Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Junioriem divi identiski zaudējumi "Czech Open"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Junioriem divi identiski zaudējumi "Czech Open"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Latvijas junioru florbola izlase, kas šonedēļ izmanto izspēju pārbaudīt savus spēkus Prāgā notiekošajā starptautiskajā turnīrā "Czech Open", apakšgrupas pēdējā spēlē ar 2:3 piekāpās Ostravas klubam "FBC ČPP Bystron Group", bet sešpadsmitdaļfināla mačā ar tieši tādu pašu rezultātu atzina "SK Bivoj Litvinov" pārākumu. Līdz ar to mūsu puišiem turnīrs beidzies.

Nevar teikt, pa pretinieku komanda, kurā atšķirībā no mūsu jauniešu izlases, spēlē nobrieduši vīri, būtu ievērojami pārāka, tomēr zināms pārsvars čehiem bija - jau pirmajā puslaikā viņi izvirzījās vadībā ar 2:0. Vārti tika gūti 13. un 20.minūtē. Otrā puslaika otrajā minūtē rezultāts kļuva jau 3:0 par labu Ostravas komandai, interesanti, ka visus trīs vārtus pretinieku labā guva viens spēlētājs - Dominiks Eičners. Tikai pēc tam veiksme uzbrukumā uzsmaidīja arī latviešiem. 25.minūtē Klāvs Ozoliņš ar tālu velkošo metienu panāca 1:0, rezultatīva piespēle Emīla Birķa kontā. 38.minūtē tas pats Ozoliņš rezultāta starpību samazināja līdz minimumam - 2:3, asistēja Reino Ješēvics. Mača izskaņā mūsu juniori aktīvi uzbruka, tikai pēdējo 20 sekunžu laikā vien latviešiem bija veselas trīs labas un lieliskas izdevības panākt izlīdzinājumu, tomēr pretinieku aizsardzība izturēja - 2:3.

Savā apakšgrupā Latvijas U19 izlase ieņēma ceturto vietu, bet vismaz viena izslēgšanas spēle mūsu junioriem bija jāaizvada. Tajā iniciatīvu jau uzreiz pārņēma "SK Bivoj Litvinov" florbolisti, bet jaunie latvieši centās izmantot savas pretuzbrukuma iespējas. Jāsaka, ka mūsu junioriem netrūka labu vārtu gūšanas iespēju, metienus viņi izdarīja pat vairāk nekā pretinieki, tikai bumbiņa spītīgi negāja iekšā Litvinovas komandas cietoksnī. Čehi tajā pašā laikā bija daudz veiksmīgāki - 4.minūtē latvieši nonāca zaudētājos ar 0:1, bet pēc pirmā puslaika zaudēja ar 0:2. 29.minūtē mūsu junioru izlases situācija kļuva jau pavisam neapskaužama - 0:3. Tas gan puišus nesalauza - jau otro maču pēc kārtas viņi lieliski aizvadīja tieši spēles beigu daļu. 35.minūtē Kristiāna Miezīša piespēli vārtu guvumā pārvērta Rūdolfs Ķīvītis (1:3), bet 37.minūtes sākumā Niks Blumfelds pēc Laura Alvja Stiprā piespēles rezultāta starpību samazināja līdz minimumam - 2:3. Atlikušajā laikā latvieši aizrautīgi uzbruka - daudz netrūka, lai viņi panāktu neizšķirtu, tad uzvarēji tiktu noskaidroti pēcspēles metienu sērijā. Tomēr veiksme joprojām bija čehu pusē - viņi svinēja uzvaru ar 3:2 un iekļuva turnīra astotdaļfinālā, bet mūsu puišiem "Czech Open" ir noslēdzies.

Latvijas junioru izlase:

Nr.p.k.Vārds un UzvārdsP.Klubs
1.Dāvis Helmuts ZvejnieksVSK Pārgauja
2.Martins Rūsa–JansonsVTalsi/Irlava
3.Kārlis PetrovskisAUlbroka/FS Masters
4.Ulvis MētraAUlbroka/FS Masters
5.Ralfs OrsteAĶekavas Bulldogs
6.Renāts DeginsAĶekavas Bulldogs
7.Mariss GiņkoALielvārde
8.Kārlis PupilsAFK Kurši
9.Jānis RagovskisA/UTalsi/Irlava
10.Kristiāns MiezītisA/USK Pārgauja
11.Krišs LužinskisUFBK Valmiera/ViA
12.Arvis KārkliņšUFBK Valmiera/ViA
13.Niks BlumfeldsULielvārde
14.Reino JešēvicsUUlbroka/FS Masters
15.Emīls BirķisUUlbroka/FS Masters
16.Mārtiņš MendeURTU/Rockets
17.Lauris Alvis StipraisUFBK Valmiera/ViA
18.Everts Emīls GertsonsUĶekavas Bulldogs
19.Edgars PuriņšUSK Pārgauja
20.Rūdolfs ĶīvītisUKuldīga
21.Klāvs OzoliņšUClassic (Somija)
22.Ivo PopovsUFK Kurši

Galvenais treneris: Ainārs Juškēvičs
Treneris: Aigars Belasovs
Treneris: Mārtiņš Krūms
Treneris: Remārs Vikānis
Ārste: Lilita Lazdiņa
Ekipējuma menedžeris: Arsenijs Potapovs
Izlases menedžere: Dace Grizāne

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...