas izlases tikās atkārtoti, bet, ja slovākiem laukumā devās praktiski tas pats sastāvs, tad latviešiem laukumā devās pilnīgi citi kandidāti. Ja piektdienas mačā Latvijas juniori pirmajā periodā izpildīja vien četrus metienus un nonāca iedzinējos ar 0:2, tad šoreiz latvieši 20 minūšu laikā tikai divas reizes traucēja konkurentu vārtsargam un likumsakarīgi, ka vārtus neguva. Taču arī slovāki darbojās pārāk piesardzīgi, līdz ar to rezultāts netika atklāts un sausā palika arī "Madonas" klubu pārstāvošais vārtsargs Arvis Kalniņš.

Otrajā trešdaļā Latvijas juniori divas reizes nopelnīja noraidījumus, tomēr abas reizes izdevās nosargāt savus vārtus neskartus, tostarp "Rubenes" komandas pārstāvis, Valkas audzēknis Arnijs Kuratņiks mazākumā pārspēja sāncenšu vārtsargu, rezultātu izlīdzinot. Trešajā trešdaļā vēl viens noraidījums mūsu jaunajiem florbolistiem (Kuratņikam) un šoreiz viens no slovāku līderiem Ronalds Gašpariks spēja līdzsvarot rezultātu uz tablo. Pagāja gan vien minūte, kad "Ķekavas Bulldogs" viens no līderiem Evers Emīls Gertsons atjaunoja vadību Latvijas junioriem, bet pēc četrām minūtēm Reino Ješēvics palielināja pārsvaru līdz 3:1. Mičals Dudovičs vēl pietuvināja savējos līdz minimumam, bet pēdējās trijās minūtēs, kad slovāki riskēja un spēlēja bez vārtsarga, Niks Blumfelds no "Lielvārde/Fans" un Klāvs Jansons, kurš ikdienā pārstāv "Ķekavas Bulldogs", raidīja bumbiņas tukšos konkurentu vārtos, izcīnot panākumu ar 5:2.

Latviešiem izdevās revanšēties ne vien spēlē, bet arī pēcspēles metienu sērijā, kurā šoreiz Latvijas U-19 izlase bija pārāka ar rezultātu 4:3. Ar vārtu guvumiem izcēlās Niks Blumfelds, Ralfs Orste, Arnijs Kuratņiks un Rainers Miķelsons. Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē atzina vārtsargu Arvi Kalniņu, kurš tika galā ar 15 no 17 sāncenšu metieniem.

Svētdien 9:00 abas U-19 izlases aizvadīs trešo savstarpējo spēli.

Pārbaudes spēle florbolā
Latvijas U19 - Slovākijas U19 5:2 (0:0, 1:0, 4:1)

Vārti: 33:12 Kuratņiks (maz.) 1:0, Gašpariks (Dudovičs, vair.) 1:1, 48:42 Gertsons (Birķis) 2:1, 52:57 Ješēvics (Degins) 3:1, 55:46 Dudovičs (Gašpariks) 3:2, 57:16 Blumfelds (tukšos vārtos) 4:2, 58:02 Jansons (tukšos vārtos) 5:2

Metieni: 16:17
Soda minūtes: 6:0

Latvijas U-19 izlases sākumsastāvs spēlē pret Slovākijas U-19 izlasi:

1.maiņa: Arvis Kārkliņš (U) – Emīls Birķis (U) – Everts Emīls Gertsons (U); Ulvis Mētra (A) – Rainers Miķelsons (A).
2.maiņa: Klāvs Jansons (U) – Kristers Eglītis (U) – Niks Blumfelds (U); Renāts Degins (A) – Kārlis Petrovskis (A).
3.maiņa: Arnijs Kuratņiks (U) – Mārtiņš Mende (U) – Reino Ješēvics (U); Mārtiņš Vilmanis (A) – Ralfs Orste (A).
Vārtos: Arvis Kalniņš.
Rezervē: Kārlis Pops, Rūdis Laizāns.